13-05-2011, 12:29
|
|
|
חבר מתאריך: 27.05.10
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי s27 שמתחילה ב "חוויות ותמונות מן החופשה שלי ברודוס בפסח, חלק א':"
חלק ב':
היום השלישי: יום חמישי: יצאתי לטיול רגלי אל עבר העיר העתיקה של רודוס. בדרך לשם עצרתי בנמל, ורכשתי כרטיס להפלגה לאי "סימי"
ליום מחרת. כמו כן, בדרך גם נכנסתי אל הכנסייה (קולות המזמור מבפנים קרצו לי לבוא
ולהתרשם). זה היה סוף השבוע הקדוש, בו לפי האמונה הנוצרית נצלב ישו, אז בדיוק עשו שם טקס מאוד מרשים, אז ישבתי קצת לראות,
לשמוע, להרגיש. משם כאמור המשכתי לעיר העתיקה של רודוס, שם הסתובבתי לי, התרשמתי מן הארכיטקטורה, מחנויות המזכרות, בהן נמכרו
דברים יפהפיים הקשורים לאבירים, לנצרות ולעוד דברים מעניינים רבים. הלכתי לבקר בארמון האבירים. אחרי הביקור בארמון המשכתי לטייל לי
(כבר אמרתי לכם שבטיול הזה הלכתי ברגל מרחקים שאתם בכלל לא יכולים לדמיין לעצמכם? הלכתי והלכתי עד שכבר לא היה לי כוח ללכת יותר ),
עברתי ב"רחוב באבירים הארוך", שנשמר כמו שהוא מימי הביניים, ואז עשיתי אתנחתא: חזרתי אל הנמל במרכזה של העיר, משם עליתי על הרכבת של
התיירים, שעושה סיבוב של 45 דקות בכל המקומות החשובים והיפים של העיר המדהימה והיפהפיה הזו, רודוס: בדרך ראיתי מרבדים מקסימים של פרחים,
פרות בצד הדרך, הנקודה הגבוהה ממנה ניתן לראות כיצד רודוס כלואה בין הים התיכון מצד אחד, לים האגאי מצד שני, ועוד מחזות מרהיבים נוספים רבים.
היום הרביעי (יום שישי): בשעה 8.30 בבוקר התייצבתי בנמל, מנקודת האיסוף לקחו אותנו אוטובוסים לצדו האחר, הרחוק, של הנמל, שם עלינו על הספינה
שלקחה אותנו על האי הקסום והציורי "סימי". הפלגה בת 3 שעות בערך. בדרך לסימי עצרנו באי נוסף: פנורמיטיס, אי קטנצ'יק ויפה מאוד, אשר מרכז
החיים בו הוא הכנסייה, וכאמור, סוף השבוע הקדוש, וגם בכנסייה המקומית היה קטס מרשים מאוד, עם שירה, קטורות, הרבה צבעים, היה מעניין לראות,
למרות תחושת הזרות
לאחר הזמן שהותר לנו להסתובב בפנורמיטיס, עלינו בחזרה על הספינה, משם המשכנו ליעד: סימי. הגענו, ואת פנינו קיבל אי שהוא אחד מן היפים בעולם:
בתים יפים בשלל צבעי הפסטל ניצבים על הר מעל כחול מדהים של ים. כל כך ציורי, וכל כך יפה! בתוך סימי עלינו אני וזוג ישראלים שהכרתי על האוטובוס
שעולה על ההר, אל הכפר העתיק יותר, והתרשמנו מן הנוף המרהיב שהתגלה לעינינו.
בסימי שהינו כ-5 שעות. ב-6 בערב עלינו שוב על האוניה, בחזרה לרודוס.
בדרך נגלתה לעינינו שקיעת השמש בים האיגאי. לראות את השקיעה כשאתה בספינה בלב ים בערב...זה אחד הדברים! חזרנו לרודוס ב-20.30.
|