11-09-2011, 08:55
|
מנהל פורום מילואים (במיל.)
|
|
חבר מתאריך: 21.08.06
הודעות: 4,003
|
|
רסק תפוחי עץ - משפר אפיה טבעי
לכבוד ראש השנה החלטתי לנסות ולאפות לחם המשלב רסק תפוחי-עץ בבצק. הרעיון בא לאחר שקראתי שרסק תפוחים משמש כ"סוכן מקשר" במאפים נטולי גלוטן (הרכיב שהופך את העיסה ל"בצק", היכול ללכוד אויר ולכן לתפוח) - מה שהעלה אצלי את ההשערה שהוא יכול להועיל גם בלחם רגיל.
הכנתי רסק תפוחים טבעי - הרתחתי שני תפוחים בינוניים קצוצים גס עם שלוש-רבעי כוס מים, בישלתי עד שהתפוחים התרככו לגמרי ומעכתי את התוצאה עם מזלג. לאחר שהרסק התקרר (במקרה אחד שמרתי אותו במקרר בכלי אטום למשך יום), השתמשתי בו בהכנת לחם.
עשיתי שני נסיונות - הראשון עם בצק רטוב מאוד, שיצר מעין צ'בטה, והשני עם בצק מוצק יותר,הדומה לחלה .
התוצאות הפתיעו אותי מאוד (לטובה!): בשני המקרים, הלחם שהתקבל יצא רך מאוד ואוורירי, עם בועות אחידות יחסית בגודלן. המרקם מזכיר מאוד את הלחם הלבן של ארומה, למי שמכיר.
טעם התפוחים, אגב, ממש אינו מורגש בלחם (אם ממש מתאמצים, אפשר להרגיש מעין ניחוח עדין מאוד של תפוח).
צריך לזכור שהרסק מכיל נוזלים רבים יחסית, לכן צריך להפחית מכמות הנוזלים שבמתכון המקורי ולהוסיף אותם בהדרגה, ע"מ שלא לקבל בצק רטוב מדי.
|