לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 13-06-2011, 22:54
  eshely77 eshely77 אינו מחובר  
מנהל פורום סטודנטים

חבר מתאריך: 03.09.08
שאלה האם המא"ט ממצה את יכולתיו?

האשכול על תנאי הנהגות הזכיר לי דיון ישן שהייתי עד לו.

אתחיל מהסוף, המא"ט לא נוצר בשבילי ואני לא מבין בו. מבחינתי בארבעת הפעמים שהייתי בו, זה היה שבוע כיף של משחק מלחמה נחמד.

אבל באחת הפעמים, המ"פ מילואים שלי (כיום הסמג"ד ולא שלי) אמר שהמרכז מפספס.
הוא בעיקר התרעם על איכות החניכה. הטענה שלו הייתה שהלקחים מובנים מראש.
כל פעם הפלוגה בהתקפה נמחקת מהנ"ט במהלך ההבקעה. הלקחים שנאמרים הם כאלו שאפשר היה להגיד אותם ללא התרגיל ובמקום לנצל את המתקן לשיפור אמיתי זה נהפך למשחק נחמד וטכני.

שוב, קטונתי, אבל זה היה נשמע הגיוני. בעיקר בגלל שאחרי הפעם השניה שם יכולתי להגיד מראש איך יגמר התרגיל.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 13-06-2011, 23:09
צלמית המשתמש של golani_2
  golani_2 golani_2 אינו מחובר  
מנהל 20+, מו"ס

חבר מתאריך: 27.07.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי eshely77 שמתחילה ב "האם המא"ט ממצה את יכולתיו?"

בפירוש לא.

רשימת המכולת ארוכה מאוד, מדי.

אלה הם הסעיפים העיקריים, לדעתי:

- איכות החניכה נמוכה בגלל התקנים והסטיגמה שנוצרה לתפקיד (קציני חי"ר נפלטי מז"י, אם כי מדי פעם יש איזה יהלום נדיר אקס מ"פ) אי אפשר לצפות מסג"מ טרי מבה"ד 1 שיחנוך ביעילות מ"פ מילואים עם ותק של עשור, לרוב אגב זה לא קשור לידע מקצועי או לנסיון, אלא לעובדה שהמ"פ "בועט".

-המערכת, ביחס לפוטנציאל המימוש שלה, נמצאת שנות אור מאחורה (הן ביכולות הטכניות והן בעובדה כי לא מייצאים אותה מחוץ למדבר של צאלים, כמעט) ומעורבים בה מיני שיקולים שלא הייתי רוצה לראות בצבא שלי.

-התרגילים לרוב עשויים מאותה שבלונה, ללא יצירתיות רבה, זה אגב נגזר מהסעיף הקודם, יש גבול לכמה אפשר לשחק עם ש.א שהוא ברובו מישור חשוף, או עם מאל"א שהיא בסופו של דבר לא כזאת גדולה.

בהערת אגב אני אומר-
אם הלקחים היו ידועים מראש, למה עשו את אותן הטעויות?
לא רק המסגרת המאמנת היא שלוקה בחוסר יצירתיות, גם המסגרות המתאמנות חוטאות בכך.

אראל סג"ל

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
ותודה לדורון

ישן 14-06-2011, 09:01
צלמית המשתמש של agent_amos
  משתמש זכר agent_amos agent_amos אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.08.05
שלח הודעה דרך ICQ אל agent_amos שלח הודעה דרך MSN אל agent_amos Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "בפירוש לא. רשימת המכולת..."

-איכות החניכה נמוכה,כי לא תמיד שולחים חונך מתאים למתאר ספציפי,איך קצינת נגמ"שים יכולה לחנוך מ"פ על לחימה בש"ב?.
-התפקיד הזה של חונך גומר את הקצינים שם,הרבה מהחונכים עם הראש ברצפה וכבר ביום ראשון מסתכלים על חמישי בצהריים ועל האוטובוס מצאלים.
-עצוב להגיד את זה אבל ככה זה נראה,אין חידוש,הכל משום מה נראה אותו הדבר,חסר מעוף דינמיקה ובעיקר חסר אהבת המקצוע ונתינה.

המסגרות המתאמנות לפעמים מצליחות לגזור משמעויות ולהבין שהן חייבות לעשות משהו בעצמן כדי לשנות מתווה וליצור עניין וזאת על מנת שרמת האימון תעלה.הישיבה בחדר הממוזג אח"כ בסוף התרגיל עם כל הרס"נים והסא"לים כשיש מקרן עם מצגת ברקע ופירות על השולחן היא לא יותר מהצגה יפה.כשהולכים מהסיכום צריך לראות מה עושים עם הלקחים שהופקו ומה עושים באימון הבא כדי להשתפר וברוב המקומות זה לא קורה.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:45

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר