בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "אז לא נגן עלינו במעשה חוקי כי..."
על האינטרסים של מי בדיוק אתה שומר? שלך או של בשאר?
האינטרס הישראלי הוא גבול עם כמה שפחות הרוגים על מנת לא להסיט את תשומת הלב ממה שבאמת קורה בסוריה. אם צריך לספוג חיג'אזי אחד או שניים שמגיעים למועדון חשפנות בבורסה תמורת זה, זה הרי סביר בהחלט לדעתי.
לפעמים צריך לבלוע צפרדע אחת או שניים אם זה משרת מטרה יותר גדולה.
יפה שאתה לא ניסחף....כל האקט של פריצת הגדר הוא סימלי, אני מקווה ברור לך שהמרחק מקונייטרה ליישוב הקרוב ביותר שזה מרום גולן הוא 6 ק"מ. איזה צעדה בדיוק תהיה שם ומי ייתן להם לצעוד? שאר היישובים נמצאים בערך מרחק זהה.
אז תהיה התפרעות, יחתכו גדר ואולי כמה חיג'זים גם יכנסו לישראל וכנראה יעשו את דרכם למכון הליווי הקרוב בשביל לשחרר לחץ.
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "6 ק"מ הם כשעה הליכה. ואם אתה..."
כמו שמפזרים אותם כל שישי בבילעין: גז, גומי ואלות לראש, מדי פעם אפשר גם לשחרר כדור לאחד המארגנים. בחייאת ראבאק, התמודדו פה עם הפס"דים הרבה יותר גדולים מזה.
אבל היי, אם אתה רוצה, לאמן את המאגיסטים של גולני בירי למטרת מקבץ, תשאיר כתובת, בשאר ישלח לך פרחים ואולי שוקולד, עשית לו את הסופ"ש.
נערך לאחרונה ע"י lior432 בתאריך 18-05-2011 בשעה 20:10.
זהו, שזה לא הפס"ד. אלו לא אזרחי ישראל ולא פלסטינים שחיים תחת שליטה צבאית ישראלית. אלו אזרחי מדינת אויב, ואני לא רואה הבדל ביניהם לבין חיילים סוריים שעוברים את הגבול וצועדים בואכה יישוב ישראלי.
זאת חשיבת שטחים, אחת הבעיות שהיו לנו בלבנון 2.
אגב, גם לא חייב בהכרח להשתמש במאג. אתה בהחלט יכול למקם צלפים ולירות במנהיגי המתפרעים, גם כדי להרוג. מספיק שתהרוג כמה עשרות מתפרעים כדי להניס חלק גדול מאלו שחשבו שהנה הישראלים שוב לא מצליחים, כמו פעם שעברה. ואם עשרות לא יעזור? תוסיף עוד אפס.
רק חסר שהם יגידו שהם פליטים ממדינה בה מתעללים בהם והנה יימצאו גם אלו שיגידו לתת להם להיכנס כדי שיישנו ברחוב העליה.
כן, אני כבר רואה את הכותרות בCNN - ישראל טובחת במאות פליטים תמימים
אתה באמת חושב שתוכל לטבוח עשרות ולא לצאת מזה עם תדמית של גרמניה הנאצית? ברצינות, אתה תשחק ישר לידיים של כל אלה שמניפים שלטי תועבה שבהם מגן דוד מושווה לצלב הקרס!
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "כן, אני כבר רואה את הכותרות..."
לגיטימי מצד מדינה למנוע מאזרחים זרים לפרוץ את הגבולות שלה, במיוחד אם הם מראים סימנים של עויינות למדינה אליה הם פורצים. זה שלא קיימות מדינות מערביות כמעט בעלות גבול משותף עם מדינות אוייב, לא אומר שההגיון שעומד מאחורי הלגיטימציה הזו נמחק לגמרי.
הרי אם לא נוכל להגן על הגבולות שלנו ואם תהיינה מדינות (מערביות) שימחו נגד לתת לנו לשמור על הגבולות שלנו, הרי זו דה-לגיטימציה של ישראל וערעור על זכותנו לשמור על גבולות המדינה והריבונות שלנו.
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"
הרי אתה ואני יודעים היטב שגם נקבל אותם בשוקולד ופרחים יציגו את זה כלוחמה פסיכולוגית של ישראל...
יש למדינת ישראל הזכות להגן על גבולותיה - עובדה.
