לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 27-06-2011, 16:27
צלמית המשתמש של Eli173
  משתמש זכר Eli173 Eli173 אינו מחובר  
בעל תואר שני ביהדות, בהתמחות בהיסטוריה של עם ישראל והגות יהודית.

חבר מתאריך: 15.02.09
טקס חלוקת אות ההגנה

היום בבוקר השתתפתי בטקס חלוקת אות ההגנה לכ12 לוחמי ההגנה שלחמו באיזור מקוה ישראל במלחמת ההעצמאות. היום לאחר יותר מ60 שנה אותם 12 לוחמים סוף-סוף קיבלו הכרה על פועלם ולמרות שחלקם הספיקו לשרת בצה"ל ולהילחם במלחמות ישראל, הם לא קיבלו עד היום הכרה כלוחמי ההגנה.

מעבר לזמן הרב שעבר מאז מלחמת העצמאות ועד היום, מה שהעציב אותי היה שלא היה אף גורם ביטחוניסטי שיהיה חלק פעיל בטקס. בפועל מה שקרה זה שמארגן הטקס (יוצא ההגנה בעצמו) הביא שכן, אלוף משנה במיל' לחלק את האות "כאילו בשם צה"ל ומשרד הביטחון".
האותות נשלחו בדואר מבעוד מועד וחולקו בפועל ע"י אותו קצין במיל'.

לא היה אף גורם תיקשורתי מטעם כוחות הביטחון, למרות שנוצר קשר עם עיתון במחנה ועם ערוץ תקשורתי מסויים (גל"ץ למי שבאמת רוצה לדעת), אך זכינו בהתעלמות מצידם. (מס' דקות לאחר סיום הטקס התקשר בחור מעיתון במחנה, ויש סיכוי שהם יסקרו את האירוע "בדיעבד".)

צולמו מס' תמונות על ידי מארגני הטקס. לא צולם דבר בוידאו.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 27-06-2011, 22:01
  משתמש זכר שפני שפני אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.08.09
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "1948 זה לא מגניב!"

סירפד ולבני,
מסכים איתכם, אבל זו לא כל התמונה - הכשל לא מתחיל בנוער, הוא רק מסתיים שם.
תקראו שוב את מה שאלי כתב ותראו ש"המבוגרים" ממשרד הבטחון שמחלק את האות לא באו, למה? גם הם מתעסקים באייפון?
הימור שלי, בטח האותות שנשלחו בדואר ע"י "המבוגרים" היו זרוקים במעטפה ולא מקובעים אפילו לאיזה חתיכת קרטון עם סמל המדינה\משרד הבטחון (שלא לדבר על להשקיע כמה אגורות על קופסאת נייר קטנה ויפה לאות).

מלחמת ההתשה לא מעניינת את הנוער? ואת "המבוגרים" היא כל כך מעניינת שלקח להם 30+ שנה בכלל להכיר בה.
ומעשי גבורה כנ"ל (עיטורים *רק* ב-1973 וצל"שים *רק* ב-1981)

"המבוגרים" גם אחראים על ההזנחה הפושעת של אתרי מורשת - העיקר שהממשלה באה להצטלם בתל-חי אבל כסף לתקן את הגג הדולף שם אין.

ובכלל צריך לשנות קונספציה, כמה פעמים אפשר לראות תצוגות עם עוד תמונות בשחור לבן ובגדי חאקי עם כובע טמבל - ברצינות? ההנצחה והתצוגה צריכות להתאים את עצמן לזמן הזה ולא להיפך. צריך לאחד הרבה מוזיאונים למוזיאון אחד גדול ומודרני שמשתמש באמצעים החזותיים העכשוויים, לשחזר פריטים, לשכפל פריטים בשביל המוזיאון הגדול ממוזיאונים שלא אוחדו ועוד - הכל כיד הדמיון הטובה.

רוצים לעניין אנשים? דברו אליהם בשפה שלהם ות ח ד ש ו, או בקיצור: "רפי, תרגש אותי!"

נערך לאחרונה ע"י שפני בתאריך 27-06-2011 בשעה 22:04.
ישן 28-06-2011, 12:02
צלמית המשתמש של Eli173
  משתמש זכר Eli173 Eli173 אינו מחובר  
בעל תואר שני ביהדות, בהתמחות בהיסטוריה של עם ישראל והגות יהודית.

חבר מתאריך: 15.02.09
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי שפני שמתחילה ב "כמה דברים, מי אירגן את..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי שפני
כמה דברים,
מי אירגן את האירוע? פניתם לאירגון ההגנה ע"מ שייתן חסות וישלח נציגים מטעמו וידאג לנציג ממשרד הבטחון?
האם נבדקה אפשרות לערוך את הטקס בבית גולמוב או מקום מרכזי אחר (במידה והאנשים אכן מסוגלים פיזית לכך)?

ועל"ה חולק?

אם צילמו תמונות ואתה יכול להשיגן - אז אולי לפחות תעלה אותן כאן עם סיפורם של המעוטרים החדשים.

חברי ארגון ההגנה בעיר חולון ידע על זה ושלחו נציגים אבל זהו. אני אישית לא הייתי מהמארגנים של הטקס אבל אני יודע שהמקום שאיכסן את האירוע לא לקח על עצמו לארגן כלי תקשורת או חסות כלשהי. היוזמה לפנות ל"במחנה" ולגל"ץ היתה שלי כאדם פרטי.

דרך אגב היו כ70 איש בטקס. רובם קרובי משפחה של הלוחמים.

דבר נוסף, למי שמתעניין בפרטים על התקופה המדוברת, אז מדובר בקרבות של מה שנקרא אז "חזית 5" מדובר בקרבות שהגנו על איזור חולון מצד התקפות ערביות מרמלה, יפו, ומקומות נוספים
ישן 28-06-2011, 12:33
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון מנהל יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות

חבר מתאריך: 07.04.02
Facebook profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Eli173 שמתחילה ב "טקס חלוקת אות ההגנה"

הרבה מאד אנשי כוחות הביטחון מקבלים אותות שהם זכאים להם במעטפה, בדואר שבתוכה מונח האות, מכתב קצר ותעודה ריקה.
כך נעשה לאחר בירור זכאות.
יפה שהיה מי שארגן טקס לאותם שנים-עשר זכאים. אולם, זה לא היה טקס רשמי.
הארגון שלו נעשה באופן עצמאי לחלוטין.
(להבא, אני מוכן לעזור, קצת, בארגון של תקשורת וחסויות לטקסים שכאלו)

אם יש תמונות טובות, צור איתי קשר בדוא"ל ותן לי: פרטים של הטקס, של מקבלי העיטורים, מה עשו באותם קרבות, תקופת השירות שלהם לפני, שירות בצה"ל לאחר מלחמת העצמאות ולפחות דרכי קשר עם אחד או שניים מהם שיהיה מוכן לדבר עם כתב. אנסה לעזור בסיקור בדיעבד בתקשורת ארצית, למרות שהסיכוי נמוך.
בנוסף, אנסה לדאוג לסיקור באתר ההגנה.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 05:40

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר