במקור נכתב על ידי ilanb
זה אולי לא פופולרי אך למרות העבודה הטובה שלדעתי כפיר עשתה בשטחים מקומה אינו שם.
אני מסכים בהחלט. את מירב עבודת השטור צריכה לבצע המשטרה.
אני בדעה שהמבנה ה- 6 גדודי קיים על מנת לשמש לחטיבת "פירוקים" אני לא מאמין שבתרחיש אמת של מלחמה כוללת מח"ט החטיבה יצא למלחמה עם 6 גדודים. ללא גדוד סיור, ללא עוד כמה מרכיבים סטנדרטיים. לדעתי, הכוונה לאפשר לתגבר חטיבות מילואים או אפילו סדיר בגדודים נוספים. לא בלתי אפשרי שמח"ט ח"יר מילואים לאחר כמה ימי מלחמה ונפגעים יקבל עוד גדוד או עוד 2 פלוגות או עוד 4 מחלקות עם הסגל ככפופות לו, למי מהמג"דים שלו או אפילו מ"פ.
לדעתי, זו הסיבה שהחטיבה מקבל אמון טוב יותר מאשר בעבר.
מי שצריך להיות בשטחים הם אך ורק חיילי מג"ב - מצידי שיאמנו ויציידו אותם כמו כפיר.
רק יוצאי צבא ומעלה בגיל רצוי מ 23 ומעלה ועדיף בעלי משפחות.
נכון לצורך כך יהיה צורך להגדיל את מג"ב והעלויות !
מסכים לעקרון, אני חושב שכדאי שלכל פלוגה של מג"ב אכן יהיה מרכיב קשיח של אנשי קבע. הייתי מחפש אנשים לא רק בני 23 אלא בעיקר סביב 30-40-50. אני הייתי מצפה ל- 5-6-7-8 סדירים על כל איש קבע שיהיה מופקד עליהם ושקול הדעת והשכל הישר מבלי להגרר לאן שלא צריך עליו.
צריך להוציא את השטחים מצה"ל זה פוגע במוכנותו ליום פקודה שלטעמי קרוב מתמיד.
צריך לאמן את צה"ל למלחמה.
אני חושב שאתה צודק. הצבא לא צריך לשבת ביו"ש. אפשר להחזיק יחידות ככוננות אל מול עבר הירדן, עתודה, תפיסת שטח (בדגש על גב ההר, פסגות הרים, בקרבת ישובי בקעת הירדן).
את עבודת השטור אני רוצה שיבצע המג"ב. כניסת צה"ל אל הערים, העיירות, כפרים משמע אחת: המשטרה איבדה שליטה וכעת יש להשליט סדר דרך מקלעים, מרגמות, תנועת D9 שמבצעות חשוף של הישובים.
אני הייתי רוצה מג"ב גדול יותר לא רק ביו"ש, ירושלים אלא בכל הארץ, רק לשם הדוגמא כל נושא החדירות הלא חמושות מלבנון וסוריה צריכות להיות מטופלות ע"י מג"ב - כאשר פריצת הקו של אלות, שטור, גז מדמיעה משמע אחת: המשטרה איבדה שליטה וכעת צה"ל שארוך מאחור צריך לעצור בירי ממוקד או שלא כל מי שעובר את גבולה של ישראל.
כמה צריך להגדיל את מג"ב? אפשר לחשב זאת, ברור שעל כל 5-8 אנשים יש להוסיף אנשי קבע, ברור שיש לשפר חמוש, אמון, תנאי שירות, רכבים, רכבים ממוגנים,....
"בגדול" אני מסכים עם רוח דבריך.
ומה יקרה אם הגבולות יהיו שקטים ובשטחים תבערה ? וחטיבת מג"ב שתחליף את החי"ר לא תספיק?
אם זה אכן יקרה והצבא יצטרך לסייע הוא יצטרך להכנס לשם כמו צבא !!!
ושהצד השני ישקול אם זה מה שהוא רוצה.
|