ברכות הכנסת לארגוני המילואים על החוק - קטעים מתוך פרוטוקול הדיון
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "היום, ה 2.4.08 חוק לשירות מילואים התשס"ח - עבר בקריאה שניה ושלישית!"
יום רביעי, כ"ו באדר ב' התשס"ח (2 באפריל 2008)
הצעת חוק שירות המילואים, התשס"ח-2008 (קריאה שנייה וקריאה שלישית)
צחי הנגבי (יו"ר ועדת החוץ והביטחון):
אני רוצה להודות לנציגי הפורומים של חיילי המילואים שישבו אתנו בוועדה, צעקו עלינו, נזפו בנו והביעו מפעם לפעם את אכזבתם, אבל בעיקר היו שותפים לחשיבה, לשיח המקצועי, לחידוד ולליטוש של כל סעיף ואות בחוק. בלעדיכם החוק הזה לא היה מגיע לסוף הזה, ובלי המאמץ הציבורי – המאבק הציבורי – שאתם הובלתם הרבה מאוד שנים, חיילי המילואים היו נותרים בלא הנהגה. אני לא יודע אם אתם מכירים את כל אלה שאתם מסייעים להם, אבל ודאי שהיום הם מכירים לכם תודה.
רק אציין חלק קטן מהאנשים שנאבקו: מי שהיה קצין מילואים ראשי לשעבר, תת-אלוף אריאל היימן, האלוף עוזי דיין, איתי לנדסברג, אבי אסייג, עלה מיקנובסקי, רועי רון, דוד מורגנשטרן, איתי בן-חורין ואחרים בפורומים של המג"דים, המח"טים, הטייסים ופורום חפ"שים, תנועת בלת"ם, וודאי שלא הזכרתי את כולם, אבל לכולם מגיעות התודה והברכה. ברכות נוספות תהיינה כמובן גם בסיום ההצבעה.
סגן שר הביטחון מתן וילנאי:
אני רוצה לייחד מלים לגורם נוסף שהצליח לעצבן אותי לכל אורך הדרך – ארגוני המילואים שיושבים כאן. זו תופעה מרתקת. אלה לא לוביסטים שבאים לקבל שכר. הם גם לא ארגונים - למעט ארגון המפקדים הבכירים, המג"דים, שזה פורום של אנשים שעוסקים בזה, כל היתר מייצגים את עצמם. זה כוח עצום. בהתחלה אמרתי לעצמי: מה הם מטרידים אותי? אבל זה כוח עצום. אלה אזרחים שבאים לכנסת על-חשבונם, על-חשבון זמנם, עשרות פעמים, עם כל הבדיקות הביטחוניות, ובכנסת לא מוותרים להם במאומה. הם השפיעו מאוד על החוק, ואני מודה להם על כל הצרות שהם העמיסו לכל אורך הדרך, כי זו דוגמה לאזרחות נכונה קלסית. הארגונים האלה, שחלקם יושבים פה, הוכיחו את זה. אני מודה להם על כך מאוד.
אבשלום וילן (מרצ):
פורום אנשי המילואים שיושב פה, על כל הארגונים – בלת"ם, חפ"שים, מג"דים ומח"טים – בא עם הצעת החוק הפרטית, שניסח עם עוזי דיין, שהתנדב לעזור, ועם – היום אני אומר פה בפעם הראשונה מי, היום הוא שופט בית-המשפט העליון - יורם דנציגר. ובמקביל הממשלה, ביוזמתו של קצין מילואים ראשי דאז, תת-אלוף במילואים אריאל היימן, קידמה עם ועדת-ברוורמן את החוק שלה. השר שטרית לא יודע, אבל בשלהי הכנסת הקודמת כמעט הגענו להסכם על איחוד החוקים. מערכת הביטחון בראשות שר הביטחון דאז נרתעה ברגע האחרון ולא הצלחנו לסיים.
אני חושב שהחוק הזה הוא חוק שנוגע, הייתי אומר בהערכה זהירה, בעשרות אלפי משפחות בישראל ויותר, ובסופו של יום – עד היום הסתכלנו על הרבה מאוד דברים כמובנים מאליהם, והתגלגלנו לאורך השנים. אני חושב שקבוצות האזרחים שנקראות ארגוני המילואים, שדחפו את כל התהליך הזה – וקצין מילואים הראשי הקודם וקצין המילואים הנוכחי, ואנשי הצבא שבסופו של יום נרתמו לתהליך הזה – הובילו פה דבר שהוא מאוד מאוד חשוב ביסודו של דבר למדינה דמוקרטית.
רן כהן (מרצ):
אני רוצה לסיים באמירת תודה ליוזמים, שוב, אבל אני רוצה לומר תודה גדולה מאוד לכל ארגוני המילואים: קצינים וחיילים, חפ"שים וקצינים לדרגותיהם ותפקידיהם. אני אומר לכם, זו הוכחה נוספת ששום דבר טוב בחקיקה לא עובר בלי שאנשים מהעם, שזה עניינם, שותפים בו, אבל פה הייתם ממש פקטור אדיר. אני נבחר העם, אבל הם בחרו לבוא לעזור לנו לחוקק את החוקים האלה מתוך מוטיבציה גדולה לייצג את אנשי המילואים שהם חיים אתם, והדבר הזה הוא מעשה מאוד מאוד גדול.
עתניאל שנלר (קדימה):
אני רוצה להודות לנציגי המילואימניקים שנמצאים כאן. אני מתכבד וכבוד הוא לי להיות חלק מכם. אני רוצה להודות לאחד ממפקדי היושב ביציע, לאלוף עוזי דיין. תודה רבה על הרבה פעמים והרבה דברים. אני רוצה להודות לכל אחי ואחיותי המשרתים במילואים ולהתפלל שעד גיל 70 יאפשרו לי להמשיך לשאת בנטל הלאומי הזה. תודה רבה.
צבי הנדל (האיחוד הלאומי - מפד"ל):
אני חייב לומר עוד דבר אחד, אחרי כל הברכות שנתנו לאנשי המילואים. נציגיהם שיושבים פה, חלקם, לא כולם, ודאי לובשי המדים - זה באמת מעורר הערצה. לא הכרתי אותם לפני זה, הכרתי אותם עכשיו בוועדת החוץ והביטחון, וזה מרגש, זה עושה טוב על הנשמה, כי זה מראה אזרחות טובה שאין טוב ממנה, שאדם מקדיש מעצמו חלק - לא לעצמו בכלל. הוא מקדיש מעצמו לכלל, כי הוא כבר בכלל לא בגיל שעושים מילואים. אפילו אין לו איך לבוא לחבר'ה אחר כך ביחידה ולספר, כי הוא כבר בבית, ובכל זאת הם באים יום-יום. אני חייב לתת את מלוא הוקרתי, וגם הדוגמה הזאת של להגיע לפה עשרות פעמים, גם אלה שדרגת אלוף לכתפיהם או מג"דים או כל פורום אחר, ראויה לציון.
אריה אלדד (האיחוד הלאומי - מפד"ל):
אדוני היושב-ראש, חברי חברי הכנסת, אנשי המילואים ונציגיהם שביציע, החוק ראוי וטוב שהגיע, וכל מי שעסק בו ראוי לברכה, וכל מי שהביא אותו עד הלום יבורך. החוק הזה בא לתקן עוול קשה ושחיקה וירידה ביוקרה ובמעמד הציבורי והחברתי שחלו בשנים האחרונות לגבי מערך המילואים, אבל יותר מזה, ואולי חמור הרבה יותר מזה - שחיקה קשה מאוד גם ביכולות של מערך המילואים.
היו"ר יולי יואל אדלשטיין:
חברי הכנסת, אני מבקש שקט במליאה. 61 בעד, אין מתנגדים, אין נמנעים. אני קובע כי הצעת חוק שירות המילואים, התשס"ח-2008, אושרה כנדרש בשלוש קריאות והפכה לחוק במדינת ישראל. אני מברך את כל היוזמים ואת כל אלה שטרחו, ובמיוחד את אנשי ארגוני המילואים ביציע. יישר כוחכם.
מצ"ב הפרוטוקול המלא (קובץ מצורף) ונוסח החוק שאושר (כל ההסתייגויות לא אושרו)
בתום ההצבעה, ארגוני המילואים הזמינו את סגן שר הביטחון ואת יו"ר ועדת חו"ב יחד עם ראשי השדולה להרמת כוסית. לצפיה בכתבת חדשות ערוץ 10
שבת שלום,
פורום החפ"שים
נערך לאחרונה ע"י פורום החפ"שים בתאריך 05-04-2008 בשעה 13:51.
|