15-07-2011, 16:40
|
|
|
|
חבר מתאריך: 24.12.08
|
|
לא נתתי כסף למקבצת נדבות :-\
אני יושב עכשיו בבית הוריי, וצופה בדור הבא,
ואני שומע צילצול בפעמון, כשאני פותח את הדלת אני רואה הומלסית\מקבצת נדבות שישר איך שאני פותח את הדלת, מספרת לי את סיפור חיה (הילדה שלה במצב קשה, הם ישנים כמו חצי שנה במגרש חניה, אוסיפם אוכל מהפחים, וכ'ו...).
עכשיו אני באופן אישי לא מתרגש מזה, כי אני יודע שלרוב מקבצי נדבות הם שקרנים או נרקומנים.
אבל עדיין הייתי בסיטואציה לא נעימה, כי היא הסתכלה לי בעיניים, ודיי ריחמתי עליה.
רציתי לתת לה כסף, אבל היו לי רק שטרות גדולים בארנק, אז אמרתי לה שאין לי בעיות לתת לה משהו, אבל שתחזור מאוחר יותר.
היא אמרה לי שהיא בכלל לא גרה באיזור, ואז היא הלכה.
קיצר לא יודע.
אני בדר"כ לא נוהג לתת כסף למקבצי נדבות, רק בגלל שאני לא יודע מה הם עושים עם הכסף הזה.
לצורך העניין אם יבוא אליי הומלס ויגיד לי שהוא מת מרעב, אני בשמחה אזמין אותו לפלאפל, או שהוציא משהו מהמקרר.
אבל כשבאים אליי הומלסים בצמתים (ולצערי בצומת הראשית של נהריה יש מיקום קבוע של מקבצי נדבות) אני אוט' סוגר את החלון, ואותו יחס מקבלים הדתיים שמוכרים ספרי תורה קטנים כאלה למחזיק מפתחות ב20 שקל.
בלי קשר אני באופן אישי מאמין שדרך מתן כספים ישירות לנזקקים, לא פותרים את הבעיה, הדרך היחידה לפתור אותו זה לשפר את התנאים במדינה מלכתחילה (הקצאת כספים שכבות החלשות, ריבוי עבודה, פרויקטים לאומים, הסבות מקצועיות וכ'ו...).
אם מישהו מספיק חזק ובריא בשביל לעמוד כל היום בצומת לקבץ נדבות, הוא גם מספיק חזק בשביל לעבוד בבנין, או לשטוף כלים במסעדה.
זהו, הוצאתי את מה שהיה לי.