14-05-2011, 00:23
|
|
אדמין לשעבר
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
הנושא הוא אכן בטחוני גרידא. תמיכת אשכנזי בעסקה היא עניין פוליטי
אני יודע שזה יבוא לך כהלם מוחלט, אבל רמטכ"לים שעסקו בפוליטיקה זה לא באמת המצאה חדשה ומסעירה
כ"כ...
על עמדתו של אשכנזי בעניין הגולן, למשל, אנחנו יודעים בערך כ5 שנים. יש לך ספק שהייתה לו יד בכך שהיא
איכשהו דלפה לתקשורת?...
אני חייב גם להוסיף שהעובדה שאשכנזי עזב את תפקידו כתור הגיבור של התקשורת, למרות הפרשה המאוד
ריחנית של הרפז והמסמך, גם היא לא בדיוק מלמדת על רמטכ"ל שנמנע בכל כוחו מעיסוק בעניינים פוליטיים...
אי לכך, אנא חסוך ממני את אשכנזי כעדות לכך שתמיכתו בשחרור 1000 מחבלים בתמורה לשחרור גלעד, היא
עניין בטחוני.
אין לי מושג מהי עמדת אלמגור, ואני מצטער לבשר לך שעמדתי לגבי העסקה ההזוייה הזו לא נגזרה מעמדתו
של ארגון אלמגור. למסקנה המסעירה ששחרור מחבלים מביא לפיגועים ניתן היה להגיע אחרי כל עסקת
שחרור מחבלים שהתקיימה בעבר - וכאמור, כולן גם יחד היו בדיחה לעומת העסקה הזו.
הניסיון שלך לייצר איזושהי מקבילה בין תומכי העסקה מטעמים של מוסרנות צבועה, לבין מתנגדי העיסקה
מטעמים של :"לא לצאת פראייר", אין לה על מה להתבסס. בעוד שקל מאוד לזהות את המוסרניים הצבועים
שחוגגים את סבלה של המשפחה ועושים בו שימוש כדי לנגח את ביבי וממשלתו, הרי שאין שום דרך לזהות
מי מבין אלה שמעלים טיעון עובדתי ומשעמם (מחבלים משוחררים חוזרים לטרור באחוזים מאוד גבוהים),
משתמש בביטוי זה בלי להתכוון אליו, שכן התנגדותו לעסקה היא דווקא מכיוון שאינו רוצה לצאת פראייר...
אגב, מכיוון שפה בארץ הייתה הימנעות תקשורתית זדונית מפרסום שמות המחבלים שחמא"ס תובע את
שחרורם (ואת סדר השמות), בעוד שבכל כלי התקשורת הפלסטיניים הרשימה (או לפחות הבכירים בה)
כבר ידועה לכל, הרי שתמיד חשוב להבהיר שכל השמות הראשונים בעסקה הזו, כאלה שחמא"ס לא יתפשר
על שחרורם, הם מה שהגדרת במילה היפה "ציר".
אבראהם חמאד הוא ציר.
עבדאללה ברע'ותי הוא ציר.
חסן סלאמה הוא ציר.
עבאס אל-סייד הוא ציר.
בסאם סעדי הוא ציר (בג'א"פ).
אחמד סעדאת הוא ציר (בחז"ע).
אחמד ברע'ותי הוא ציר (בפת"ח).
נאצר עוויס הוא ציר (בפת"ח).
וכן הלאה וכן הלאה...
זו רשימה של צירים - בעיקר אלה שבלעדיהם אין עסקה. כל שם כזה שמשוחרר שווה הרוגים בצד שלנו.
רצוי שאלה שעוסקים במניעים הפסיכולוגיים של מתנגדי העסקה, יסתכלו לעצמם בראי ויגידו: "כן, שחרורו
של גלעד שליט שווה את חייהם של המס' הדו/תלת ספרתי של ישראלים, שלמזלם הרע אין להם עדיין
פרצוף"...
|