23-08-2011, 08:04
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,318
|
|
שתי אפשרויות:
האחת - עדיף לך לקנות רשת שאינה שטוחה, אלה בצורת V. זה מאפשר לך לשים בביטחון כל נתח בשר, ולא רק עוף, ביציבות מירבית.
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://fantes.com/images/8154racks.jpg]
השנייה, והזולה ביותר: אל תקנה רשת!
קנה פחית בירה! שתה חצי, ואחר כך קח את העוף שלך, לאחר הכנה מתאימה (מרינדה, משיחת בשמן זית ותבלינים), ובמחילך מכבודך - דחוף לו את הפחית החצי מלאה באחוריו. פנה את התנור, הנח תבנית בתחתיתו, חמם אותו לחום הגבוה ביותר שאליו הוא מגיע (לרוב 240 מעלות), והכנס את העוף כשהוא עומד על הפחית. אם עשית את מלאכתך נכונה, הפחית תשמש להעמדת העוף בשיווי משקל, כשהוא אינו נוגע ישירות בתבנית, והוא ניצלה מכל עבריו בצורה שווה. הבירה הנותרת בפחית תתאדה ותתן לעוף ניחוח וגם רכות. לאחר כרבע שעה הנמך את החום לסביבות ה- 190 מעלות והמשך לצלות עד שהעוף מוכן. כעת - חלץ את הפחית, המתן כרבע שעה, והגש.
בתבנית ניתן לשים תפוחי אדמה, בטטות, ו/או ירקות שונים, שנצלים יחד עם העוף וקולטים את כל מה שניגר ממנו.
נערך לאחרונה ע"י DZZ בתאריך 23-08-2011 בשעה 08:09.
|