לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #18  
ישן 25-05-2006, 17:57
  strong11 strong11 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 26.11.04
הודעות: 2,109
תגובה
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי offerd שמתחילה ב "סריקה של מוצב מילנו מתוך פלוגה י' בסופה"

שימו לב למכתשי הענק שיצרו פגזי המרגמות הכבדות (160, 240) של המצרים ממזרח למעוז...
עופר כמה שאלות
1. איפה מסילת הברזל ותחנת הרכבת ביחס לתמונה?
2. מה הייתה מטרת סוללת העפר שממזרח למעוז?
3. לא ברור איך התברר כוח שילה בתוך העיר בדרך - כל שהיה עליו לעשות הוא לעקוב אחרי דרך המלך החוצה את קנטרה לשניים ומגיעה ממש לפתחו של המעוז. האפשרות היחידה היא לפגיעה בטנק או הנגמ"ש המובילים את הכוח ואחרי זה נסיונות עקיפה של יתר הטור שהובילו להתבדרות כוללת, כפי שהיה גם בסואץ, בחאן ארינבה, בחווה הסינית וכו'.
4. באיזה בית התבצרה קבוצת החיילים שהתנתקה מכוח מפקד המעוז בעת הנסיגה עד לנפילתה בשבי המצרי?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #21  
ישן 25-05-2006, 23:32
  offerd offerd אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.04.05
הודעות: 3,119
כמה תשובות
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי strong11 שמתחילה ב "תגובה"

1. פסי הרכבת וגם תחנת הרכבת הישנה נמצאים צפון מזרחית למילנו, הם לא בתמונה
2. במילנו הייתי חודש לפי המלחמה אבל בסיור, לא שרתתי במקום ולכן כל מה שאומר בהתאם:
כל המוצבים היו מוקפים בסוללה היקפית כאשר בפתח המזרחי או הדרומי היתה הכניסה המנהלתית. תפקיד הסוללה היה הגנתי היקפי.
3. אני לא מכיר לפרטים את הסיפור של כוח שילה אבל...
את קנטרה חצו שני צירים מרכזיים- עלקת מצפון מזרח וכרכוב ממזרח
כאשר השטח לא מוכר במיוחד בשטח בנוי לא לטעות זו הפליאה במיוחד בלילה. היום יום שחרור ירושלים, אתה בודאי מכיר את גשר הסיירת לפני כנסיית הבצלים. איך אפשר לטעות ולעלות עליו במקום על הירידה לואדי ג'וז הנמצאת כמה מאות מטרים אחריו ? עובדה תחת אש, חוסר הכרות מוקדם של השטח יוצר ים של בעיות.
אגב, כוח מ"פ של פלוגה י' עם מחלקה 3 שנע ביום הראשון לכיוון המוצב נפגע כמעט כולו וזאת אפילו בלי להגיע למוצב עצמו. הכל עניין של יחסי כוחות.
4. לגבי הבית הנצור, אני מכיר את הסיפור אבל עד כדי להזדהות על התצ"א לפי התיאור שאני מכיר זה אמור להיות בית שנמצא בשוליים המזרחיים של העיר, אבל אין לי ידיעה האם הוא בכלל בתצא.
_____________________________________
קישורים:
לעפר דרורי / לאתר הגבורה
לפלוגה י'/79 / לגדוד 79

להצטרפות לרשימת התפוצה של עפר דרורי, שלח דוא"ל ל:
drori-post+subscribe@googlegroups.com

להצטרפות לרשימת התפוצה של אתר הגבורה, שלח דוא"ל:
gvura+subscribe@googlegroups.com

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #24  
ישן 06-03-2007, 22:45
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון מנהל יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
 
חבר מתאריך: 07.04.02
הודעות: 23,839
Facebook profile Follow me...
כתבה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי חרמון שמתחילה ב "מחפש תמונות של מעוזים מקו בר-לב"

האשכול פוצל!
סיור של strong11 במוצבי קו בר-לב ובפנורמת אוקטובר הופרד לאשכול משלו. האשכול החדש מכיל המון תמונות גדולות ולכן כבד מאד ומעמיס על המחשב.
חוזרים למעוזים: בני משפחות שכולות מ-73 ביקרו בתעלה
ביקור יוצא דופן התקיים בשבוע שעבר במעוזים שנותרו על גדות תעלת סואץ. בני משפחות של חללי מלחמת יום הכיפורים ראו לראשונה את המקום שבו לחמו ונפלו יקיריהם
משה שטרן מקור ראשון
2/3/2007

לראשונה אחרי 34 שנים, שבו בשבוע שעבר לקו המעוזים שעל תעלת סואץ לוחמים, מפקדים ובני משפחות שכולות של מי שלחמו ונפלו בקרבות במלחמת יום הכיפורים. במשלחת שיצאה לביקור בן שלושה ימים במצרים נטלו חלק כמאה בני משפחות שכולות, וכן כמה מהשבויים ומפקדי המוצבים של מלחמת יום הכיפורים; כולם יוצאי גדוד 68 של החטיבה הירושלמית, שנקראו לשירות מילואים חודש לפני פרוץ המלחמה. המכה שספג הגדוד בימי הלחימה היתה קשה; שליש מאנשיו נהרגו ושליש נלקחו בשבי. היתר הצליחו להיחלץ מהקו ולחבור לכוחות אחרים של צה"ל.
את הסיור ארגן יעקב (יענקל'ה) טרוסטלר, שפיקד על מעוז 'מילאנו'. המשלחת ביקרה בשלושה מעוזים, מהבודדים שהותירו המצרים על כנם, וקיימה באחד מהם טקס זיכרון מרגש. "מחזה סוריאליסטי", הגדירו משתתפי הטקס את מה שראו סביבם. "אנחנו מקריאים את שמות הנופלים ושרים את 'התקווה' במעוז על גדות התעלה, כשסביב שמירה הדוקה של המשטרה המצרית, שליוותה אותנו לאורך כל הסיור".


