לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 04-12-2011, 10:47
צלמית המשתמש של רועי AZ
  רועי AZ רועי AZ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.01.05
אינני זוכר במדויק היכן, אבל אני זוכר ריאיון עם ידידיה יערי
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "לאורך זמן, חשיפה מלאה למים..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי MS_Rogue
לאורך זמן, חשיפה מלאה למים קרים תביא להיפותרמיה גם את האדם המיומן ביותר אבל ההבדל בין אדם המורגל ומאומן להתמודד עם הקור לבין סתם אדם מהרחוב הוא של משהו כמו 30-40 דקות של חשיפה...

שבו הוא מספר על שהיה של שעות ארוכות בים.. (חודשי פברואר מרץ) כמובן עם חליפה.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 04-12-2011, 11:22
צלמית המשתמש של Fang
  משתמש זכר Fang מנהל Fang אינו מחובר  
מנהל בפורום צבא וביטחון

חבר מתאריך: 26.11.05
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "לאורך זמן, חשיפה מלאה למים..."

הרפואה מדברת על חום גוף של 35 מעלות ומטה.
בתיאוריה היפותרמיה זה מצב נוראי שפוגע בתיפקוד בתהליך שסופו עלול להיות מוות, אבל בפועל אני בטוח שרבים מאיתנו התנסו במצבים כאלה וראה פלא תיפקדו.

לא יודע איך זה ברמה הרפואית (kipodon?) אבל מניסיון של חשיפה נוראית לקור בלי אמצעי חימום/שמירת חום גוף מיוחדים סה"כ תיפקדנו (במהלך השירות הסדיר), כניראה שכאשר אתה צעיר ויש משימה אז עושים אותה על אף המגבלות, דוגמאות:
- חודש ינואר, יורד גשם וקור אימים, אנחנו על סיפון ספינה של חיה"י רק עם המדים שלנו, אפוד עם ציוד בשקיות אטומות, נשק סטנדרטי, נשק ייעודי וחליפות ציפה - קפיצה למים ושחיה של כחצי שעה, יצאנו רועדים מקור אבל תיפקדנו.
- חודש ינואר, גשם וקור אימים אנחנו במארב כל הלילה בואדי סלוקי בלבנון (הציעו לנו חרמוניות אבל ויתרנו עליהם בגלל שהן מאד מגבילות, אבל עטפנו את כפות הרגליים בעיתונים מעל הגרב), היה כל כך קר עד שאפילו את האצבע על ההדק היה קשה להזיז, מידי פעם המשתין התורן מתיישר על הברכיים ועושה מעט תרגילי חימום.
אבל ברגע שהיה צריך קמנו ותיפקדנו אבל היינו מאד לא גמישים (הגוף נהיה קשה, אבל אחרי כמה דקות של פעילות גופנית הוא מתרכך ומתחיל לחזור לגמישות שלו)...

יאללה, תנו בסיפורים

נערך לאחרונה ע"י Fang בתאריך 04-12-2011 בשעה 15:56.
ישן 04-12-2011, 15:22
  kipodon kipodon אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.06.05
היפותרמיה
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "הרפואה מדברת על חום גוף של 35..."

להיפותרמיה 3 דרגות (כמה מפתיע, קלה, בינונית, קשה). מהדרגה הקשה ניתן להידרדר גם למוות. בקצרה, הגוף מסוגל לעבוד בטווחי טמפרטורה מאד מוגדרים כיוון שכל התהליכים שהם אנזימטים, כלומר מבוססים על חלבונים, נפגעים כיוון שהקונפיגורציה של החלבונים נפגמת בתלות בשינוי טמפרטורה. בצורה כזו נפגעות למעשה כל מערכות הגוף כמו לדוגמא פעילות מוחית, מערכת הקרישה, התפקוד הלבבי. כל גוף ביולוגי יגיב באותו אופן, רק שעקב השונות בין בני אדם שונים, זה יכול להתבטא מעט מוקדם או קשה יותר או לחילופין באופן הדרגתי, איטי וקל יותר. לא יעזור אם מישהו גבר-גבר, בריון, או עם מוטיבציה גבוהה. החלבונים בעניין הזה ממש לא מתרשמים מכך ונפגעים. חשיפה לזמנים קצרים מוגבלים, גם אם מדובר לטמפרטורות נמוכות יכולה לעבור בשלום. חשיפה ממושכת גם לטמפרטורה נמוכה מחום הגוף במידה מתונה יכולה אף היא לגרום להיפותרמיה משמעותית. מי שמכיר מצלילה למשל, שהיה בטמפרטורת מים של 20 מעלות למשך שעה תגרום לרעד בלתי נשלט וקושי בתפקוד.
סיפור אישי של קור, לבקשת פנג: בקורס קצינים, תרגיל בהגנה, אזור הר הרוחות בחורף. שוכבים בשוחות אישיות, טפטוף ממש עדין אבל רוח חזקה מקפיאה. כל ההגנה על הגוף חולצות דגמ"ח ותו לא. אחרי כשלוש שעות כשנאמר שהסתיים התרגיל גילינו שמעבר משכיבה לעמידה כמעט ובלתי אפשרי ויותר בעייתי היה שבעת שליפת המחסניות עור כפות הידיים נדבק למתכת ונתלש במספר מקומות. זה היה די אכזרי.
ישן 04-12-2011, 22:14
  ספאמר101 ספאמר101 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.08.11
כמעט כול התגובות כאן מדברות על מה קורה בעצם הפעולה, ולא מה ההשלכות שבאות לאחריה.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ספאמר101 שמתחילה ב "עובדה: מהכתבה על לוחמי השייטת - איך שורדים קור כזה?"

