18-08-2011, 00:36
|
מומחה לתעופה, תעופה צבאית, חלל ולווינות. חוקר בכיר במכון פישר
|
|
חבר מתאריך: 02.07.05
הודעות: 11,691
|
|
רשמי קריאה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "ספר חדש: המפיק ההוליוודי ארנון מילצ'ן שימש סוחר נשק וסוכן של ישראל"
סיימתי לקרוא את הספר. עושה רושם שהמחברים מעלים את מילצ'ן לדרגת מושיע העם היהודי במדינת ישראל ומכתירים לו כתרים שחלקם נראה כמופרז עד מאוד. מכל מקום, יש בספר גם אי דיוקים שונים, וכן נטייה לסנסציוניות יתר. מספר הערות כלליות:
שני סיפורים עיקריים מופיעים בהרחבה רבה בספר - IBEX, מיזם הקמה של תחנות האזנה, באיראן, ופרשיית הקרייטרונים המוכרת, ובכלל זה שאר פעולותיה ועוללותיה של חברת מילקו. בהקשר זה ניתן מקום נרחב לפעולותיו של ריצ'רד קלי סמיית.
נקודות מעניינות נוספות:
קשרים בין ישראל לחברת דופונט, שלגביה נטען כי מוצרים מתוצרתה שימשו "...לפיתוח פצצת האטום הישראלית". (ע' 33)
לגבי הארסנל הגרעיני המיוחס בספר לישראל, מצויין (ע' 81) ש"תחילה ביקשה ישראל לייצר פצצות שיכילו ארבעה ק"ג פלוטוניום כל אחת ויהיו בעלות עוצמה שבין 130 ל - 260 קילוטון". בהמשך מצויינת גם "פצצת אטום קטנה" לירי מתותחים, לטווח שבעים ק"מ (שם).
הספר טוען כי מילצ'ן היה אחראי להשגת תוכניות ייצור ומדריכים טכניים של צנטריפוגות להעשרת אורניום, מפיתוח יורנקו (אותו דגם ששימש את פקיסטאן, צפ"ק, איראן ולוב). (ע' 84).
נטען כי מסוקי הקוברה של ישראל צוידו בטילי סיידווינדר AIM-9 לשם השמדת שריון ומטרות אחרות בעת מלחמת לבנון הראשונה. (ע' 91).
ביחס לטילי "יריחו": בעמוד 94 נכתב : " כל מומחי הטילים מצביעים על קווי דמיון ושימוש בטכנולוגיות דומות בין "פרשינג" של מרטין מריאטה וטילי יריחו הישראליים."
ביחס לעסקאות נשק בין ישראל לדרא"פ, מציינים המחברים (ע' 105) כי בנובמבר 1974 סיכם (אז שהב"ט) פרס עסקה למכירת שמונה טילים בליסטיים המצויידים ברש"ק גרעיני. המחברים מציינים כי לא ברור אם העסקה מומשה.
(ע' 106) - מבצע "עלי תה" - טריטיום מישראל תמורת ניסוי גרעיני על אדמת דרא"פ.
ביחס למה שמקובל כניסוי הגרעיני שבוצע בים ב - 22.9.1977, מציינים המחברים כי נוסתה פצצת נויטרון ישראלית. (ע' 107).
(ע' 121) נטען כי טילי AIM 120 סופקו עוד בשנת 1981 והם שאחראים לרוב ההפלות במלחמת לבנון הראשונה.
כן נטען כי מילצ'ן היה מעורב בפריסת טילי פטריוט אמריקניים מגרמניה לישראל בשנת 1991.
|