לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 21-09-2011, 07:06
  מצפון מצפון אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.12.01
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי -TsAcHi - שמתחילה ב "הרבנות הצבאית: ראוי להימנע מזמרות בטקסים."

לא רוצה בצבא חיילים שלא יכולים לשמוע שירת נשים שלא יעשו טובות ואם הם מעדיפים למות בידי האויבים שלנו מאשר לשמוע חיילות שרות כנראה אנחנו ראויים לצבא כזה, צבא ההלכה.
להתחשב זה המיעוט ברב ולא הרב במיעוט, כי אז זו כפייה
ברגע שתושלם המשימה "שלהם" ותוקם פה מדינת הלכה כשרה למהדרין, גם ככה הנשים יעטו בורקות ולא יצאו מהבית
איראן HERE WE COME
ובושה לכל הפוליטקאים שמשקרים לעצמם ולנו
לאף אחד אין את האומץ להגיד את האמת שלו, אם יש בכלל אמת למישהו במדינה הזו

'In the End We Are All Alone, and No One is Coming to Save You''
john reese

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 21-09-2011, 07:30
צלמית המשתמש של סירפד
  סירפד סירפד אינו מחובר  
מנהל פורום צבא ובטחון

חבר מתאריך: 04.05.02
יצאת קטן. מאוד.
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "לא רוצה בצבא חיילים שלא..."

להביא ציטוטים כל אחד יכול, לפחות תהיה גבר ותצטט גם את החלקים היותר הגונים של אותו פסק הלכה:
ציטוט:
מי שנאלץ בכל זאת להיות נוכח בטקס, יימנע מהבטה בזמרת ומהקשבה לקולה, ובזה אינו עובר על שום איסור".

ציטוט:
בין היתר נכתב בחוות הדעת כי ניתן להקל בשמיעת קול זמר של אישה כאשר אין כוונה לשמוע או ליהנות ממנו, כשהיא נעשית באמצעות מיקרופון, או אם סגנון האירוע אינו של קלות ראש ופריצות.

ציטוט:
בנוסף מובאות בו דעות שונות לפיהן כלל אין מקור לאיסור האזנה לשירת נשים, ושדין זה אינו מחמת הרהור ותאווה - כך שקול אישה אסור בשמיעה רק בשעת קריאת שמע. על-פי סברה נוספת של הפוסקים, המובאת במסמך ההלכתי, אם הגעתו של אדם למקום מסוים הייתה לצורך פעילות מותרת, מותר לו גם לשמוע וליהנות בו מקול זמרת אישה, שהרי זו "הנאה הבאה לו לאדם בעל כרחו" - ובמיוחד כאשר האירוע נושא אופי רציני ומכובד כטקס זיכרון לנופלים וכדומה.

נראה שמישהו ברבנות הראשית הבין את הדבר הנכון: שאם מדובר בטקסים ואירועים רציניים ומכובדים, שגם ככה יש בהם סיכוי קטן-עד-זעיר ששירת נשים תגרום לזקפת-פתע והתקפי חרמנות בלתי נשלטים, ייחשבו כמותרים גם לשומרי תרי"ג מצוות. ובא לציון גואל מהשטויות?

ישן 21-09-2011, 08:59
צלמית המשתמש של סוכן שקט
  משתמש זכר סוכן שקט סוכן שקט אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.03.02
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "לא רוצה בצבא חיילים שלא..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי מצפון
לא רוצה בצבא חיילים שלא יכולים לשמוע שירת נשים שלא יעשו טובות ואם הם מעדיפים למות בידי האויבים שלנו מאשר לשמוע חיילות שרות כנראה אנחנו ראויים לצבא כזה, צבא ההלכה.
להתחשב זה המיעוט ברב ולא הרב במיעוט, כי אז זו כפייה
ברגע שתושלם המשימה "שלהם" ותוקם פה מדינת הלכה כשרה למהדרין, גם ככה הנשים יעטו בורקות ולא יצאו מהבית
איראן HERE WE COME
ובושה לכל הפוליטקאים שמשקרים לעצמם ולנו
לאף אחד אין את האומץ להגיד את האמת שלו, אם יש בכלל אמת למישהו במדינה הזו

אתה לא רוצה, ואולי גם אחרים.
אבל משום מה זה נראה שצה"ל לא שהוא לא רוצה אלא צריך אותם.
ולכן צה"ל משקיע כ"כ בהם ובשכמותם.

אבל כשיבא הדתי הראשון ויאמר "אתם לא רוצים אותנו בצה"ל" אל תבא ותטיף לו על ביטחון וחובה וציונות וכו.

פשוט תגיד אנחנו לא רוצים דתיים בצה"ל וחבל ש**י**ר לא גמר איתם, כי אנחנו לא רוצים אותם בכלל בעולם.

וכל זה למה, כי הם לא מוכנים לשמוע שירת נשים.

(אם היתה אומר שחיילים שהתנדבו לצה"ל ומקבלים משכורת על חשבון המדינה חייבים לקבל כל פקודה מטומטמת ומגוחכת ככל שתהה. הייתי מסביר לך שצה"ל הוא צבא חובה ובתור צבא שכזה אם אתה לא נותן את המינימום לחייל אתה תצטרך לגייס חיילים
כמו שהתורכים גייסו יהודים בא"י בתקופה העותומנית)
במקור נכתב על ידי יחזקאל
וקראתי עליו לכל הרי חרב נאם אדני אלןהים חרב איש באחיו תהיה

Oui nous irons nous faire casser la gueule en cœur, Mais nous reviendrons vainqueur

ישן 22-09-2011, 09:30
  משתמש זכר channb channb אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.08.03
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "מקווה שהדוח בקישור יניח את דעתך באשר לנתונים"

זה לא.
א' הנתונים לא מפולחים לפי פלחי האוכלוסייה המוזכרים בדוח. (650א' איש מתייחסים גם לשולי הציבור)
ב' בשנים האחרונות מתחוללת תמורה מאוד משמעותית והיא לא באה לידי ביטוי בדוח זה.
ג' הדוח לא לוקח בחשבון את התעסוקה הלא רשמית במגזר. (נתון שאי אפשר להתעלם ממנו, ולהערכתי הוא מגיע לעשרות אחוזים (ויש דרכים לאמוד אותו). יתכן שהוא מקומם בפני עצמו ועל כך תלונתך).

יכול להיות שהנתונים קרובים למציאות ביחס לליבה המצמצמת של הציבור החרדי ולא ביחס לציבור בכללותו. הייתי מצפה שיוזכרו שיטות האיסוף ומקורות נתונים בדוח סטטיסטי רציני. חלק מהנתונים מופרכים למשל אחוז המחשוב בבית, (בשביל להצליח בלימודים תיכוניים - סמינרים דרוש מחשב).

נערך לאחרונה ע"י channb בתאריך 22-09-2011 בשעה 09:34.
ישן 22-09-2011, 01:51

בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "שמע, אין ויכוח על כך שכמות..."

אני חוזר על כך שאני לא בטוח שאתה צודק, ובודאי לא ביחס למגזרים אחרים כמו ערי פיתוח ערבים ועוד. אציין שוב שישנם הרבה מאוד חרדים העובדים במקצועות חופשיים ומפרישים מס ככל אחד אחר.