אם אדם ממוצע מצטנן בטמפטורות גבוהות בהרבה מזה של הלוחמים ועוד כשהוא כמעט רוב היום לובש בגדים חמים, מה יהיה אפשר לאמר על הלוחמים? איך זה שהם לא מצטננים או חולים בדברים גרועים יותר?

אתה איכשהו יכול לשלוט על תפקודך מתי שאתה קר לך (כמובן שזה תלוי בשתנים שהזכרתם למעלה) לעומת המחלות מהסוג האלה שיכולות להחמיר או אולי להשבית אותך מאימונים, לפחות כך זה מסתדר אצלי...
אני לא באמת רואה איך זה אפשרי לקחת אדם חולה שהוא חלש יותר ופגיע יותר ולתת לו להתאמן בתנאים שכנראה הם אחראים למחלותו, כי בסופו של דבר זה כנראה יוכל רק להחמיר.

לסיכום, כול מה שאמרתי (מלבד הפסקה ראשונה) זה על פי ההנחה שלי(וכידוע או לא, אני רחוק מלהבין משהו בנושאים הללו) ואני אשמח אם מישהו ישפוך אור על הנושא.
ישן 05-12-2011, 11:56
צלמית המשתמש של student1
  משתמש זכר student1 student1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.12.07
שלח הודעה דרך MSN אל student1 Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי gutman76 שמתחילה ב "ראיתי בזמנו בטלוויזיה ניסוי..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי gutman76
ראיתי בזמנו בטלוויזיה ניסוי שעשו על חייל מהסילס, והיו גם הסברים מעניינים.
הגוף יודע לנטרל בהדרגה איברים פחות חיוניים כדי לספק חמצן למח.
הראו בהדמייה תרמית את האיברים שמתקררים .
הגוף יודע לנתב את זרימת הדם למוח כך שהוא זה שישרוד אחרון.
אני זוכר את המספר של 35 מעלות כקריטי.
מתוך הניסוי ראו בבירור כיצד הגוף נכנס לרעידות כדי לשמור על טמפרטורה וכו.

קריטי למה? גם עם 32 אפשר לשרוד. לא להרבה זמן, אבל עדיין לא מתים מזה. ו 35 זה קצת יותר נמוך ממה שקיים אצל אחוז מסויים של אנשים כנורמה.

ישן 05-12-2011, 00:06
  ספאמר101 ספאמר101 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.08.11
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "אתה יודע שהקשר בין הצטננות..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי MS_Rogue
אתה יודע שהקשר בין הצטננות ושפעת לחשיפה לקור הוא לא כזה הדוק, כן?

וודאי יתקנו אותי אם אני מדבר שטויות אבל, זה לא שכל פעם שאתה חשוף לקור אתה חוטף הצטננות. הקור הופך את הגוף לפגיע יותר לחיידקים ו-וירוסים, זה הכל. מה גם שלוחמים, בהיותם בכושר טוב, סביר להניח שבנויים יותר להתמודד עם גורמי מחלה (ולכן באופן כללי חסינים קצת יותר מבטטת הכורסא הממוצעת)

לא, לצערי הרב לא ידעתי - עד עכשיו. קראתי עכשיו בויקיפדיה והבנתי עד כמה השם הזה מטעה, והמיתוסים השונים לא ממש עזרו לעלות על זה לבד.

אני מניח שהנושא נפתר, אלא אם כן יש עוד מחלות (שדומות יחסית להצטננות ממוצעת) שבאות כתוצאה מקור יחסית קיצוני, אך כמובן מבוקר ובהשגחה.

תודה רבה.

נערך לאחרונה ע"י ספאמר101 בתאריך 05-12-2011 בשעה 00:08.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 10:22

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר