03-10-2011, 14:19
|
|
|
|
חבר מתאריך: 30.05.02
|
|
אל תמהר לפסול אותם.
כתבתי את זה כבר מספר פעמים, אין ספק שהקרן החדשה קשורה להרבה מאוד דברים שליליים, אבל יש לה עוד צד שבכוונה מוסתר בכל הדיונים - אין כמעט ארגונים חברתיים בארץ ועמותות שאין להם קשר לקרן החדשה.
אני גם הייתי באותה גישה עד שישבתי אצל שכנה שלי, סטודנטית לעבודה סוציאלית, דתיה, ימנית - ושמתי לב שהיא גולשת באתר של שתי"ל, תהיתי מה היא עושה בו (הריי בזמנו ידעתי שכל מה ששתי"ל שייך אליו הוא אנטי ציוני ונועד להביא להשמדה של המדינה) ואז היא הסבירה לי שזה המקום לעובדים סוציאלים לחפש עבודה, טיילתי קצת באתר וגיליתי עשרות עמותות וארגונים שמטפלים בכל הנושאים החברתיים במדינה, כולל עבודה עם נוער בסיכון, אוטיסטים, מעונות, עבודה עם קשישים, עולים חדשים וכו...
לעמותה בארץ אין הרבה אפשרויות, הן צריכות כסף (וזאת בעיה גדולה כי אין, המצב הכלכלי הוריד מאוד את כמות התרומות בכל העמותות) והקרן החדשה מוכנה לעזור.
זה לא מוריד מכלום מהפעילות הבעייתית שלהם, אבל גם לא צריך לפסול אוטומטית כל דבר שקשור אליהם. בהחלט צריך לשאול למה אין גופים אחרים שמסוגלים לתת את התמיכה שהקרן החדשה נותנת.
הבהרה: אני לא קשור בשום צורה לקרן החדשה, העמותה היחידה שהתנדבתי בה לא קיבלה תמיכה מהקרן (על"ם), בנוסף אין לי שום קשר ל"ישראל חופשית" עד עכשיו לא שמעתי עליהם לעולם.