אעבור ברשותך למספרים. הציבור החרדי מונה בין 350-700 אלף נפש כאשר ההפרש בין הגירסאות תלוי בהגדרתו של הציבור החרדי. לצורך התחשיב הגס שאני עורך אבחר בגישה ממוצעת של חצי מליון נפש. על פי הפרסום האחרון שקראתי ישנם כ135,000 תלמידי ישיבה במדינת ישראל. השנתונים בציבור החרדי מונים כ 12-15000 תלמידים (לא תלמידות) בשנה, ולצורך התחשיב אבחר בממוצע של 13000 תלמידים בשנתון. זמן הלימוד הממוצע בישיבות הוא כ8 שנים (3 שנות ישיבה קטנה ועוד 5 בממוצע של ישיבה גדולה), לפי הנ"ל אנו מגיעים ל 104 אלף תלמידי ישיבה מה שמשאיר לנו בערך 30000 אברכים. מתוך נסיון אני יכול לומר שכ70% מהאברכים בסופו של דבר משתכרים לפרנסתם, חלקם בתוך המגזר וחלקם מקימים עסקים לומדים מקצוע וכדו'. מספר הגברים הבוגרים בקרב ציבור של חצי מליון איש הוא בערך 165 אלף, מתוכם כאמור פחות מ20% אכן יושבים ולומדים ומתוכם אחוזון גדול ביותר בסופו של דבר משתלב בשוק העבודה.
גם המגזר שעוסק בתורה שאותו אתה מכנה כלא יצרני בסופו של דבר מספק שירות חיוני במדינת ישראל. זאת כשהמדינה השקיעה אחוזון ממה שהיא משקיעה בכל מגזר משכיל אחר במשק. המציאות היא ששירותי דת נדרשים מאוד במדינת ישראל וחובתה של המדינה לספקם. בוא ונניח שהכשרתו של דיין מקבילה לתואר שלישי ואף מעבר לזה, הכשרתו של רב עיר לתואר שני הכשרתו של רב שכונה ומשגיח כשרות לתואר ראשון. אני משאיר לך לחשב כמה מהנ"ל צריכה המדינה להכשיר לשנה, כמה היתה עולה הכשרתם בקרב מוסדות אקדמיים, וכמה משקיעה המדינה בפועל בהכשרתם במתכונת הנוכחית.
ישן 21-09-2011, 08:17
  hamedinai hamedinai אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.08.11
הגיוס הוא אך ורק לצורכי ביטחון ולא לכפות תרבות על אף אחד
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי -TsAcHi - שמתחילה ב "הרבנות הצבאית: ראוי להימנע מזמרות בטקסים."

אין שום צורך בטחוני לא בזמרים ולא בגלי צה"ל.

לנצל את צה"ל בכדי לכפות תרבות, במיוחד תרבות הנוגדת את הדת והמצפון פוגע בקדושת צה"ל.

בכלל כל הגישה הזאת של ניצול צה"ל לצורכים תרבותיים הפוגעים בחלק מהעם או לכפות דעות והשקפות הורס את צה"ל.

מחר יכול להגיע מצב שלא יתאמצו להציל חייל או יישוב יהודי שלם בגלל השקפותיהם ואורח חייהם. ייתכן אפילו שייחלו לנפילתו.

תתבוננו היטב במשפט הבא שהעתקתי בקשר לפולארד.

ציטוט:

הסיבה ששנים רבות כל נושא פולארד זוהה עם הימין הוא באשמת פולארד בלבד (ואני מתייחס כרגע לפולארד ולכאלו שלכאורה ייצגו אותו), הוא חשב שהישועה תגיע מהליכוד. נראה שבשנים האחרונות הוא סוף סוף הבין שהוא צריך להתרחק מהפוליטיקה כדי שיתאפשר לו להשתחרר.

אני באמת חושב שהבחירות שעשה במשך השנים הביאו לכך שהמעצר כל כך ממושך

נראה שזה מה שמשקף את הלך הרוח של חלק מהעם.

אולי צדק מנחם בגין ואני אצל שטענו שירי התותח על אלטלנה היה בכוונה תחילה בכדי לחסלו, ולא בגלל שכאילו לא נותרה ברירה אחרת. לא מצאה חן בעיניהם תרבות ז'בוטינסקי.

אולי זו גם הסיבה למה יש כאלו שכל כך מתאמצים להעביר לשונאי ישראל את יישובי המתנחלים איפה שיש יותר כיפות ואולי גם כיפות יותר גדולות. בניגוד לגולן והבקעה. ולמרות שיישובי המתנחלים ביו"ש הרבי יותר קרובים למרכזי אוכלוסיה וגם ידוע שערביי ארץ ישראל ירצו את כל ארץ ישראל, והם לא מסתירים את זה, בניגוד לגולן שיש סיכוי שהם יסתפקו בזה. הסיבה היא הרצון לחסל את המתנחלים הדתיים. למרות שזה יזיק אחר כך גם לכולם, גם את תושבי תל-אביב והרצליה. והשנאה משבשת גם את ההיגיון, שהרי זה לא יחסל את הדתיים חס וחלילה אלא רק יעביר אותם לתל-אביב והרצליה.

עד כדי כך מגיע השנאה, הנה קטע מתגובה:
ציטוט:
עדיף למות חילוני מלהילחם דתי ובשם דת כלשהי

זה מראה לאן יכולה להוביל הפוליטיזציה של צה"ל.

https://sites.google.com/site/hamedinai/

נערך לאחרונה ע"י hamedinai בתאריך 21-09-2011 בשעה 08:38.
ישן 21-09-2011, 16:34
  משתמש זכר פלמינג פלמינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.09
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי hamedinai שמתחילה ב "עצם הגיוס נוגד כבר את חירות הפרט. מותר אך ורק לצורכי ביטחון"

תראה כמי שהיה שם - יש לי את כל הזכות לבקר אותם בכל מה שנראה לי שהפך לתחרות פרועה על ליבו של הדתי.
חרמות ואיסורים לא יוציאו אותם מההסגר והבידוד שהם מכניסים את עצמם מרצון או שלא מרצון.

לעניין אחר אתה אומר שאני נכנס להם לקרביים.

בוא אספר לך סיפור קן עליהם: באחד השיעורים שאני אגב משתתף בהם עד היום ואני נהנה מכך מכיוון שאינו מושפע מקנאות דתית, אלא רצון להכיר את ההיסטוריה של העם שלך ושלי דרך המקרא וסיפורי המקרא, עלתה השאלה של שירת נשים.
אינני יודע עד כמה אתה מכיר את העניין של שירת הים (משה שר עם כל עם ישראל אחר טביעת המצרים) ואז עלתה שאלתה של שירת אחותו, שירת דבורה ועוד.
עם ישראל האזין לשירה הזאת ולא חש גירוי בחלק התחתון של גופו למשמע שירת הנשים. אגב גם המקוננות שפעם היה נהוג להזמינן לקונןׁ(דברי שירה בזכותו של המת) לא עוררו רגש חו"ש של תאווה. כיום על פי איסורים שונים אסור לשמוע קול אשה שרה.
ואז שואל אחד המשתתפים בשיעור: תראה יש לי אשה לא יפה במיוחד, לא חתיכה וגם לא מושכת. ואנו כמנהג העדה, מתחתנים עם אשה כזאת טובה ככל שתהיה ומייד אחר החתונה עליהם לגזוז את שערה (מאותן סיבות) ובמקום זה לחשוב פאה נוכרית. וראה זה פלא, פתאום האישה שלי קונה פאה נוכרית שופרא דשופרא, שמה על ראשה ואני רואה לעיני מלכת יופי. אישה שמעוררת לי פתאום את החשק ואני בטוח שמישהו גם ברחוב חושב כמוני בדיוק ודעתו מוסחת מדבר תורה.
ההוא שואל - ומה עלי לעשות כעת, היא יכולה להיות בלונדינית, שחורה ושטנית וכל הרחוב פתאום יסתכל אחריה, וזה לא פחות חמור משירת נשים?

שאלה מעניינת מאד רק בשל סיבה אחת - החשק נמצא אצל מי שרוצה שיהיה לו חשק. גם ראייה מטווח של 100 בחורה יכולה להביא את אותו אברך בערב לידי עבירה, במקום שכולם הולכים לעבור עבירות (וזאת לא התשובה שלי).

אז כל ההתחסדות הזאת ?
אף אחד לא דורש מהם לחזור בשאלה ולהפוך לאפיקורסים. נהפוך הוא אני חושב שיש מקום לכולם בצבא. במלחמת השחרור ובמלחמת ששת הימים לחמו זה לצד זה חרדים וחילוניים. כך עם ישראל מאז ומעולם.
ישן 21-09-2011, 09:05
צלמית המשתמש של סוכן שקט
  משתמש זכר סוכן שקט סוכן שקט אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.03.02
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "בסיסה של התקנה הוא ש"לא..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי פלמינג
בסיסה של התקנה הוא ש"לא תביאני לידי חטא".
מה בעצם התכוונו המפרשים - שלא תגרום לי הרהורי חולין בשעה שאני מקדיש את עצמי לדברי תורה.
מכאן ועד לפרשנות של אותם מפרשים ואותן החמרות המרחק גדול מאד. בין אם זה מפרש כלשהו ובין אם זאת "אמא טאליבן" שצצות בכל הערים בארץ.
שירת נשים לא הייתה מעולם נושא לאיסור - נהפוך הוא, התורה (והתנ"ך) דווקא מציינת לחיוב שירת נשים וכל אחד מוזמן להתעמק קצת בתורה כדי למצוא נשים שרות ומהללות.
לי נדמה שיש תחרות פרועה בין כל הפוסקים, מעין "מחמיר נולד". וצריך רק שופטת כדי להכריע מי ינצח בסופו של דבר בתחרות הפרועה הזאת.

נניח שאתה צודק, אבל נראה שבזמן האחרו יש במדינתנו תחרות "מציקים לדתיים" זה כזה כיף כמעט כמו לסוע לפנסליבניה ולתת סטירות לחי לאיימישים.

ותאמין לי דתי שמתגייס לא מחפש חומרות, כי א"כ הוא לא היה מתגייס כלל.
במקור נכתב על ידי יחזקאל
וקראתי עליו לכל הרי חרב נאם אדני אלןהים חרב איש באחיו תהיה

Oui nous irons nous faire casser la gueule en cœur, Mais nous reviendrons vainqueur

ישן 22-09-2011, 03:12
  ספאמר101 ספאמר101 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.08.11
השוואה דבילית לחלוטין
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "מה שאתה אומר זה קודם אלוהים..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי מצפון
מה שאתה אומר זה קודם אלוהים ואחרי זה החיים.

אתה סתם מקשקש וממציא ומתסיס.

קודם כל החיים ואחרי זה אלוהים.
תמיד ובכל מקום.
אנחנו במצב חירום.
צריכים כל חייל.
הצבא כרגע מנהיג שירת נשים.
מה אתה בוחר ? (זו שאלת כן ולא פשוטה לגמרי)
לשרת בצבא הזה, או למות ? (בלי יותר מדי פרשנות, אם זה המצב, מה תבחר ?)

מדוע אתה מקצין זאת עד כדי כך שמדובר בחיים ומוות?
באותה מידה אוכל לומר לך הצבא כרגע מנהיג פרוייקט חדש "ידי ההרג", כדי להרוג אוייב תצטרך להשתמש בידייך בלבד
אז מה אתה בוחר? (זו שאלת כן ולא פשוטה לגמרי)
לשרת בצבא הזה, או למות ? (בלי יותר מדי פרשנות, אם זה המצב, מה תבחר ?)

בסופו של דבר שירה זה הווי בלבד, אבל אם בא לך להשוות זאת בין חיים ולמוות שיתבשם לך.
ישן 21-09-2011, 09:33
צלמית המשתמש של High_Hopes
  משתמש זכר High_Hopes High_Hopes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.02
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי סוכן שקט שמתחילה ב "[QUOTE=פלמינג]בסיסה של התקנה..."

אתה יודע שהכל עיניין של השקפה?
בזמן האחרון יש תחושה שיש גורמים שמעוניינים להקצין מאוד את "רמת הדתיות" של הצבא.
דווקא הצבא, יותר מכל גוף אחר בארץ, שומר על כך שדתיים יוכלו להמשיך לקיים אורך חיים דתי במהלך כל השרות - במהלך כל שירותי הצבאי נאלצתי לשמור כשרות, לשנות הרגלי אכילה בחגים (דבר שאף הביא לפגיעה ביכולות מבצעיות, לדוגמא בפסח) לשנות לו"ז כדי להתאים אותו לחיילים דתיים - ולא רק שהייתי בסדר עם זה, הייתי בין המחמירים.

תאר לך שעכשיו באחד הבסיסים הצה"ליים יפתחו שני סניפים של מקדונלדס סמוכים אחד לשני, אחד כשר והשני לא כשר, הדבר כמובן פסול לחלוטין אבל מפקד הבסיס יטען שהוא לא מבין מה הבעיה, הוא לא פוגע בדתיים כי הוא דאג שיהיה גם סניף כשר - האם תקרא למהומה שתיווצר נגד הדבר הזה "תחרות מציקים לחילונים"?

כבר היום הצבא הוא מקום שמאפשר לחיילים דתיים לנהל את אורך חייהם הדתיים, וגם חילונים נדרשים לעמוד בחוקים מחמירים שיאפשרו זאת. הקצנת המצב היא לא משהו שצריך להסכים לו.

ישן 21-09-2011, 10:29
  hamedinai hamedinai אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.08.11
טירוף אידיוטי. כנראה שלא היית אף פעם בארה"ב
בתגובה להודעה מספר 35 שנכתבה על ידי סיילו שמתחילה ב "בצבא ארה"ב היו בועטים אותם..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי סיילו
בצבא ארה"ב היו בועטים אותם לכלא על סירוב פקודה.

בארה"ב מתחשבים מאוד עם אנשים דתיים ומכבדים מאוד את הדת. אפילו עבריינים הכי קשים זוכים לקבל מנות כשרות, ואף אחד אינו מנסה להתעמת האם הכשרות עבורם היא מוגזמת או לא.

https://sites.google.com/site/hamedinai/

נערך לאחרונה ע"י hamedinai בתאריך 21-09-2011 בשעה 10:31.
ישן 21-09-2011, 16:41

בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי סוכן שקט שמתחילה ב "[QUOTE=פלמינג]בסיסה של התקנה..."

אינני חושב שמישהו מציק לדתיים במדינה זאת.
אם מישהו דורש מהם צדק חברתי הוא מתכוון שהם ישאו בנטל באופן שווה עם כל שאר חלקי העם. לא שמעתי שמישהו יצא חוצץ כנגד קיום מצוות או שמירה על אורח החיים שלהם.
גם אף אחד לא קם וסגר אותם בגטאות גשמיים ורוחניים שהם החליטו לגור בהם. הכל נעשה מבחירה שלהם והרצון להתאים את הסביבה בה חיים לאורח החיים שהם.
אף אחד לא יצא כנגדם ואף אחד לא כינה אותם בשמות גנאי כאלה ואחרים בפסקי דין - הלכה ואו עיתונות.
לצערי הרב - ההיפך הוא הנכון.

הצבא הוא דווקא הגוף עם הרצון הכנה לשילוב דתיים/חרדים במסגרות צבאיות תוך שמירה על מסגרת החיים המתאימה להם. לא שמעתי או קראתי על תלונות מצד חרדים על הפליה. מי שמנסה לדכא את הרצון הזה הוא דווקא גורמים חיצוניים בעדות הללו מסיבותיהם שלהם.
קריאה לדין תורה של חיילים שממלאים פקודות ו/או ניסיון להשפיע באמצעות פסקות הלכתיות על התנהגות בצבא היא נורמה פסולה בהחלט- כולל אותו סירוב פקודה או הנפת שלטים שונים במסדרים וטוב שהצבא מכריע לחומרה במקרים כאלה.
ישן 21-09-2011, 10:29
  eshely77 eshely77 אינו מחובר  
מנהל פורום סטודנטים

חבר מתאריך: 03.09.08

הסיפור הזה כולו הזוי.

נתחיל מזה שנכון היה להדיח את הצוערים מקורס קצינים. חייל שלא מבין שהעדר משמעת ובטח בקונטקסט של סירוב פקודה מפוררים את הצבא. צריך להשתמש בהם אך ורק כשכלו כל הקיצין לא יכול להיות קצין.
גם אם הוא חדור מוטיבציה,ובעל יכולות ניווט וכושר גופני יוצאי דופן. הוא פשוט לא יכול להיות קצין. ההבנה המערכתית שלו מעוותת.
העודף חשיבה עצמאית והמרדנות שלו יובילו לאנרכיה. ולמעט בסרטים במציאות אנרכיה מחלישה את הצבא ומרחיקה את הניצחון.
לכן הם היו חייבים להיות מודחים.

