28-08-2011, 21:37
|
|
|
חבר מתאריך: 07.10.06
הודעות: 1,795
|
|
אני חושב שחסר לך ידע בסיסי.
כל בקר בעולם, מריץ אסמבלי. כמובן שזה לא אותו האסמבלי לכולם. (לכל מכונה, יש פקודות מיוחדות לה.)
אבל בתור התחלה אני ממש ממליך לך להתחיל עם C. כאשר אתה כותב ב-C יש לך תוכנה (שהיא הקומפילר) והיא הופכת את הקוד ב-C ל-ASM של אותו הבקר. ואת התוצר אתה צריך לצרוב לו.
בקשר לבעיה כאן:
אף פעם לא עבדתי עם הבקר הזה. אז כך שאני לא מכיר אותו. אלא רק מה-PDF.
אבל אתה בטוח שהחוטים של ה-RS-232 מחוברים בדיוק כמו כאן: (עמוד 7)?
http://www.olimex.com/dev/pdf/AVR/AVR-P20.pdf
באיזו תוכנת צריבה הינך משתמש? (נסה תחילה לצרוב משהוא שלא אתה כתבת. אבל משהוא שאתה יודע מה הוא עושה)
ואתה בטוח שבחרת בבקר הנכון בתוכנת הצריבה ובקומפילר? (שים לב שיש לבקר שלך גם גירסה עם A בסוף)
דבר נוסף, שים לב שבחרת בקומפילר לפסקל (אם אני לא טועה)
אני מציע לך לעבור לקומפילר MircoC או KEIL. (צריך לבדוק אם השני גם תומך בבקר שלך)
http://www.mikroe.com/eng/products/...oc-pro-for-avr/
http://www.keil.com/uvision/
האמת שאת הראשון אף פעם לא ניסיתי ל-AVR... אבל כשהתמשתי בזמנו ב-KEIL ל-8051 הוא היה מצויין
בקשר ל-PIC-ים.
גם אני ממליץ בתור התחלה להתחיל איתם. זה לא אומר ש-microchip יותר טובים, ו-ATMEL פחות טובים או משהוא כזה. ממש לא. לכל אחד יש יתרונות וחסרונות. ותמיד בוחרים את מה שהכי מתאים לאותו הרגע!.
לדעתי עדיף microchip כי פשוט יש להם בקרים טובים מאוד, פשוטים, קל להפעיל אותם, ויש להם סביבה טובה יותר להתחיל איתה. (לדעתי)
גם כאן אני אמליץ לך לתכנת ב-C. ואולי כדאי שתלמד קצת על המחשב, ורק אז תעבוד לבקר. (אתה צריך רק את הבסיס. תנאים, פונקציות, משתנים, לולאות, מערכים וכו... עם הזמן תלמד את השאר)
שים לב, שבדיוק כמו שהתחילו להסביר לך,ההבדל בתיכנות לבקר הוא שיש לו כל מיני אוגרים מיוחדים, שכתיבה או קריאה מהם גורמת לכל מיני מעגלים פנימיים לבצע דברים. (את זה תבין לאחר שתתכנת קצת)
בקשר לבחירת הבקר, אני ממליץ לך לקחת משהוא לא מסובך מידי אבל גם לא פשוט מידי. משהוא שיאפשר לך להתפתח. למשל יש לך את הסדרה של dsPIC30F. שהוא מאוד נחמד, והוא מאפשר ממש לבנות דברים. (ויש לו גם אריזות רגילות ולא רק SMT). למשל dsPIC30F2010 או dsPIC30F4012. כמובן שיש עוד. ואם אתה רוצה משהוא קצת פחות, אתה יכול לקחת משהוא מסדרת PIC18 או PIC16. אבל אני חושב שיהיה לך יותר נוח דבקה באלו הנ"ל.
בשביל לתכנת אותו, תצטרך לקנות איזה שהוא דיבאגר ו\או צורב. אני ממליץ על PICKIT3. פשוט, ועובד מצויין: (שים לב שהקניה אמורה להיות חד פעמית - כי את הצורב אתה מחבר בכל פעם לבקר אחר.)
http://www.microchip.com/stellent/i...directs=pickit3
בעתיד, שתדע לתכנת טוב, הוא יכול לעזור לך גם באיתור באגים ותקלות. (לזה הכוונה כשאומרים "דיבאגר")
אם יש לך ידע באלקטרניקה, אני חושב שאתה לא צריך לקנות ערכת פיתוח. כי PICKIT3 פשוט מתחבר לבקר על המעגל שלך... אבל אם אתה מתעקש, אפשר לקנות כאן:
http://www.futurlec.com/dsPIC30F2010_Board.shtml
ויש להם עוד לוח לאותה הסידרה:
http://www.futurlec.com/dsPIC30F4011_Controller.shtml
שים לב שהכניסה לתחום זה היא קצת כמו קפיצה למים עמוקים, וקצת קשה בהתחלה. אבל לאחר זמן מה, זה הופך להיות תחום מעניין וכיפי!. אז אל יאוש!
עריכה: לא ציינתי דבר אחד. בקשר לקומפילר ל-PIC. ל-microchip יש סביבה לא רעה בכלל, שעושה הכל. (תיכנות, צריבה ודיבאג). שמה: MPLAB. (שמתי לב לא מזמן, שהם עובדים גם על סביבה חדשה, MPLAB X. אבל זה עדיין בטא, אז זה לא מומלץ כרגע...)
http://www.microchip.com/stellent/i...9&part=SW007002
אבל יש שם משהוא שאותי עיצבן פעם, והוא שה-TAB-ים לא נשמרים בשורה. ולכן תיכנתתי גם לא מעט ב-MicroC. והוא עושה עבודה לא ראה בכלל. ולכן כדאי להשתמש בכל פעם במה שיותר נוח... (שים לב שאין לו דיבאג ל-PICKIT3.)
http://www.mikroe.com/eng/products/...oc-pro-for-pic/
נערך לאחרונה ע"י רמי ד בתאריך 28-08-2011 בשעה 21:53.
|