13-08-2011, 07:51
|
|
|
חבר מתאריך: 25.10.04
|
|
דעתי
1. תגיד, מה זה הפרץ הרובינהודי הזה שתופס פה את כולם ?
אני מסכים שבני אדם לא נולדו שווים. אני מסכים שבני אדם מנצלים את הכשרונותיהם ויכולותיהם הטבעים (המולדים והנרכשים).
אבל, אנו חיים בחברה, שאל לה לזנוח את החלשים ואין כוונתי לאלו המוליכים את המאבק עכשווי. חייב להיות צדק חלוקתי כל שהוא. מהיכן עשו המוכשרים את הונם: ממשאבים שקבלו מהמדינה בחצי חינם; מסיוע כספי של המדינה, של הבנקים ושל כללל הציבור; מעבודתם של שכירים, שחלקם, למרות עבודתם מגיעם לפת לחם; מעבודתם של אלו ששפר מצבם וחפצים ביותר מפת לחם.
החזירות של ה"מוכשרים", הנבנית על כשרונם ותמימותם של אחרים - היא זאת המפריעה. משכורות הענק והבונוסים שהם לוקחים לעצמם, ללא כל הצדקה. בעוד שיוצרי הונם אינם מקבלים את מה שמגיע להם בגין עבודתם; חוסר אחריות אישית למחדליהם ואי עמידתם בהתחייבויותיהם תוך כדי זלזול/"צפצוף" ב/על בעלי החוב.
2. כולם אומרים לי שהמחאה הזאת היא א-פוליטית,
למחאה הזאת מספר גוונים, שבראשה עומדת הדרישה לשיפור מצבו של האדם העובד. ליותר פקוח ממשלתי ולמנוע חזירותם של המוכשרים לדעתך.
בקרב המשתתפים ניתן למצוא את כולם והראיה, תמיכה בממשלה הקיימת בקרב המשתתפים. או לחילופין, תמיכה גורפת של הציבור במאבק/ים (כל אחד על פי מה שמציק לו) יחד עם תמיכה משמעותית בראש הממשלה ובממשלה.
הדרישה היא לתקון, לשפור השיטה אבל לא להחלפתה.
3. הסדר החברתי חייב להתבצע י ממשלת ישראל ובאישורה של כנסת ישראל.
איננ רואה כל פסול בדרישות השונות. זה לגיטימי לדרוש את הסדר הקרקעות של הבדויים בנגב, בדיוק כפי שזה לגיטמי לדרוש הרחבת ההתנחלוית בשטחים הכבושים.
לא אכנס כאן לפרטים מי הגזול ומי הנגזל - בזאת עסקנו רבות בדיונים אחרים.
4. בסיכום המחאה למען צדק חברתי צודקת וחשוב שכל הציבור המרגיש עצמו נפגע (ומי לא - למעט ......) יצטרף למאבק ולא ישאיר את המאבק בידי השמאלנים הבזויים על פי דעתך. הצטרף ותשפיע.
אימרה מפורסמת של אריק שרון: מוטב להיות באוהל ולהשתין החוצה מאשר להיות בחוץ ולהשתין פנימה.
|