אבל הצד השני הם תגובות כמו של מצפון. ראבק, החיילים האלו לא הטרידו מינית, לא אנסו ולא גנבו. הם בסך הכל לא רוצים לשמוע שירת נשים. למה? ככה.
בוא נגיד שאתה צודק והם שובניסטים. (סיכוי טוב מאוד שהם לא) אז מה? מ"פ שיריון לא יכול להיות שובניסט?
אובדן העשתונות שיש בתקושרת על זה שבחור בן 21 לא רוצה לשמוע משהי שרה בפניו הם לא סבירים.
אני מניח שאחוז הצוערים הדתיים הגבוה ביחד עם ההקצנה שעוברת על חלק מהחברה הדתית לאומית עומדים מאחורי הצרחות ההיסטריות שהופכות את שירת הנשים לחזות הכל.
אבל אין צורך.
לו התקשורת הייתה שותקת, וההדחה הייתה בסך הכל הדחה נוספת בבה"ד 1, כפי שקורה לא פעם. הרי שהמסר היה עובר גם לשאר המתגייסים הדתיים. ככשהמסר הוא שמשמעת והבנת המערכת הוא מרכיב חשוב במוטיבציה האישית. ואם באמת טובת הכלל עומדת לנגד עיניכם, תבחרו היטב מהו הרגע בו אתם מסרבים פקודה.

ישן 21-09-2011, 10:51
  מצפון מצפון אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 42 שנכתבה על ידי eshely77 שמתחילה ב "הסיפור הזה כולו הזוי. נתחיל..."

אחרי שנים שבהן חילונים משרתים ודתיים מתחמקים

או בצורה בוטה יותר (מאד בוטה) אחרי שנים שחילונים מקריבים את עצמם למען המדינה ודתיים/חרדים לומדים תורה במקום אני לא באמת רואה מקום לחרדים ולדתיים להציב תנאים וליצור תקדימים.

אם הצבא עד היום הנהיג שירת נשים, אז זה מה יש.
חיילים מתו בצה"ל עם שירת נשים, לא מתאים עכשיו לעשות רה ארגוניזציה של הצבא ולהתאים אותו לצרכים המיוחדים של החיילם הרגישים האלה.
הם היו יכולים להתאים את הצבא לאמונה שלהם לפני 60 שנה או 50 שנה או 40 שנה.
אחרי 60 שנה הם צריכים לבקש סליחה (הציבור הדתי ומנהיגיו) שלא שרתו עד היום להרכין ראש ולעמוד בקו אחד עם כולם. קשה להם לשמוע שירת נשים ? קשה יותר לאבד יד או רגל בקרב.
כמו שכתב HH הצבא מספיק מתחשב ומספיק כופה על חילונים כל מיני דברים ואיש לא פוצה פה ומקבל זאת בהבנה. לא שמעת ממני פצפוץ כל הצבא על כשרות, על איסורים, על כחול וכתום ועל שעות השבת.
לא מבין את ההשוואה להטרדה מינית, זאת עבירה ועליה יושבים בכלא.
שוביניזם ? חבל, דעה עתיקה ומיותרת.
שובינזם אקטיבי ? זאת שוב עבירה על החוק. אין אפליה ואסור להפלות.
המקרה שלנו הוא לא שוביניסטי, הוא קשור משהו לעבודת אלילים אבל זה לא הפורום הנכון לדבר על זה

john reese

ישן 21-09-2011, 11:07
מנהל פורום סטודנטים

בתגובה להודעה מספר 43 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "אחרי שנים שבהן חילונים משרתים..."

נתחיל בחלק שבו אני מסכים איתך, ההחלטה של הצוערים הסרבנים לסרב פקודה במקום בו הסטאטוס קוו לא שונה. היא רעה מטופשת והם נענשו על כך.

אבל בעובדות אתה פחות חזק.
הציבור הדתי לאומי, שממנו מגיעים הצוערים שהודחו משרת בצבא כבר מעל ל 40 שנה.
הגיוס לצהל מהציבור הזה הוא בערך מאז שהציבור הזה קיים.

הכאב וההיסטריה שלך נובעות מזה שאתה מרגיש שגונבים לך את הצבא.
צר לי מצפון, אבל ברמה כזאת או אחרת הצבא נשלט על ידי אלו שמשרתים בו.
הסיבה שהפרחחים האלו. (וההתנהגות של הצוערים לשעבר היא התנהגות פרחחית) הרשו לעצמם לסרב פקודה, היא כשהם הסתכלו ימינה ושמאלה באודיטוריום של בה"ד 1 הם ראו המון כיפות. כשהם היו בבוקר בתפילה בבית הכנסת בבסיס הם ראו המון לוחמים שהשכימו לשחרית. והם קיבלו את התחושה שהקול שלהם יכול להשמע ביתר שאת.

עקרונות החופש והשוויון בחברה הישראלית לא באים לידי ביטוי בשירת נשים. ולא הצבא הוא שצריך להוביל את העקרונות הללו.
אם שירת נשים מעוררת אי נוחות בקרב 40 אחוז מהלוחמים, ראוי להגביל אותה.
שכן היא איננה העיקר.

ישן 21-09-2011, 11:36
  מצפון מצפון אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 44 שנכתבה על ידי eshely77 שמתחילה ב "נתחיל בחלק שבו אני מסכים..."

לציבור הדתי לאומי יש פלגים שאני לא באמת עוקב אחריהם והם לא באמת מענינים אותי לצורך העניין.
אני עדיין לא מרגיש היסטריה, אבל גם זו תגיע אם המצב יתדרדר.
אני לא מרגיש שגונבים לי את הצבא, להפך.
הם רוצים את הצבא לעצמם ?
שיקחו אותו ושישמרו על כולנו ובא לציון גואל.
אין לי שום בעיה שהצבא יהיה מורכב אך ורק מדתיים, עם כיפות, פאות, שטריימלך וקפוטות.
כל עוד המשימה של לשמור על הגבולות ממולאת ב 100% אני אהיה מאושר.

אבל בינתיים דורשים ממני שירות חובה, ומהשכנים שלי גם.
ומי שלא משרת בצבא הוא מוקצה ומצורע והדברים שהוא משמיע אינם לגיטימים.
במצב שכזה, אין בי טיפת סובלנות וסבלנות לכפייה על מדים.

אתה יכול לקרוא להם פרחחים, וכל מיני שמות נחמדים.
בעיני מי ששם את חוקי ההלכה לפני חוקי הצבא (ומה לעשות שחוקי המשמעת מחייבים השתתפות בטקסים, שבחלקם בוכים על חיילים אחרים שמתו, זה לא רק ימי כיף) עדיף שלא יהיה.
צריך לעצור דברים כאלה לפני שהם מתחילים ובכל הכח.

john reese

ישן 21-09-2011, 18:15
מנהל פורום סטודנטים

לינוקס
בתגובה להודעה מספר 46 שנכתבה על ידי תבור - tar 21 שמתחילה ב "קשקשן.אני מכיר את אחד הצוערים..."

החבר שלך והרבנים שתומכים בו מזיקים לצבא.
להזכירך, אף אחד בצה"ל לא שינה את הסטאטוס קוו, כבר 60 שנה שחיילות שרות בצבא.
לחבר שלך ולרבנים שלו השתן עלה לראש, התחושה שיש כל כך הרבה דתיים בבה"ד גרמו להם לגאווה שהובילה אותם לחטא.

לפני שחייל ובטח לפני שקצין בוחרים לסרב פקודה הם צריכים לשקשק. העדר משמעת מפורר את המערכת. החבר שלך ושות' לא יכולים להיות קצינים, הם פשוט לא מתאימים מבחינה ערכית. ולא איכפת לי שהם יצעקו עד מחר שהם מוכנים להקריב את עצמם למען מדינת ישראל.
תודה, לא צריך.

האם לאור כמות החיילים הדתיים צריך לשנות את נוהל שירת נשים? בהחלט יכול להיות.
האם זה נותן לאיזה יבחוש בן שלולית שנמצא כרגע בבה"ד 1 רשות לסרב פקודה. חד משמעית לא.

