19-04-2010, 14:07
|
|
|
|
חבר מתאריך: 04.05.04
|
|
שמע, לגבי הפסקה האחרונה שהבאת, אני תומך יותר בדעתו של דוקינס מאשר בפילוסוף שזה לא משרת איזושהי אמונה שלו.
אני מסתמך על עובדות ולא על הנחות, למרות שאני מקבל כמובן את הטענה שהאבולוציה היא תיאוריה.
אני לא חושב שמדובר בדרישה חזקה מדי, לאור ההנחה כי תיאוריית האבולוציה מובנת למדי ולשיטתה, הקיום של בעל חיים
מפותח "מדי" בהשוואה לסובב אותו ולאבותיו הוא בלתי אפשרי, פחות או יותר. כשמדובר על השתנות בהתאם לסביבה,
הרי שארנב או אפילו נחש מכונף שיתפתח ממשפחה של נחשים חסרי גפיים הוא בלתי סביר בעליל.
אני חושב שג'יי גולד הגזים בכוונה עם הדוגמה של הארנבים, כדי להמחיש את האפשרות להפריך את תיאורית האבולוציה.
גם ממצאים "חלשים" יותר יעשו את העבודה. (כאמור, כנפיים מתפקדות משום מקום, זוג גפיים מתפקד נוסף, או כל
הווצרות של מאפיין חיצוני חדש, שלא כדרך המוטציה המקרית - למשל נחשים עם שני ראשים, אפרוחים עם זוג
גפיים נוסף וכן הלאה, שכן אלו לרוב גורמים למוות בטרם עת).
לגבי הבעיה הראשונה, אני חושב שאתה טועה. אתה לא יכול לבקש דרכי סתירה "פשוטות" יותר מהעומד לרשות החוקרים במחקרם.
ניוטון הגה את רעיון כח הכבידה כשישב מחתחת עץ (לפי האגדה הרווחת). קצת קשה למצוא מאובנים שיאששו את תיאוריית
האבולוציה בלי לחפור, ולכן יהיה קשה למצוא ממצאים שיחלישו אותה בלי אותן שיטות עבודה.
באותה מידה, לא תוכל לטעון שהיה ניתן להפריך את "תיאוריית" קיומו של ה-DNA בלי שימוש במיקרוסקופ או כל אמצעי,
אחר, ולכן דרכי ההפרכה דומות לדרכי האישוש.
|