במקור נכתב על ידי NVJ
אני יודע שקשה לך להבין משהו שאינו מנוסח ב"חחח מוות לערבים אחמדינג'ד קוף חחחחח", אבל נסה בכל זאת:
טוב, אני אנסה. בכל זאת, זה טיעון מאוד משכנע כשהוא בא ממישהו שדורש עינייניות חסרת פשרות.
הסיפור עם עגל הזהב הובא במטרה מסויימת. מאחר ומצפון לא הוסיף פירושים להודעתו, הבנתי אותה כפי שכל אדם מן הישוב מבין: שישנה סגידה (או העדפה) לדבר המיידי (ע"ע עגל הזהב) מאשר להשגת דבר מה בעל ערך של ממש (לוחות הברית). עכשיו, מאחר ואנחנו ב'סקופים למתקשים', אסביר לך את האנלוגיה לאט (כדי שתבין מהר):
עגל הזהב, נמשל לקוטג' הנמכר כרגע תחת מבצעים. עם ישראל צובא על הרשתות בכדי לקנות במבצע את הקוטג' היקר. חלק זה נמשל לעגל הזהב. שני הדברים הינם הישגים מיידים, אך אינם משקפים את המטרה, כפי שהיא אמורה להיות. הורדת מחיר הקוטג' עצמה, היא המטרה כאן. כלומר, הורדה של מחירו בצורה שאינה תלויית מבצע כזה או אחר.
הביטוי "סגידה לעגל הזהב" מציין חמדנות.כשגוים מפנים את הביטוי הזה כלפי כל עם ישראל בכל הדורות , אנחנו קוראים להם אנטישמים- כשמצפון כותב את זה כמעט מדי הודעה שלא יצפה ליחס אחר, שלא יצפה ליחס בכלל. מצפון כלל לא בדק האם באמת מכירות הקוטג' עלו ולא שאל את עצמו האם אפשר להתייחס לנתון סטטיסטי (מפוקפק בפני עצמו) בן יממה. הוא (וכנראה גם אתה) לא יודעים שהתאריך הרשמי לתחילת המאבק הוא בכלל ה 1.7. כל זה כלל לא חשוב כשאפשר להתגולל על בני ישראל מאז ימי עגל הזהב ועד היום ולומר שהם חמדנים. אפשר כמובן, גם לאמץ את הפרשנות שלך כאלטרנטיבה משעשעת למאות דורות של תלמידי חכמים שהגו בעגל הזהב ולומר שסגידה לעגל הזהב היא ויתור על אלטרנטיבה טובה יותר או משהו מבולבל אחר מהסוג שכתבת פה על אי היכולת לדחות סיפוקים. אבל בשביל זה צריך שלא יהיה לך יושר אינטלקטואלי בכלל.
גם ראיתי את השורה שבה מצפון כתב "כולם אפסים". ולומר לך את האמת? זה נכון. כשמדובר על התנהגות צרכנית נבונה, כ-ו-ל-נ-ו אפסים, מאחר והציבור בישראל (הציבור הכללי, ללא חרדים וערבים) לא מסוגל להחזיק חרם צרכנים לרגע אחד (ואני לא נכנס בכלל לצרכנות נבונה, שהינה בבחינת תורת סוד להרבה אנשים). הדלק עלה בצורה דרסטית תוך פחות משנה, ולמעט מאבק-ונצ'יק, שכבר נעלם לו, אנשים המשיכו לשלם. רגע, אתקן את עצמי: לשלם ולהתמרמר. כולם ידעו לכעוס ולהביע את "תמיכתם" בהורדת מחירי הדלק. אך כמה עשו מעשה בכיוון באמת? אני בטוח שאם תסתכל על האנשים הקרובים אליך, תגלה שהמספר הזה נמוך מאוד.
לא תמכתי במאבק נגד מחירי הדלק מכיוון שהוא היה מאבק מאורגן נגד הממשלה, מפני שהדרך בו נעשה פגעה (ועוד שלא לצורך) באנשים שלא קשורים לעליית המחירים, בגלל שהדרישות שהובעו בו היו לא הגיוניות ובלי שום התייחסות לעלייה העולמית במחירי הדלק - גם אם היא לא כל הסיבה לעליית מחירו. המאבק הזה, לעומת זאת, אינו בנוי על פגיעה בבני אדם, אינו מעודד אנשים לצאת לרחובות (שזה אגב מה שמצפון רוצה כפי שהוא עצמו כתב מספר פעמים על מאבקים חברתיים אחרים אותם חטף ומינף לטובת הטפות השנאה שלו) ומוצדק מאין כמוהו , שכן המאבק על מחירי המזון איתר מראש את הבעייה שגורמת למחירים להאמיר ומצא שיטה לא רעה בכלל כדי לתקוף אותה. דווקא על רקע מאבק שכזה (שכאמור כבר הצליח) מצא לו מצפון הזדמנות להתגולל על הישראלים האפסים. הוא לא סייג את דבריו בכך שהוא מתכוון ל"אפסים בעניין מאבקים חברתיים" ולכן חטף ובצדק, מצד שני הוא זכה בך בתור פרשן. אין רע בלי טוב
וכדי שלא תרגיש מחוסר עבודה מצפון נתן לך הזדמנות נוספת.