ישן 21-09-2011, 21:40
מנהל פורום סטודנטים

בתגובה להודעה מספר 53 שנכתבה על ידי תבור - tar 21 שמתחילה ב "אני לא אומר שהם לא טעו אבל זו..."

בכוונה השתמשתי בביטוי כזה.
הדבר שעומד מאחורי סירוב הפקודה היא גאווה. גאווה שמציפה כרגע חלקים נרחבים בציבור הדתי לאומי. תחושה שאם הם לא יהיו בצבא אז צה"ל יתפרק, ומתוך אותו מקום צוער צעיר מרשה לעצמו לעשות דין לעצמו, ואיפה שהוא בצדק. שכן מבה"ד 1 כל הזמן מודחים חיילים, אבל רק במקרה הזה ההדחה נהפכת להיות נושא פוליטי.

אני שמח לבשר לך, שגם אם יוכרז מרד דתי והציבור הציוני הדתי יחליט שהוא לא מתגייס יותר ליחידות מובחרות ולא יוצא לקורס קצינים. עדיין יהיה מי שימלא את השורות. השלם גדול מסך חלקיו. ונצח ישראל לא ישקר.
וגאוותנים כמו אותם סרבנים ראוי להעמיד במקום ולהזכיר להם שגם אם הם מצאו את כל הנ.צ בניווט האחרון הם בסך הכל עוד חייל ועוד צוער בצה"ל.

ישן 22-09-2011, 23:30

בתגובה להודעה מספר 43 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "אחרי שנים שבהן חילונים משרתים..."

א' הציבור הד"ל מאז ומתמיד שירת בצבא.
ב' כיום אחוזון גדול מהחילונים משתמטים או לכה"פ משרתים בשירותי מינהלה ולא בקרבי.
ג' לאור האמור אין לך להלין על השינוי המתרחש בצבא אלא על חבריך שלא משרתים.
ד' לכל חרדי שאינו לומד החובה לשרת בצבא. אך אין זה חובתו לשנות את אורח חייו ולוותר על שמירת המצוות. אם זה לא מוצא חן בעיניך, ואם אינך מסוגל להבטיח תנאים שיאפשרו את שמירת המצוות, (כולל אי שמיעת שירת נשים). אל תגייס אותם. (לשם השמירה על השוויון החברתי ניתן להסתפק בשירות אזרחי).
ה' התורה פטרה משירות את אלו שעוסקים בתורה ומבחינתו של הציבור החרדי אנשים אלו עושים את המוטל עליהם. אני מודע לכך שיש המייחסים לכך כחוסר צדק חברתי, וטרחתי בעבר להסביר את תרומתו של הציבור החרדי למדינת ישראל.
ו' התנשאותך אינה במקומה ולהזכירך ההתיישבות בארץ ישראל התחילה הרבה לפני קום המדינה ודוקא על ידי חרדים.
ישן 21-09-2011, 18:28
  משתמש זכר ck5760 ck5760 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.10.02
אינני ציני - מפקדי החיילים הפרו פקודה ועליהם להיות מודחים חד וחלק!
בתגובה להודעה מספר 74 שנכתבה על ידי emile-a שמתחילה ב "אני לא מצליח להבין אם אתה..."

ציטוט:
השילוב הראוי הוא פקודה של מטכ"לית בראשות מפקד זרוע היבשה.</p> בין הנושאים המטופלים: מגורים, הופעה ולבוש, שיבוץ והכשרה, פיקוד והדרכה, פעילויות פנאי והימנעות מפגיעה ברגשות.

כך, לדוגמה, מותר לחייל דתי להתנגד לשיבוצו בתוך הכשרה גופנית הכוללת בנים ובנות ביחד (כדוגמת אימון כושר גופני), ולהתנגד לשיבוצו תחת מפקדת במהלך הטירונות; חובה על מפקדים לאפשר לחיילים דתיים להתפלל בזמנים קבועים; קיימת חובת הפרדה ברורה בין מגורי בנים ובנות; חל איסור לביצוע אימון כושר בבגדי ספורט הקצרים מגובה הברכיים ובעלי שרוול קצר מאורך המרפק; חלה חובה לשחרר חיילים דרוזים, נוצרים, מוסלמים ועוד מפעילות במהלך ימי חגם ללא לקיחת ימי חופשה; מותר לחייל להימנע מטעמי דת מגילוח ותספורת במהלך ימי בין המצרים, תקופת ספירת העומר ואבלות; חייל דתי זכאי לדרוש בשר בהכשר מהדרין ועוד.

כנגזרת מהשילוב הראוי מתאפשר קיומו של גדוד המיועד לציבור החרדי - גדוד נצח יהודה - שבו אין לחיילים כל פעילות המשולבת עם חיילות, והאוכל הוא בהכשר מהדרין בלבד; ומהעבר השני מתאפשר שיבוץ חיילות בכל מסלול צבאי שבו אין סיבה ייחודית למניעת שיבוץ חיילות בתפקיד זה.

על מנת להגביר את מודעות החיילים והמפקדים לנושא מועברות הרצאות בנושא באופן תדיר. בעבר חולק פנקס כיס המתאר את מדיניות צה"ל בתחום אך כיום אין מחלקים אותו יותר ובמקום שופרו מערכי השיעור בנושא באמצעות ערכת הדרכה העוסקת בפקודה. נהוג שביחידות צה"ל מקדישים חלק מלוח המודעות לפרסומים בנושא השילוב הראוי.

ישן 21-09-2011, 18:33
  emile-a emile-a אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.05.06
בתגובה להודעה מספר 75 שנכתבה על ידי ck5760 שמתחילה ב "אינני ציני - מפקדי החיילים הפרו פקודה ועליהם להיות מודחים חד וחלק!"

הבנתי, טוב כי כתבת מקודם משהו אחר, כתבת שצריך להדיח את אלו שהדיחו את החיילים וזה משהו שונה לגמרי.
את אלו שהדיחו את החיילים אין שום סיבה להעניש, הדיחו אותם בצדק כי הם הפרו פקודה ישירה (כך לפחות לפי העיתון כמובן..אין לי מושג מה היה באמת).
את אלו שארגנו את הזמרת אפשר באמת להעמיד לדין ולהדיח אן עברו על פקודה כלשהיא, זה נושא לדיון.
אני לא בקיא בפרטים, אבל לפחות בפקודה שהבאת אין שום דבר שמצביע על זה שמישהו עבר על פקודה או נוהל..גם אם כן, לא בטוח שצריך להעיף על זה מישהו.
פקודת קבע אין דינה כפקודה ישירה, אין חייל בצבא שלא עבר על פקודת קבע, וזה כולל את הרמטכ"ל..מעטים ביותר עברו על פקודה ישירה ואותם זורקים מהצבא או מענישים בחומרה ובצדק.

ישן 21-09-2011, 23:59
  Sam Weller Sam Weller אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.01.05
התשובה הקצרה היא - כן, החיילים היו צריכים להתגלח
בתגובה להודעה מספר 79 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "ואם היו פוקדים עליהם להתגלח..."

התשובה המורכבת יותר היא שמפקד בצבא לא היה דורש את זה, גם משום שהמודעות לאיסור הזה גבוהה יותר וגם משום שיש פקודה מפורשת בעניין. שירת הנשים היא איסור חדש (הציבור הדתי לאומי לא הקפיד עליו בטרם קרס תחת הלחץ החרדי), ואין לגביו מדיניות מפורשת בפקודות הצבא, ולכן זה בגדר שיקול הדעת של המפקד. מעבר לכך, בעיצומו של טקס לחייל יש שתי אפשרויות - לציית (האפשרות הנכונה) או לסרב ולשאת בתוצאות. חייל שנאמר לו להתגלח יכול לפנות למפקד הבסיס, לרס"ר או בעל סמכות אחר שיכול להוריד את המפקד מהעץ. אם אין כזה בנמצא, אז הוא צריך להתגלח, וכאמור, להתלונן לאחר מכן לגורמים המתאימים.
ישן 21-09-2011, 19:17

בתגובה להודעה מספר 82 שנכתבה על ידי ck5760 שמתחילה ב "דווקא אלו שלא הבינו את הטעות שלהם לא הודחו"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ck5760
המפקדים לא הודחו.
מה יותר טוב. -
מפקד שלא רוצה לשמוע זמרת אבל בכל שאר הדברים (וזה באמת בכל שאר הדברים) הוא חייל וקצין מעולה לעתיד.
או מפקד טיפש בעל חוסר רגישות שרק עקב הגאווה שלו לא מוכן לקבל דברים הגיוניים (שלא קשורים כלל לתפקודם החיילי) מפקודיו ומתעקש לעמת אותם עם אמונתם ובניגוד גמור לפקודה צה"לית?