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://upload.kipa.co.il/mfirst/11a1121990290286352007.JPG]

חייל מצרי ליד מעוז ישראלי

במוצבים שנותרו מצאו בני המשפחות בין היתר בובות לבושות במדי צה"ל וכיתובים בעברית. שגיאות הכתיב מעידות, לדבריהם, שמדובר בשחזור לא אותנטי. כמו כן הונחו שם חפצים שאמורים לייצג שלל שנלקח מהחיילים הישראלים, כמו כיפה או מזוזה, אבל גם לגבי אלו מעידים המבקרים כי "ניכר שהכל מפוברק".

הקטסטרופה השתקפה בכתב היד
הקבוצה שביקרה במצרים מקפלת בתוכה סיפורים אנושיים מיוחדים. אחד מהם הוא זה של אבנר אפרתי הי"ד, שנהרג כבר ביום הכיפורים תשל"ג, אבל נקבר רק בי"א בסיוון, משאפשרו המצרים את קבורת ההרוגים בעקבות הסכמי הפסקת האש. המעוז שבו שירת, 'מפרקת' שבגזרה המרכזית, היה אחת מנקודות הפריצה של המצרים. אשתו אהובה (כיום יעקובוביץ') היתה בעת נפילתו בחודש הרביעי להריונה. לבת שנולדה לה קראה אביגיל, שם שיזכיר את האב שנפל.
"אבנר יצא לשירות מילואים בערב ראש השנה", משחזרת אהובה. "אני זוכרת שבמעט שהצלחנו לשוחח, הוא אמר לי שאפשר לראות תכונה בצד השני. במכתב ששלח לי בארבעה באוקטובר, יומיים לפני המלחמה, השתקפה אפילו בכתב שלו התחושה של הקטסטרופה המתרגשת. בביקור במעוז הבנתי עוד יותר עד כמה זה היה נורא. הבנתי מקרוב את הסיפורים על כך שאבנר לחם בעמדה וכמעט לא ירד לבונקר". אפרתי נפגע בזרוע והמשיך להילחם עוד שעות עד שנהרג. על לחימתו קיבל את עיטור העוז.
לביקור הצטרפו גם ילדיה של אהובה, הבת אביגיל והבן אריאל, שנולד מנישואיה לאחר המלחמה. "זו היתה בשבילי סגירת מעגל", אומרת אביגיל. "לא הכרתי את אבא שלי. מי שהכיר לי אותו היה משה, האבא הלא-ביולוגי שלי. חלוקת ההתייחסות אל שניהם היתה קצת מסובכת, אבל המסע הזה השלים לי את החסר ואני יכולה לדבר היום יותר בקלות על אבא אבנר ועל אבא משה, שגם הוא נפטר בינתיים". לבנה, שנולד לאחרונה, קראה אביגיל יאיר אבנר.
המשלחת ביקרה גם בקהיר, כשהנקודה המסעירה ביותר היתה מקום בשם 'פנורמה', מיצג רב-חושי המשחזר את צליחת התעלה, כמובן מהצד המצרי. "זה היה מיצג אמנותי מדהים ומרשים", מספרת יעקובוביץ', "אבל כמובן הרגשתי עם זה מאוד קשה. האפקטים הקוליים והחזותיים נתנו תחושה חזקה כאילו אתה ממש בתוך הקרב.
"בין היתר היו אתנו שתי נשים שבזמן המלחמה שירתו כקשריות. הן היו אלה שקיבלו מהמעוזים את הקריאות הנואשות לעזרה, והן שנתנו לחיילים שם את התמיכה המוראלית ועודדו אותם. הן סיפרו לחיילים שהעזרה בדרך, למרות שככל שנקפו השעות היה ברור שהיא פשוט לא תגיע.
"הביקור פתח לי את הרצון לגלות עוד דברים שלא ידענו", מוסיפה יעקובוביץ'. "בדרך מקהיר הביתה קרה דבר מעניין - גם אנשים שתחילה היו מאוד סגורים, התחילו להיפתח. אני עצמי לקחתי את המיקרופון בסוף ואמרתי שהסיור הזה חיבר אותי לעבר. אני מרגישה שהרוח של אבנר ליוותה אותי לדורות הבאים, לכל הילדים שלי".

_____________________________________
אני כותב רק מה שאני יודע, או שאני חושב שאני יודע ואם אין לי מה להוסיף - אני שותק, מקשיב ולומד!
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
© יוסיפון - על כל האמור בהודעה זו חלים כל כללי זכויות היוצרים הקבועים בחוק. לשם קבלת הרשאה להעתקה או לשימוש במידע יש לפנות אלי לדוא"ל yossifoon@fresh.co.il

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:52

הדף נוצר ב 0.10 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר