02-06-2011, 11:55
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.04.11
|
|
בתגובה להודעה מספר 39 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "אני שמח בשבילך שהוא נראה היה לך כמקצועי ומאוזן, אבל האמת היא שמאוזן, הוא לא היה"
1. ברור לי שבולי איש השלג זה לא כזה שוס, אבל זה כל העיניין בנוסטלגיה, אתה זוכר דברים יותר טוב ממה שהם באמת היו... חוץ מזה שזה חסר תכלית והצדקה, זה תמיד מעלה חיוך דבילי והרגשה חמימה בלב
2. "הגדה המערבית" - האמת שאני מודע לזה, מאוד במעורפל, ביחד עם מושגים כמו הגדה המזרחית. הבעיה שלהם היא שהם הצליחו כל כך טוב בהטמעת המושג "הגדה המערבית" שהיום רוב הציבור לא מבדיל בין המושגים, לא הקונוטציה הפוליטית, ולא שום משמעות אחרת, היום זה פשוט שם אחר לאותו אזור גאוגרפי. לאדם דתי אולי המושג יהודה ושומרון מתחבר הרבה יותר טוב, אבל זה לא מופיע באסוציאציות המיידיות של האדם הממוצע. זה לעומת המושג "השטחים" שהוא נשאר מושג טעון. ד"א המשמעות המקורית של השם, כפי שאתה בוודאי יודע, כוללת את כל ארץ ישראל, בניגוד ל"גדה המזרחית", אז דווקא אני לא מבין למה הימין מתנגד לשימוש במושג, הרי אפילו מצביעי מר"צ יתנגדו להקמת מדינה פלסטינית בכל שטחי "הגדה המערבית"(במונחים של הבריטים).
3. לגבי יבין, אני לא מנסה להוסיף לו תארים לא לו, לא יודע אם הוא היה גדול המגישים, אני כן יודע שהוא היה מגיש הרבה מאוד זמן בערוץ היחיד בטלוויזיה ולכן פניו נחרטו בזכרון הלאומי (אולי גם באיזה מיתולוגיה טלוויזיונית), אני גם לא חושב שהוא אמת מידה למדידת מגישים. מה שכן אני זוכר אותו בתור מאוד ממלכתי ומאוד מקצועי, ושההבדל בינו לבין המגישים היום שפולטים את דעתם בכל נושא שלא נשאלו עליו גדול מאוד. יבין הקריא מהטלפרומפטר בצורה רהוטה ובכך מיצה את עצמו באולפן המהדורה לפחות. מעבר לזה? זכותו המלאה לדעה בכל נושא, אם הוא מאמין שצריך לקרוא למשהו כך ולא אחרת, אני לא רואה את הבעיה שיביע את דעתו במסדרונות רוממה, גם בתור עיתונאי או מפיק תוכניות תעודה, זאת זכותו המלאה להביע ולהציג דעה גם אם יש מאחוריה פוליטיקה, וגם אם זה לא ימצא חן בעיני מישהו. שוב הוא אדם, ולא עציץ ברשות השידור.
למען האמת, אני חושב שאתה מביע פה עמדה נגדו רק בגלל שהוא מהצד השני של המפה הפוליטית... ויכול להיות שגם פעל לטובת הצד שלו בצורה הרבה יותר סולידית ואולי גם אפקטיבית מיונית לווי...
* רק שלא תבין מדברי שאני בעד חזרה לעידן החד ערוצי ולממלכתיות של חיים יבין... ממלכתיות זה נחמד, אבל אני מעדיף מקצועיות, ומגוון רחב של ערוצים. גם אם היום אולי חסרה מקצועיות בתחום החדשות... עדיין על החתולים הסמוראים אני לא מוותר...
נערך לאחרונה ע"י Benjamin Willard בתאריך 02-06-2011 בשעה 12:01.
|