עשו את הויכוח הזה כאן כבר כמה פעמים..
אתה מסתכל על זה בדיעבד וזה לא רלוונטי.
אין כאן שיקולי יותר טוב פחות טוב..יש את אלו שלא ביצעו פקודה וזהו, אותם הענישו.
זה קונספט די פשוט ומי שלא מבין אותו לא יכול להיות חייל ולא יכול להיות קצין.
לא ברור לי למה אתה לא מבין אותו.

ישן 21-09-2011, 20:05

זה רלוונטי לקורסים הבאים
בתגובה להודעה מספר 83 שנכתבה על ידי emile-a שמתחילה ב "[QUOTE=ck5760]המפקדים לא..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי emile-a
עשו את הויכוח הזה כאן כבר כמה פעמים..
אתה מסתכל על זה בדיעבד וזה לא רלוונטי.
אין כאן שיקולי יותר טוב פחות טוב..יש את אלו שלא ביצעו פקודה וזהו, אותם הענישו.
זה קונספט די פשוט ומי שלא מבין אותו לא יכול להיות חייל ולא יכול להיות קצין.
לא ברור לי למה אתה לא מבין אותו.

להכניס תחת מטריית "סירוב פקודה" כל הנפצה של מפקד חסר רגישות תוך ניצול לרעה של פקודות שאינן קשורות כלל לרמת החיילות של הצוערים, אלא נובעות מגחמותיו האישיות זו תופעה נפוצה בצה"ל לצערי.
התופעה שזה יוצר בקרב חיילים וכן גם קצינים שמפקדם הוא טמבל כזה היא בעיקר הקטנת ראש אך גם תופעות שליליות אחרות.

ישן 21-09-2011, 20:34
  Sam Weller Sam Weller אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.01.05
איזו דרמה - "תעבור על אמונתך"
בתגובה להודעה מספר 86 שנכתבה על ידי ck5760 שמתחילה ב "כן בטח"

האמת היא שלצוערים ניתנה הזדמנות בדיעבד להתנצל ולחזור לקורס, והם, כמוך, החליטו לעשות דרמה ולצבור נקודות בתחרות "מי יותר דתי". חיילים בצבא לא סרבו פקודה בסיטואציות קיצוניות הרבה יותר, גם מתוך חשש וגם מתוך הבנה שההיררכיה הצבאית גוזרת ציות ותלויה בציות למעט מקרים חריגים ביותר. לפעמים זה אפילו עלה להם בחייהם. המודחים לא רק שהפרו את הפקודה שניתנה להם ברגע האמת, אלא גם סרבו להכיר בטעותם לאחר מעשה - כלומר הם הצהירו שהם אינם מקבלים על עצמם את מרות הפיקוד ולכן הודחו. הם אינם יכולים להיות מפקדים בצבא, וספק בעיני אם הם כשירים להיות חיילים. גאוותנות, כך מסתבר, אינה תחליף לחיילות.
ישן 21-09-2011, 20:41

כלומר הם הודחו משום שסירבו לשקר
בתגובה להודעה מספר 87 שנכתבה על ידי Sam Weller שמתחילה ב "איזו דרמה - "תעבור על אמונתך""

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Sam Weller
האמת היא שלצוערים ניתנה הזדמנות בדיעבד להתנצל ולחזור לקורס, והם, כמוך, החליטו לעשות דרמה ולצבור נקודות בתחרות "מי יותר דתי". חיילים בצבא לא סרבו פקודה בסיטואציות קיצוניות הרבה יותר, גם מתוך חשש וגם מתוך הבנה שההיררכיה הצבאית גוזרת ציות ותלויה בציות למעט מקרים חריגים ביותר. לפעמים זה אפילו עלה להם בחייהם. המודחים לא רק שהפרו את הפקודה שניתנה להם ברגע האמת, אלא גם סרבו להכיר בטעותם לאחר מעשה - כלומר הם הצהירו שהם אינם מקבלים על עצמם את מרות הפיקוד ולכן הודחו. הם אינם יכולים להיות מפקדים בצבא, וספק בעיני אם הם כשירים להיות חיילים. גאוותנות, כך מסתבר, אינה תחליף לחיילות.

משום שאם הסיטואציה הייתה חוזרת על עצמה אני דיי בטוח שגם מי ש"הכיר בטעותו" (כלומר חשב לעצמו "המפקד אדיוט אבל אני רוצה לסיים את הקורס כדי שיהיו פחות אדיוטים כמוהו בממוצע בצה"ל) היה חוזר על "טעותו" שוב.
כבר אמרתי שהתופעה של מפקדים טיפשים גורמת להקטנת ראש ונזק לצה"ל (ראה כמה תגובות למעלה).

ישן 21-09-2011, 20:41
מנהל פורום סטודנטים

זה פשוט הזוי, לא ברור אם בכלל ניתן לנהל אתך דיון.
מסקרן לדעת אם שרתת בצבא ואם כן באיזה תפקיד.
ננסה.

נשים שרות בצה"ל פחות או יותר מיום הקמתו, לא היה כאן שום שינוי במדיניות הצה"לית.
יכול להיות שלאור השינויים שעוברים על אופי המשרתים בצבא צריך לשקול לשנות את הפקודות ביחס לשירת נשים. עד שלא ישונו הפקודות החיילים ובוודאי צוערים חייבים למלא פקודה.

ובוא נהיה לרגע הגונים, שירת נשים זה לא כשרות ולא שבת. והראיה הטובה ביותר לזה שההחמרה הזאת היא חדשה, לפני 10 שנים לא הייתה תלונה כזאת.
אבל בהחלט יכול להיות שצריך לשנות את הפקודות והנהלים.
אבל עד אז מסרבי פקודה לא יכולים להיות קצינים.

ישן 21-09-2011, 20:57

ניתן
בתגובה להודעה מספר 92 שנכתבה על ידי eshely77 שמתחילה ב "זה פשוט הזוי, לא ברור אם בכלל..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי eshely77
זה פשוט הזוי, לא ברור אם בכלל ניתן לנהל אתך דיון.
מסקרן לדעת אם שרתת בצבא ואם כן באיזה תפקיד.
ננסה.

נשים שרות בצה"ל פחות או יותר מיום הקמתו, לא היה כאן שום שינוי במדיניות הצה"לית.
יכול להיות שלאור השינויים שעוברים על אופי המשרתים בצבא צריך לשקול לשנות את הפקודות ביחס לשירת נשים. עד שלא ישונו הפקודות החיילים ובוודאי צוערים חייבים למלא פקודה.

ובוא נהיה לרגע הגונים, שירת נשים זה לא כשרות ולא שבת. והראיה הטובה ביותר לזה שההחמרה הזאת היא חדשה, לפני 10 שנים לא הייתה תלונה כזאת.
אבל בהחלט יכול להיות שצריך לשנות את הפקודות והנהלים.
אבל עד אז מסרבי פקודה לא יכולים להיות קצינים.

אני חושב - בד"כ אני אדם הגיוני.
לשאלתך - אני עדיין משרת במילואים (כרגע לקראת הסוף תוך הסכמה לא כתובה להתנדב בהמשך) ו.... לא אין אצלי אדיוטים בעלי גחמות ביחידה - אנשים מעולים משכמם ומעלה (במלחמת לבנון % ההופעה היה 110% (הגיעו גם כאלה שכבר פרשו)).

אבל יכול להיות שהטפשות (מהסוג המדובר) היא גם תופעה שדועכת אצל מילואימניקים עם הגיל.

שירת נשים זה יותר גרוע מכשרות ואולי גם משבת.
כלומר - חייל דתי במלחמה בלי אוכל יוכל לאכול לא כשר (לפי ההלכה) וגם לחלל שבת.
אבל לא יוכל לעבור על דבר שלדידו הוא הגורם לאי הצלחה במלחמה!

לומר ש"עד שלא ישונו הפקודות..." נמשיך לנהוג בטיפשות זה בעצמו חלק מהראש העקום שאתה מוצא אצל מפקדים בסדיר ובקבע ופחות אצל מילואימניקים.
נניח שישנה פקודה המסכנת חיים (וכן לפי אמונתם זו אכן פקודה כזו) האם נמשיך לקיים אותה עד שהטמבל שהנפיץ אותה יבין אחרת?

ישן 21-09-2011, 21:12
מנהל פורום סטודנטים

בתגובה להודעה מספר 93 שנכתבה על ידי ck5760 שמתחילה ב "ניתן"

אתה רק מתעלם מן העובדות.
תפיסת העולם ששירת נשים היא אבי אבות הטומאה כפי שאתה מנסה להכיר אותה, היא חדשה.
לא ההלכה, למרות הרקע שלי אני לא מתיימר להיות מומחה. אבל בהחלט כן חדשה בציבור הדתי.
לרב של היישוב שאני מגיע ממנו קוראים הרב חיים דרוקמן. לא רק שהוא לא קוטל קנים אלא סמכות משמעותית בציבור הדתי לאומי. אצלנו באירועים בישוב עד לפני עשור הייתה שירת נשים. בעשור האחרון דברים, לצערי השתנו.
דתיים משרתים בצבא באופן קבוע כבר מעל ל 40 שנה.
במידה ושירת נשים הייתה כה חמורה הרי שהיו נותנים עליה את הדעת כבר לפני שני עשורים.
מאחורי סירוב הפקודה עומד משהו עמוק יותר, ולא מדובר בקדושת המחנה. הציבור הדתי לאומי מודע לכוח ולאיכות שלו בתוך הצבא. והוא מנסה להוביל. אבל כאן יש ניסיון לכיפוף ידיים.
במידה צה"ל והישראליות באמת חשובים לך ומאחר ואתה מכיר ומבין את המשמעות של סירוב פקודה אתה לא יכול לתמוך בצוערים הללו.

ישן 21-09-2011, 22:11

קח
בתגובה להודעה מספר 94 שנכתבה על ידי eshely77 שמתחילה ב "אתה רק מתעלם מן..."

מהרב דרוקמן:

ציטוט:
יו"ר מרכז ישיבות בני עקיבא, הרב חיים דרוקמן, אמר בתגובה להדחה כי מדובר ב"החלטה מקוממת, הזויה ובלתי מוסרית".

"בשום מקום בפקודת מטכ"ל לא מופיעה החובה להאזין לשירת נשים, ואין בהאזנה לשירת נשים ללמד על כשירותו של הצוער להיות קצין ומפקד בצה"ל", אמר הרב דרוקמן. "מדובר בצוערים מצטיינים ויש להחזירם למסלול

ולאפשר להם להיות קצינים בצבא".

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4119654,00.html
ברוך שכיוונתי לדעת גדולים.

בשורה התחתונה אתה בגדול צודק - יכול להיות שהוא שינה את דעתו עם הזמן אבל עדיף שתשאל אותו ולא יבחוש בן שלולית כמוני.
לדעתי אין כאן כיפופי ידים, הציבור הדתי לאומי רחוק מכך.

ישן 21-09-2011, 20:51
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
קישקוש

כפי שנכתב כבר, שירת נשים הייתה בצה"ל מאז הקמתו, כולל בטקסים רשמיים. שירתתי עם חיילים דתיים, לא פחות ממך ומהמודחים, והם ממש לא חשו צורך לצאת בזמן שירת נשים. הבעיה איננה עם הצבא שאיננו מתחשב אלא אם הדתיים שמקצינים והולכים הרבה מעבר למה שההלכה הפשוטה דורשת.
המפקדים לא טיפשים כשהם דורשים ציות לפקודות, גם כאלו שאינם נוחות לפקוד. הצבא גדוש בפקודות שלא נראות לפקודים והם בכל זאת נידרשים למלא אותן. זה חלק ממהות הצבא ומהחינוך הצבאי משום שמי שיסרב לפקודה שלא נראית לו בשיגרה גם לא יציית לפקודות שלא נראות לו בשדה הקרב. אם צוער לא מסוגל לבצע פקודה שמשמעותה בסך הכל ניגוד כלשהו של תפיסה הלכתית קיצונית (והרי אפילו רבנים טוענים שניתן להסתדר עם שירת נשים כשהדבר הכרחי) גם לא יהיה מסוגל לבצע פקודה בשדה הקרב שמשמעותה בעיניו היא סיכון חייו. הרי לו עצמו יש תוכנית קרב שנראית לו טובה יותר.
ישן 21-09-2011, 21:58

מה הקשר?
בתגובה להודעה מספר 99 שנכתבה על ידי סיילו שמתחילה ב "אני ראיתי חיילים מצטיינים..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי סיילו
אני ראיתי חיילים מצטיינים נרדמים בפעילות מבצעית וראיתי סמרטוטי אדם מתפקדים כמפקדים תחת אש.
מי אתה שתקבע על מי צריכה לחול היררכיה צבאית ומי פטור ממנה ?

על כולם צריכה לחול היררכיה צבאית.
רק מה - יש מפקדים לא מי יודע מה גאונים המנצלים את סמכותם לרעה ולא מבינים (או יותר גרוע לא אכפת להם) שבכך הם עושים נזק לצבא.

ברגע שחייל לא מבין מדוע הוא עושה את מה שהועבר לו בתור פקודה - ישנן שתי אפשויות:
1. הוא יבצע כמו רובוט לא יותר ולא פחות אלא בדיוק מדוע? כי המפקד אמר.
2. הוא יחשוב שהפקודה מטופשת כשבעצם עומדות מאחריה סיבות טובות ולא יבצע אותה או שיקטין ראש ויעשה את המינימום.

ברגע שחייל מבין מדוע הוא קיבל את הפקודה והוא חייל בעל מוטיבציה - הוא יבצע אותה מעל ומעבר.

לעומת זאת - ברגע שחייל יודע שהפקודה שקיבל היא לא חשובה צבאית ונובעת מגחמת המפקד הוא או:
1. יציית מהפחד.
2. אם זה בנוסף גם נוגד את ערכיו - יסרב.

מפקדים טובים:
1. לא מנחיתים פקודות מתוך מטרה שאיננה צבאית פרופר.
2. מנמקים עד כמה שניתן את פקודותיהם כדי לעודד מוטיבציה אצל קודיהם לקיים אותן.

מפקדים לא טובים או בינוניים מינוס - לא צריכים להיות בצה"ל.

ישן 22-09-2011, 03:37

בתגובה להודעה מספר 100 שנכתבה על ידי ck5760 שמתחילה ב "מה הקשר?"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ck5760

לעומת זאת - ברגע שחייל יודע שהפקודה שקיבל היא לא חשובה צבאית ונובעת מגחמת המפקד הוא או:
1. יציית מהפחד.
2. אם זה בנוסף גם נוגד את ערכיו - יסרב.