"זה שתנסה לגרש אותי לא יהפוך אותך ללא כובש, או ללא אפס.
ההתעלמות הבוטה מכל מה שמתרחש מסביב כל כך מאפיינת את ישראל ואת הישראלים.
ואתה כבחור צעיר מסמל את הישראלי הטיפוסי.
יודע הכל, מגיע לו הכל, שונא ביקורת ומתנהג בחוצפה"
אלעד לא דיבר על גירוש (אבל כאמור, האמינות של מצפון לפני שהתחלת לפרש אותו לא הייתה להיט) ובכל זאת זכה למתקפה. מילא אם מצפון היה מסתפק באלעד אותו הוא כינה כובש ואפס אבל ההמשך, אוי ההמשך שיהיה לך כל כך קשה לפרש - את הישראלים מאפיינת לפי דברי מצפון, התעלמות בוטה ממה שמתרחש מסביב (המהפכות הנהדרות המרתחשות עכשיו בחסות אסלאמית במדינות ערב הנאורות ולהן הוא מייחל עם קוטג' או בלי) והישראלי הטיפוסי יודע הכל, מגיע לו הכל, שונא ביקורת ומתנהג כחוצפה . מעניין איך תקשר את זה למאבק הקוטג'. אולי מצפון התכוון שהישראלי כובש את המקררים ללא רחם במבצעי הקוטג', שהוא מתחצף למי שמציעים לו גאולה של הוזלה. הפעם אתה לא צריך אפילו לסרס פסוקים בשביל לפרש אותו.. קדימה, אדונך החדש מחכה..
אני מניח שאתה מהאנשים שמכבים ת'אור ב'שעת כדוה"א' ומרגישים שעשו את שלהם למען הסביבה, הא?
לא. אני בכלל לא תומך באופן אוטומטי במאבקים "לטובת הסביבה" , אני לא מרגיש צורך לעשות משהו למען הסביבה. במקרים בהם מוכח שהתנהגות מסוימת גורמת לנזק סביבתי כזה שיפגע באדם - אני מתנגד לה.
ושוב, לוקלוק, נסה. אנא ממך נסה.
מתושלח( או nvg), אני מנסה בכל הכוח, אבל בכל זאת קשה לעקוב אחרי מגדלור של חכמה כמוך .
אגב: אתה מלין על כך שהשמאל נושא את דגל הדאגה לאזרח הקטן, ומנכס את המאבקים האלו למטרותיו הפוליטיות. ומה בדיוק אתה עשית? מה אתה עשית באשכול הזה, מלבד הפגנת התלהמות? אם הנושא מפריע לך (ניכוס של מאבקים חברתיים ע"י צד מסויים של המפה הפוליטית, לצורך רווח ציני) עשה משהו בנידון (רמז: לומר למצפון להגר מכאן זה לא צעד בכיוון הנכון). דאג שגם במחנה הימין יעלה הדבר. אדרבא: במחנה הימין (ואפילו מרכז) ניתן למנף את הנושא בצורה טובה מאוד לצרכים פוליטיים (חשיפת צביעותה של מפלגת קדימה ברבים {מכוון בעיקר למשיכת מחנה המרכז}).
לפני שתיים שלוש פסקאות ניסית לפרש את דבריו חסרי המצפון של מצפון כאילו הוא לא מנסה למנף מאבקים חברתיים לטובת הפצת שנאה ויצירת מדנים ואנרכיה שתגרום נזק לישראל, אבל עכשיו אתה מציע לי לנקוט בשיטות שלו? איפה העקביות? או שהיצירתיות הפרשנית שלך בלבלה גם לך את היוצרות?
מה אני עושה בנושא? אני הצטרפתי לקבוצה שמתחייבת לא לקנות מדי חודש מוצר חלב ומיולי אני אתחיל להחרים את הקוטג. באוגוסט זה יהיה כנראה מוצר אחר. חוץ מזה, הפצתי את דף המאבק לכל חבריי וידידיי בפייסבוק ואם זה לא מספיק, ניסיתי להסביר כאן לכמה אנשים שהמאבק הוא לא על קוטג' אלא על התחרות במדינת ישראל ועל מחירי המזון.
אני לא חוטף מאבקים, לא משקר ולא ממנף אותם למטרות שליליות כמו "מצפון" ואפילו לא למטרות חיוביות כמו מיטוט קדימה. קדימה אולי הוציאה את הקוטג מפיקוח (לבני שכחה מזה , ניסתה לתפוס טרמפ על המאבק ולהאשים את ביבי) אבל גם היא לא אחראית לעלייה במחירו. לא תמיד ניתן לצפות כשל שוק מראש כלכלה היא מדע מוגבל.
|