שום מדינה לא תקבל המון צובא של אזרחים עוינים הפורץ את גבולה - עובדה.
אין שום סיבה שלא לפתוח באש על ה"פליטים" האלו - עובדה.
אבל החיילים בשטח לא צריכים לפחד ולדאוג מההשלכות המדיניות המעמיקות שאולי תהיינה ואולי לא - אם המצב יוצא מכלל שליטה, הם צריכים לעשות מה שצריך לעשות, ושהשגרירים באו"ם יעשו את העבודה שלהם.
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי efekt שמתחילה ב "טוב, כמובן שלא צריך לירות אש חיה אל ההמון שלא כמוצא אחרון"
שים לב שאני לא שולל את השימוש באש חיה - אני מנסה להבהיר שאסור להקל ראש בשימוש בה, זה הכל. אני לחלוטין מסכים עם דעתך. לחפ"ש בשטח לא צריכים להיות שום שיקולים מכבידים אם המצב יוצא מכלל שליטה.
דעתי הייתה ונשארה שהתשובה להפס"דים, הסתננות ובאופן כללי לבעיות של חציית גבולות היא כלבי תקיפה.
בתגובה להודעה מספר 44 שנכתבה על ידי lior432 שמתחילה ב "כלב תקיפה יעיל להרבה דברים...."
אתה שוכח שלא מדובר באויבים חמושים ומאומנים (שיש צורך לנטרל) אלא בהמון אזרחי (שיש צורך להרתיע). הכלבים לא צריכים לפגוע באיש כדי לעשות עבודתם. למול עשרה כלבי תקיפה מסתערים, ההמוןן יעשה אחורה פנה קדימה ברח. פסיכולוגיית העדר נורא פשוטה.
כאשר אתה משלח כלב תקיפה כנגד קבוצת אנשים, הקבוצה פונה ובורחת.
אם הזכרת את חוקי מרפי, הרי לך אחד: "מנת המשכל הממוצעת של קבוצת אנשים שווה למנת המשכל של החכם ביותר מביניהם חלקי מספר האנשים בקבוצה". פסיכולוגיית העדר היא די פשוטה פה. זכור שהמטרה היא להרתיע אותם ולגרום להם לברוח, לא להזיק. לכן כלב תקיפה, שמעורר את אינסטינקט הבריחה אפילו באנשים מאומנים ומיומנים, יהיה יעיל יותר מאש רובים.
משהו עליו חשבתי- להטיל את האחריות על סוריה עצמה, כמו שאת האחריות על מעשי חיזבאללה מטילים על לבנון כולה. אם נתייחס למהומות ונסיונות הפריצה כאל אקט מלחמתי, האם נוכל (משפטית) להגיב נגד סוריה? להשמיד בסיס קרוב? בומים על הארמון? אולי זה ירסן את אסאד, ושהוא ישלח את השוטרים שלו לעצור את המפגינים עוד בשטחו.
הוא שאמרתי - יש עוד אופציות. פעילות כזו עשויה אולי לדרבן את אסד לנסות ולהכיל את ההפס"דים בעצמו כדי להמנע ממצב שבו עימות עם ישראל מקשה עליו להתמודד עם ההתקוממות שיש לו ברחובות
בתגובה להודעה מספר 56 שנכתבה על ידי FRESHMAKER שמתחילה ב "ואם אין לך ברירה(השתמשו בנשק..."
איזו זכות שיבה? מטפלים בהם כמו שמטפלים בכל שב"ח שניתפס- מעצר חקירה וזורקים אותו אחרי המחסום.
גם על החיג'אזי הזה המערכת מבזבזת יותר מדי זמן: כתבי אישם, הארכות מעצר, חקירות...הרבה יותר פשוט היה לזרוק אותו מאחורי מחסום בשטחי הרשות ולגמור איתו את הסיפור.
הכוונה שלי הייתה לומר שזאת סכנה ביטחונית ושאף מדינה לא אמורה לתת למישהו להפר את הריבונות שלה גם אם הוא הבן אדם הכי נחמד בעולם(שזה לא המקרה כמובן...)...
בתגובה להודעה מספר 71 שנכתבה על ידי FRESHMAKER שמתחילה ב "ברגע שהם מנסים לפרוץ את..."
זה ברור שההפגנות האלו מאורגנות על ידי אנשיו של אסד ,
אין אפשרות להגיע מהצד הסורי לגבול ללא אישור השילטונות.
המטרה , להסיט את צומת לב מההרג של אסד באזרחים שלו.
אין ספק גם שלמדינה מותר להגן על הריבונות שלה גם באמצעים אלמים כולל ירי אם צריך.
הבעייה האם אנחנו משחקים לידיו של אסד ונותנים לו את התמונות שהוא כל כך רוצה של עשרות סורים הרוגים על הגבול , מה נרוויח מזה ? שנרגיש ששמרנו על הריבונות.
מהצד השני אפילו הבטוחני נפסיד הרבה ,
כניסה של מאות ואלפי מפגנים אל הגבול מעצבנת ומרגיזה אבל לא מסכנת בשלב זה.
מה שכן , יש צורך בהערכות המשטרה ומג"ב לטפל בבעיה.
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי Benjamin Willard שמתחילה ב "[QUOTE=FRESHMAKER][b]
אני..."
רק ש"פלסטינים" באותן מדינות אינם אזרחים, אלא בשר תותחים שלא באמת נספרים. אתם חושבים שצבא לבנון ירה בלבונים? שטויות במיץ, אלה פלסטינים נחותים. כנ"ל עם סוריה, ירדן ומצרים.
לכן אוטומטית יהנו מהתואר הפיקטיבי "פליטים" וזאת הבעיה, "ישראל יורה בפליטים".
בתגובה להודעה מספר 82 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "[QUOTE=shruki]אמברגו על מה..."
בנוסף, בוא ונהיה ריאלים - לא צריך "לטבוח" (שכן מלכתחילה זה לא טבח) 'אלפים' ולא 'מאות' - מספיק לירות לעבר ההמון (ואני כן מסכים שזה צריך להיות מוצא אחרון) ולפגוע בכמה מהם, כדי לשלוח אותם רצים לאחור בבהלה.
אם יש אפשרות לירות גם נשק לפיזור הפגנות, מה טוב.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי FRESHMAKER שמתחילה ב "שוב קריאה בפייסבוק: לצעוד ביום שישי לישראל"
גם בכיוון השני מנסים לפרוץ את הגבול הסורי.
אלפי אזרחים סורים מנסים לפרוץ את הגבול ללבנון בעקבות המצור וההפגזות של הצבא הסורי על העיר הסורית תל-קלח.
רק לפני כמה ימים הצבא הסורי הרג אזרחים שניסו לעבור את הגבול.
הסתערות המון לא חמוש על גדר הגבול -אינטיפדת הגדרות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי FRESHMAKER שמתחילה ב "שוב קריאה בפייסבוק: לצעוד ביום שישי לישראל"
נראה שלאחר ארועי הגדר במג'דל שמס ראה נסאררלה כי לצה"ל אין מענה להסתערות המון בלתי חמוש על גדרות הגבול הבינלאומי והוא כבר הודיע שהוא מאמץ אסטרטגיה זאת כדרך פעולה בעתיד , האם לדעתכם יש בידי הצבא ומערכת הבטחון תשובה הולמת למצב שכזה ? לדעתי הארוע הבא יכלול אלפי שהאידים שטופי מוח מלבנון שלדעתי לא ירתעו מלפרוץ את הגדר בהנחה שצה''ל לא ירה אש חיה על אלפי פורעים שלהבנתי לא ירתעו משדמ''ים ....לבי על החיילים שיאלצו להתמודד מול סוגיה שכזאת שלדעתי לא תהיה באותו קנה מידה של ארועי יום הנכבה אלא ממש אינטיפדה מאורגנת וממומנת ע"י חיזבאללה. אני מנסה לדמיין את עצמי מול 10 -5 אלפים שהאידים משולהבים שמנסים לפרוץ את הגדר ...מקווה שישנם תוכניות מגירה למקרים שכאלה
בתגובה להודעה מספר 88 שנכתבה על ידי סנייפר שמתחילה ב "הסתערות המון לא חמוש על גדר הגבול -אינטיפדת הגדרות"
אולי כדאי לשקול רכישה של חצציות, בואשים, תותחי מים, Long Range Acoustic Device- LRAD, Active Denial System (ADS) לפיקודים שבסיכון הגבוה ביותר לתרחיש כזה וכן להסיט תקציבי מו"פ לפתרונות אל-הרג לקהל גדול של מתפרעים.
כמובן שכל זה לא יעזור בלי הכנת תרחישים ודפ"אות בהתאם שיתורגמו לפקודות מסודרות שגם יתורגלו באופן סדיר בבא"פים הרלוונטים.
ומזה בדיוק מה שאני חושש , ההסתמכות על שדות מוקשים (שלא פעלו בארועי מג'דל-שאמס). אני בטוח וכולי תקווה שאני טועה שנמצא את עצמנו מתמודדים מול המון משולהב במספרים עצומים שישטוף את הגדרות ואם להסתמך על לקחי יום הנכבה הצליח ללא שום בעיה להתגבר על הגדר ולא נעצר אל אף ירי חי לכיוונו. הכתובתהיא על הקיר (פייסבוק) ובפעם הבאה יגיעו אלפים
בעל תואר שני ביהדות, בהתמחות בהיסטוריה של עם ישראל והגות יהודית.
חבר מתאריך: 15.02.09
בתגובה להודעה מספר 88 שנכתבה על ידי סנייפר שמתחילה ב "הסתערות המון לא חמוש על גדר הגבול -אינטיפדת הגדרות"
הפיתרון שלי שבו כולם יוצאים מרוצים:
1. אלפי ערבים מתפרעים שרצים אל הגדרות ורוצים למות מות של שאהידים.
2. מדינת ישראל לא תסכים שכף רגלם של המתפרעים תדרוך על אדמת מדינת ישראל
3. האו"ם מחפש אותנו בפינה ותגנה אותנו בלאו הכי.
הפיתרון: יורים על מנת להרוג. הערבים מקבלים מה שהם רצו (למות כשאהיד), ישראל מצליחה להדוף את גל המתפרעים, והאו"ם מגנה.
בתגובה להודעה מספר 93 שנכתבה על ידי Eli173 שמתחילה ב "הפיתרון שלי שבו כולם יוצאים..."
זאת תהיה פעולה אחת יותר מדי עבור העולם.
הם לא יתנו לעובדות לבלבל אותם אחרי ש"אזרחים" ימותו בכמויות שאתה מדבר עליהם ויקדמו סנקציות עלינו.
אנחנו צריכים להיות הרבה יותר חכמים מאשר בד"כ על מנת להתמודד עם תרחיש כזה.
למי שיש ספק, הנה תגובת האו"ם על מבצע אנטבה (מתוך ויקיפדיה) :
"גם האו"ם גינה את ישראל, כאשר מזכירו, קורט ולדהיים, הגדיר את הפעולה "תוקפנות משוועת"."
כן, כן. גם חילוץ בני ערובה שנחטפו במטוס נחשב לפשע בין לאומי כשנעשה ע"י ישראל.
אבל, צריך להפריד בצורה ברורה בין תגובת האו"ם לבין סנקציות אפשריות על ישראל.
התערבות צבאית בלוב התחילה רק אחרי דיווחים על תקיפת אזרחים ע"י מטוסים צבאיים ודיווחים על חוליות חיסול ממדינות שונות שטובחות באזרחים.
הפעולות הובלו ע"י ארה"ב ומדינות אירופה, לא ע"י האו"ם.
דוגמה נוספת: סוריה. מדינה חלשה יותר מישראל ומקושרת פחות ממנה למדינות המובילות בעולם.
רק אחרי שבועות של טבח אזרחים שאומתו ע"י צילומים ודיווחים נשקלות סנקציות משמעותיות.
ושוב, מובלות ע"י ארה"ב ומדינות אירופה. לא האו"ם.
כל עוד פעילות צבאית תבוצע בתחום ההיגיון, לא יהיו לה השלכות משמעותיות מבחינת סנקציות.
לדעתי הטמנת מוקשים שתלווה בשילוט ברור ותתועד בתקשורת העולמית יכולה לצמצם את הנזקים של תמונות אזרחים עולים על מוקשים, אדם שנכנס במודע לשדה מוקשים אחראי לגורלו.
בתגובה להודעה מספר 95 שנכתבה על ידי סיילו שמתחילה ב "אני רוצה להבהיר משהו בנושא הזה"
אתה צריך לזכור שכמו שכתבת בתחילת הודעתך ישראל היא לא שאר המדינות.
האם ראית את אותה כמות של גינויים שישראל חטפה כלפי רוסיה כשהיא הפציצה את צ'צ'ניה בצורה חמורה בהרבה ממה שישראל הפציצה בעזה?