כל מה שכתבת נכון פרט לסעיף 2 ...רק פקודה בלתי חוקית בעליל לא מבצעים..כל מי שלא מבצע פקודות אחרות- אינו מבין דבר וחצי דבר בצבא. אז או שילמד איך צבא עובד, או שלא יהיה בצבא..או שיענש כי הוא המציא חוקים חדשים למתי לא מבצעים פקודה, למשל החוק הלא רלוונטי שכתבת כאן..
מה אתה חושב, שלהפציץ פלשתינאים בפצצות של טון זה בערכים שלי? זה מה שחינכו אותי בבית? לזרוק פצצות על מסכנים ועניים (כן, אני יודע הם משתפים פעולה עם מחבלים או סתם גרים לידם וסובלים כי ככה זה במלחמה ואין ברירה..אבל בכלל, מה נראה לך? שזה הערכים שגדלתי עליהם?)
אותי לימדו לעשות אהבה, לא מלחמה, אלו הערכים שאני גדלתי עליהם..אז מה עכשיו? אני אמור לא לתקוף כי לפעמים ההחלטות על תקיפה X פחות חשובות וחכמות מאשר החלטות על תקיפה Y?...בוא אני אסביר לך משהו על צבא, זה בכלל לא בסל הנושאים הרלוונטים מבחינתי..אני בודק את המשימה, רואה אם היא חוקית (בעליל) ויוצא לבצע אותה..לא ברור לי מאיפה אתה מנפיץ את נושא הערכים ומה הקשר שלו לעניין, זה פשוט חוסר הבנה בסיסי של צבא בכלל ושל צה"ל בפרט.
שירת נשים? תקשיב לי טוב- חבורה של בכיינים...חצי מטייסי חיל האויר נדרשים בכל שנה לבצע משימות שבכל קונטקסט אחר שהוא לא צבאי הוא בניגוד גמור לערכים שלהם ושנוגע בחיי האדם, לא בשירת נשים..אתה מבין את זה?..חיי אדם..!!.ואם אתה חושב שכל אחת מאין ספור התקיפות בעזה ב20 שנה האחרונות היתה חכמה ובאמת חשובה תן לי לחדש לך משהו..אבל מדיבר (להבדיל מצוערים הנ"ל) באנשים שמבינים שזה לא בסמכות שלהם ושאם יפסיקו לבצע פקודות חוקיות רק כי הם "לא חכמות" ו"לא בערכים" אז לא יהיה צבא ובהמשך לא תהיה מדינה....לשם בדיוק צוערים שלא ממלאים פקודות לוקחים אותנו...
מי שלא מבין את הבסיס של ארגון צבאי ולא מסוגל אפילו ללמוד אותו אחרי שמסבירים לו אין מקומו בצבא, ומממש לא משנה אם התירוץ זה שירת נשים או כל דבר אחר...

ישן 22-09-2011, 12:55

בתגובה להודעה מספר 102 שנכתבה על ידי ck5760 שמתחילה ב "לצערי אתה לא משווה תפוזים לתפוזים"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ck5760
בכל מה שתיארת ישנו ספק האם הפעולה נחוצה או לא ובנוסף הקונטקסט הוא צבאי פרופר.
תאר לך לעומת זאת שמפקדך האישי פוקד עליך ועל חבריך לפרוץ לשקם, ללא סיבה ובנוסף אתה יודע בוודאות שזה בא כתוצאה מזה שסתם מתחשק לו (רו שהוא חומד ממון) והוא לא רואה בפריצה וגניבה דבר כה חמור, ואין פה עבודה על כישוריך הצבאיים בפריצת מנעולים.

והוא אומר לך -
"או שתפרוץ לשקם עכשיו או שתעוף מקורס טיס"

האם גם אז תקיים את הפקודה או לא?

חכמה בדיעבד שלא קיימת לעולם בעולם האמיתי, לכן עמוד התווך הוא שמבצעים כל פקודה (פרט לבלתי חקית בעליל).
מי שלא מבין אץ עמוד התווך, כמו הצוערים (אלו שלא הבינו גם אחרי שהסבירו להם) אין מקומם כקצינים, חד וחלק.

ישן 22-09-2011, 13:21

בתגובה להודעה מספר 104 שנכתבה על ידי ck5760 שמתחילה ב "לא ענית על השאלה אתה מתחמק?"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ck5760
או שאתה טוען שהיית פורץ לשקם משום שזו פקודה ופקודות יש לקיים.

אתה קורא רק את התגובות שלי או גם של אחרים?
ראשית השאלה שלך לא אפשרית כי אתה אף פעם לא יודע בוודאות מה הסיבות של המפקד להוראה שלו, אף פעם אף פעם..זה משפט שהוספת רק לטובת החידה, במציאות אין דבר כזה, לא ניתן לדעת מה הסיבות כי לא תמיד אומרים לך את האמת ולפעמים משקרים לך כי אתה ממודר מהסיבות האמיתיות, לכן המבחן היה ונשאר חוקיות הפקודה והתוצאות שלה, אבל האמת שזו שאלה שהיא דילמה קלה מאוד במקרה זה,
הייתי מנסה להבהיר למפקד שזה לא בסדר ושיש לבטל את הפקודה הזו, הייתי מחפש מפקדים מעליו בשרשת הפיקוד בכדי לעצור את העניין..ואם לא הייתי מצליח/ לא הייתי מספיק והפקודה בעינה עומדת, כמובן שהייתי מבצע אותה...ולאחר מכן הייתי הולך לגורמים המתאימים ומתלונן.
שמע, אני די מופתע שאדם שטוען שהוא עושה מילואים ושירת בצה"ל יודע כל כך מעט על הנושא, אבל האמת שזו כנראה לא אשמתך, אין לדעתי הכשרה והדרכה מסודרת בצבא העם שלנו.
שוב, מה זה שירת נשים ופריצה לשקמ"ים?, דילמות שאנשים אפילו לא נשרטים בהם לעומת פקודות שאני מקבל שבהם אנשים נהרגים.. אתה מבין איזה השוואות אתה עושה?
כל פקודה שהיא לא בלתי חוקית בעליל אני מבצע, לא יודע מה כל כך מסובך בזה.

ישן 22-09-2011, 00:07
  משתמש זכר shruki shruki אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.10.08
בתגובה להודעה מספר 108 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "אם אין מדובר במצוות "לא תעשה", אזי בהחלט עליו לציית לפקודה"

חלק מהחיילים היו מהנח"ל החרדי, כלומר דתיים יותר מהדת"ל הממוצע. וגם אלו שלא- בהחלט ייתכן שהם דתיים יותר מדת"ל אחר. נכתב מפורשות שהיו עוד חיילים דתיים שלא יצאו מהאולם, כלומר לחלק קטן זה הפריע. ולמה? כי כנראה שהם דתיים יותר. למה להעמיד אותם בפני דילמה כזאת? אתה לא חושב שזאת היתה התעקשות מיותרת של המפקד?

אגב, לטעמי סירוב פקודה המחייבת גילוח לחיילים דתיים היתה מתקבלת בהבנה יתרה, כמו סירוב פקודה לאכול מכלים לא כשרים. אני בהחלט חושב שרק כי היה פה עניין עם נשים צצו להם כל אנשי "טהרן זה כאן", פמיניסטיות וסתם צדקנים. זה קטע כזה.

ישן 22-09-2011, 08:40

שוב אותן טעויות לשון נדושות
בתגובה להודעה מספר 112 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "אם אתה לא שומר שבת, אז אתה פשוט לא דתי"

דתי - בן דת כלשהי. ההיפך מאתאיסט.
וכמדומני שכל ישראלי הוא דתי מכיוון שמשתייך לדת היהודית. אלא אם כן, היה בטריפ במזרח וחזר מסטול לחלוטין (ויש כאלה). או שמטעמי אסתטיקה החליט למחוק את זהותו היהודית על ידי אי עריכת ברית מילה לזאטוטיו.

יהודי חילוני ויהודי מסורתי - אחד שומר מסורת השני לא. ואין לכך קשר לתרי"ג מצוות (שמי שקצת מבין בהלכה יודע שישנן מצוות עשה ולא תעשה).

וכל השאר לפח הזבל של המטיפים, מוציאי החרמות והנידויים, מכלילי איסורים ועושים בדת כבשלהם. והם לא מייצגים כ"גדולי הדור" וכל הבולשיט מסביב, אלא קהל מאמינים שוטה, שאינו יודע מה ההבדל בין תוכה לברה של כיפה (שחורה, או לבנה כאשר נמצאים בבית המשפט)
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 04:27

הדף נוצר ב 0.22 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר