19-10-2011, 17:58
|
|
|
חבר מתאריך: 28.09.04
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי amirsgv
אני לא בטוח. משבויי מצריים של השלוש שנים, הרפז חזר (ואף פיקד על רמת דוד), פיר חזר (היה טנ"ר של מנ"ט), ועיני חזר .(הגיע לדרגת תא"ל). לגבי אבינועם קלדס, עמוס זמיר, ועמוס לויטוב אני לא יודע..
|
לויטוב חזר לטוס (כתב על כך בסיפרו "שקר השתיקה": "אלא שחזרתי מן השבי לא טייס ולא נווט. חזרתי אסטרונאוט. פשוט ריחפתי לי שניים-שלושה מטרים מעל הקרקע, מנסה לבלוע את החיים החדשים ומיד מקיא את הכל, מנסה להפנים והכל חולף ליד אוזני. חיצונית נראיתי יפה ובוטח, אך בפנים הייתי מלא חשש, הלב היה אטום והנשמה בוכה").
וכפי ש יונה100 כותבת בהמשך:"יהיה לך הרבה יותר קל לבדוק מי מהם לא חזר לטוס!". גם אני נזכר בעוד ועוד שמות. למשל: אבי ברבר שהיה בשבי בסוריה ולימים מפקד חצרים.
בשבי הסורי היה גם הנווט יעקב יעקובי שחזר לטוס: "ב-1 ביוני 1974 חזר יעקובי הביתה. אחרי מספר חודשים של טיפולים ביד, שכללו ניתוחים ופיזיותרפיה, החליט לחזור לטוס. "אחת הסיבות שבגללה היה לי קל יחסית לחזור לגיחות מבצעיות, היא היכולת לסגור קופסאות. הייתי בשבי, קרה מה שקרה בתקופה הזאת, אבל חזרתי בריא בנפשי, כמעט בריא לגמרי בגופי, וזהו. סגרתי את הקופסה. מאז, פה ושם הקופסה הזאת נפתחת, ופתאום השדים רוצים לצאת החוצה, אבל אני מצליח לסגור אותם. אין כזה דבר שאין הבזקים כאלה או אחרים מהתקופה הזאת, אבל אז אני סוגר את הקופסה, וחוזר למצב ההתחלתי."
http://www.iaf.org.il/971-16606-he/IAF.aspx
ו יונה100 גם הזכירה לי את הנווט גורי ישראלי שהיה בשבי הסורי, חזר לטוס וגם עבר הסבה לטייס.
הנווט איציק ברעם ז"ל שהיה בשבי המצרי וחזר לטוס (נהרג בתאונת צסנה כשהיה מדריך בבי"ס לטיסה).
ויש כנראה עוד רבים ברשימה.
|