אי אפשר באמת להשוות בין מדינות. למה את לוב תקפו וכלפי סוריה מתנהלים בהססנות?
לדעתי, ההבדל בין התגובות המערביות לאירועים בלוב ובסוריה הוא באופי האירועים. בסוריה- הפגנות רחוב (אמנם מתמשכות) במספר ערים, בלי סיכוי אמיתי לתפוס את השלטון בלוב- כוח מאורגן ולוחם של המורדים, שנראה היה שיפילו את קדאפי תוך ימים. אני חושב שהמערב קפץ על עגלת המורדים מתוך ציפיה לניצחון מהיר, והופתע כשקדאפי החזיק מעמד וצבאו לא התפורר.
המשותף הוא חוסר רצון אמיתי להתערב לאורך זמן ובהיקף גדול.
המסקנות לנו:
- לא להיראות "לחיצים" או חלשים משום שזה גורר לחץ
- לא לאבד לגיטימיות, אחרת התמיכה בנו יכולה להיעלם כמו התמיכה בשליטי תוניס, לוב ומצריים
לצערי, המסקנות סותרות זו את זו. אולי כדאי לחשוב על אמצעים מדיניים ולא-אלימים כתגובה להפגנות. אפשר, למשל, כצעד של יחסי ציבור, לארגן 2 אוטובוסים בשבוע מלבנון ומסוריה, שיסיירו בארץ באופן מאורגן. חשוב לא לבחון את הבעיה רק "מבעד לכוונת הרובה" כי גישה כזו כורה לנו קבר מדיני.
באופן כללי, המעבר הערבי להפגנות המוניות, אם גם אלימות, הוא שיפור חיובי בעיניי ביחס לשילוב הקיים של פאסיביות וטרור.
בתגובה להודעה מספר 96 שנכתבה על ידי skydiver שמתחילה ב "אתה צריך לזכור שכמו שכתבת..."
הנקודה שלי היתה שאת הסנקציות מובילות ארה"ב ואירופה. והגוש הערבי גם ככה מחרים כל קשר עם ישראל.
לגבי גינויים, הם חסרי משמעות כמו שהדגמתי במקרה מבצע אנטבה.
המצב באום כיום הוא כזה שגם הצבעה לגינוי לוחם צה"ל שמחטט באף תעבור ברוב גורף. אז מה זה משנה ?
כל עוד התדמית לא פוגעת ביחסים עם ארה"ב ואירופה הכל בסדר.
נערך לאחרונה ע"י סיילו בתאריך 26-05-2011 בשעה 11:46.
ואני אסביר ,
לארצות הברית יש אינטרסים נוספים באזור פרט לישראל , היא לא תוכל לעמוד מול העולם הערבי בשאלה למה שסוריה הורגת אתם מגנים ופועלים לסנקציות ושישראל הורגת אזרחים לא חמושים אתם שותקים.
אסור לנו להעמיד אותם מול הדילמה.
אחרי כל זאת , צריך למצוא את השילוב המתאים ביותר לטיפול בבעיה וכנראה זה לא הנגב ולא המאג של גולני.
צריך להתחיל במסע הסברתי להבהיר את הנקודה שלישראל יש את הזכות להגן על הגבול שלה , צריך להערך עם אמצעים לפיזור הפגנות , וכן צריך להערך ולהשקיע גם בממד המודעיני , הנושא מספיק אסטרטגי כדי להפנות אליו משאבים מתאימים.
מיקוש של הגבול לא יזיק (למרות המראות הקשים , עדיין זה אמצעי פאסיבי ולא אקטיבי , כלומר לדורך על המוקש יש שיקול דעת אם לעבור את הרצועה המסוכנת או לא) אבל גם למיקוש יש את הבעיות שלו (סחיפה של מוקשים וכולי).
אין פתרון קסם אבל יש אפשרות לבלום את הנזקים בעזרת ההערכות הנכונה.
כמו שנאמר פה הרבה פעמים עדיף להיות חכם מאשר צודק.
לפני שנה הייתי בגבול עם סוריה בדיוק באותו מקום של כל חייצת הגדר והבאלאגן האחרון.
כמות האנשים באיזור המשתייכים לארגוני זכיות אדם הייתה גדולה, וכמות האנשים מתוכם שתיעדו בוידאו כל צעד, סיור, ונאד של חייל צה"ל היה עוד יותר גדולה.
חיפשו אותנו במקרוסקופ X50 .