22-10-2011, 08:42
|
|
|
חבר מתאריך: 01.03.07
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי רועי 357
זה בטוח
אבל מה לגבי ההפקט הפסיכולוגי של העניין?
|
הנה הוא האפקט הזה - הרוסים מפחידים את האמריקאים. צריך להבין את הקונטקסט של הסרטון - מדובר בתקופה קשה מאוד בשביל הרוסים, הם מרגישים שיכולת ההרתעה מול ארה"ב מתפוגגת בכל התחומים. הם היו נואשים ליתרון באיזשהו תחום להראות שעדיין יש להם אסים בשרוול. אז אישרו הדגמה כזאת לאמריקאים, לערער להם את הביטחון העצמי. לפחות זהו הרושם שלי מכל היפור הזה.
מעבר לאפקט הפסיכולוגי הזה, נראה לי שאין בזה שום תועלת מעשית בלחימה.
ציטוט:
ראיתי תוכנית שכל מיני טלפטים מצאו נעדרים בעזרת ריכוז בחדר סגור חשוך ומבודד
, וגם סירטון של הרוסים שמשתמשים טלקינזיס ומזיזים חפצים כמו כוסות .
האמריקאים התייחסו לזה ברצינות מוחלטת וחשבו שיגיע מישהו ובעזרת כוח המחשבה יתחיל להפיל להם לוויינם
|
להבנתי גם הרוסים התייחסו לזה די ברצינות. הבעיה היא, כפי שאמרתי, שהדברים האלה נשמרים בסוד, כלומר אין (או כמעט ואין) מסמכים או התייחסות רשמית לדברים האלה. זה משאיר הרבה מקום לספקולציות ולשקרים, ולבי לחקור את הנושא לעומק אי אפשר להבין איפה האמת ואיפה השקר. הסרטון הנ"ל מוכר די טוב, ולהבנתי הוא אותנטי. לגבי הסרטונים או סיפורים אחרים, במיוחד כאלה שרואים בתוכניות טלוויזיה, אני לא יודע. אני מנחש שחלק לא קטן מהם מפוברקים או מעוותים.
ציטוט:
מה עם יחידת הקוסמים של הבריטים מWWII?( כל מיני הונאות כן?)
|
להבנתי הייתה יחידה אצל הנאצים שעסקה בעניינים מיסטיים.
ציטוט:
לא יודע אולי יש דברים נסתרים-אבל כמו שאמרתי אם היה בעולם איזה מגנטו או צ'ארלס אקסבייר נראה לי שהיינו שומעים על זה-יש גבול לכל תעלול...
|
יש מלא מידע בתחום הזה למי שמחפש, גם לא חסר אנשים בעלי כוחות על-טבעיים, כביכול (אם כי לא ממש גיבורי-העל מספרי הקומיקס). אולם הציביליזציה המודרנית מבוססת על העיקרון המדעי החומרי, וכל דבר שיוצא ממסגרת התפיסה המדעית הרציאונלית מתקבל אפריורי כשקר. לכן אף איש שרוצה להיראות כרציני ולבנות קריירה לא יעסוק בזה, ולא יהיה דיון או מחקר רציני בתחומים האלה. מטאפיזיקה הפכה בקרב האמונים לסוג של בידור דרג ב' או ג' ולא יותר מזה.