14-11-2010, 03:28
|
|
מנהל משבראש, בלשנות, תכנות ויהדות
|
|
חבר מתאריך: 04.06.06
|
|
|
הדבר הראשון שקפץ לי לראש הוא "אינדוקציה" על מס' המלבנים הקטנים.
סקירה כללית של הרעיון:
בסיס האינדוקציה: מלבן שלא מחולק כלל, ברור שמקיים את התנאי.
הנחת האינדוקציה: נניח שכל מלבן שמחולק ל-n ומטה מלבנים מקיים את התנאי
שלב האינדוקציה: נוכיח עבור מלבן המחולק ל-n+1 מלבנים. נסתכל על מלבן קטן באחת מפינותיו, אחת הצלעות שלו היא באורך מס' שלם, נניח.
נחתוך רצועה מהמלבן הגדול ברוחב אותה צלע של המלבן הקטן, כלומר נחתוך החוצה את המלבן הקטן והמשכו (תוך כדי יצירת מלבנים קטנים חדשים).
נקבל מלבן חדש, שצלעו האחת היא כאורך צלע המלבן המקורי, וצלעו האחרת קטנה מאורך הצלע האחרת של המלבן המקורי במספר שלם.
לפי הנחת האינדוקציה, המלבן החתוך מקיים את התנאי(*), כלומר אם לכל המלבנים הקטנים המרכיבים אותו צלע שלמה(**), אזי גם לו יש צלע באורך שלם, ומכאן שגם למלבן הגדול המקורי. (בהתאם לנאמר לעייל)
נשאר להוכיח 2 דברים:
(*)למה המלבן הקטן מקיים את התנאי: צריך להראות שהמלבן החתוך מורכב מ-n ומטה מלבנים קטנים.
כשחתכנו את הרצועה החוצה מהמלבן הגדול, חתכנו את כל המלבנים לאורכו, כל מלבן קטן שגולש מעבר לרצועה הזאת נחתך ל-2 מלבנים קטנים, חלק אחד יצא החוצה וחלק אחד נשאר בפנים. כלומר חיתוך מלבנים אלה לא יצר לנו מלבנים עודפים.
מעבר לכך, כל מלבן באורך הרצועה או פחות ממנה, נחתך החוצה ללא שום שאריות, ומכיוון שאנו התחלנו עם המלבן הקטן הפינתי, אנו יודעים שלפחות הוא נחתך החוצה, כלומר במלבן החתוך יש לפחות מלבן אחד קטן פחות מאשר במלבן הגדול המקורי. משמע הוא מורכב מ-n ומטה מלבנים קטנים.
(**)צריך להראות למה בכל המלבנים הקטנים המרכיבים את המלבן החתוך יש צלע באורך שלם.
ובכן, כל המלבנים הקטנים שהיו במלבן המקורי מקיימים זאת. נבחן כעת באופן כללי מלבן קטן חדש שנוצר מהחיתוך.
מלבן כזה נוצר מחיתוך מלבן גדול יותר שגלש מעבר לרצועה, למלבן הזה הייתה צלע אחת באורך שלם, אילו הצלע הזאת הייתה המקביל לחיתוך הרצועה, אזי זו צלע משותפת גם לחלק החתוך שנשאר, ואילו מדובר בצלע הניצבת לכיוון החיתוך, אזי היא גדולה משארית הצלע במספר שלם (רוחב הרצועה).
בכל מקרה מתקבל שלמלבן קטן כזה הנוצר מהחיתוך גם יש צלע באורך שלם.
אילו היה לי כח, הייתי מוסיף תמונות להמחשת העניין
התכוונתי לכתוב סקירה כללית של ההוכחה ובסוף גלשתי לפירוט מלא..
אני משער שבטח יש פה ושם כמה נקודות שפספסתי וההוכחה לא שלמה.
עריכה: כבר עליתי על נקודה שפספסתי..
"ואילו מדובר בצלע הניצבת לכיוון החיתוך, אזי היא גדולה משארית הצלע במספר שלם (רוחב הרצועה)." - הנחתי פה שהמלבן שנחתך התחיל מקצה המלבן הגדול, כלומר שרוחב הרצועה מוכל בו, למרות שיכול להיות שיש בינו לבין הקצה עוד מלבנים מפרידים
נערך לאחרונה ע"י ShoobyD בתאריך 14-11-2010 בשעה 03:43.
|