16-08-2011, 09:56
|
|
|
חבר מתאריך: 11.09.06
|
|
האמת שאני סקפטי לגבי בשלות מבצעית של דבר כזה ב-15 שנים הקרובות.
1. אמנם חלק מהטכנולוגיות קיימות, אבל חלקים אחרים לא קיימים אפילו ברמה הבסיסית. למשל- מקור אנרגיה. תחום אחר-יכולת עיבוד ותקשורת. מערך של MAV אמור, למשל, להבדיל בין אויב פוטנציאלי לאזרח. איזו טכנולוגיה תאפשר ל- MAV בודד לעשות זאת? אם זה נעשה ברמת המערך, וכל MAV מעביר אות וידאו+טלמטריה- זה מחייב הספק ורוחב פס גדולים.
2. אפילו אם נעבור את רמת הייתכנות, האם אפשר לייצר דבר כזה בעלות של עשרות-מאות דולר ליחידה? אלו נראים לי כלים כמעט חד-פעמיים, ולכן הם צריכים להיות זולים.
3. אפילו כשכלים כאלו יהיו קיימים, יעברו עוד שנים עד שייכנסו לשימוש. אנחנו 6 שנים אחרי DARPA CHALLENGE המוצלח של 2005 ו-4 שנים אחרי URBAN CHALLENGE ועדיין אין כלים קרקעיים אוטונומיים מבצעיים- וזה קונספט שנחשב בטוח יחסית, עם צורך מבצעי ברור ללוגיסטיקה, אבטחת בסיסים ואבטחת שיירות באפגניסטאן ובעיראק, נמצא במחקר לא יודע ממתי וכבר היה בפיתוח מבצעי (ב- FCS).
4. פרט לכך, זו טכנולוגיה עם השלכות פוטנציאליות שליליות מאוד לארה"ב. זה נראה לי כלי טוב לטרור/גרילה/מבצעים מיוחדים. אם ארה"ב תוכל לבנות נחיל של MAV שיודע לשהות כמה שעות ולהפעיל חיישנים מתוחכמים יחסית- אויב יוכל לבנות נחיל מתוחכם פחות, שיוכל לשבש מערכות תקשורת וחשמל, לתקוף אישים, למקם האזנות וכו'.
|