04-07-2011, 12:45
|
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"
|
|
חבר מתאריך: 25.10.01
|
|
מעל 50$ זה נכנס למכס אוטומטית (למיטב ידיעתי), אם זה אכן מה שקרה, אז:
בסכומים כאלה נמוכים, ובהנחה שהדבר לא צריך אישור כניסה לארץ (וספר, לא אמור להיות צריך אישור שכזה), דואר ישראל ישמש עבורך באופן אוטומטי כ"עמיל מכס", בלי לשאול אותך, וישחרר עבורך את הצרור מהמכס, וישלם עבורך את המכס/מע"מ. החבילה תגיע לסניף הדואר הקרוב לביתך, ואתה תקבל הודעה להגיע לשם, לשלם את המכס/מע"מ ( + עמלה שערורייתית של דואר ישראל על השחרור + עמלת הקצאת אשראי, שלא ביקשת מהם...), ולקבל את החבילה לידך לאחר מכן.
בכל מקרה, אם השולח ציין את הטלפון שלך על החבילה (וכדאי מאוד שכן), אז יתקשרו אלייך במידת הצורך.
הסיבה לחוסר ב Tracking היא פשוטה: זה לא דואר רשום, אז אין מספר חבילה.
דבר אחרון: הזמנים שבד"כ מתייחסים אליהם במשלוחים, הם זמני הגעה למדינת היעד. לדואר ישראל יש נטייה שמהכניסה לארץ, עד לתיבת הדואר שלך, חייבים לעבור לפחות איזה שלושה ימים. כך, למשל, שאתה שולח אקספרס מאירופה לישראל, לחבילה יכול לקחת שבוע עד שהיא תגיע אלייך: יומיים מהשולח ועד לתוך מדינת ישראל, ועוד 5 ימים, בין שתי נקודות בגוש דן, לדוגמא. כמו שנאמר בפרסומת: "דואר? דואר ישראל!" לסיכום - הייתי מחכה לפחות עד סוף השבוע הזה לפני שאני מכריז על החבילה כאבודה...
נ.ב. גם אני הזמנתי ספר מאמאזון, והוא נשלח אלי ביום שישי. מצבך, כנראה, הרבה יותר טוב משלי. ה Estimated Delivery שלי הוא חודש וחצי (!) אחרי זמן המשלוח. מעניין איך הם עושים את זה. כאילו, אפילו חבילות מ DX מגיעות יותר מהר, וזה עוד מסין/הונג קונג, ושם המוצר עם המשלוח עולה חמישית מכמה שעולה רק המשלוח באמאזון...
|