20-07-2022, 20:49
|
|
|
חבר מתאריך: 24.09.11
|
|
לחימת פלס"ר מיתר במלחמת לבנון השנייה - שאלה
שלום חברים, מקווה שתוכלו לעזור לי בנושא שמעסיק אותי בתקופה האחרונה.
התגייסתי לתותחנים זמן קצר אחרי מלחמת לבנון השנייה והתקבלתי לעוצבת קלע דוד, שם ביליתי את כל שרותי הצבאי. כמובן שפעילות היחידה בלבנון הייתה נושא שנדון לעיתים קרובות בהקשרים שונים במהלך שלוש השנים הללו, אבל בעיקר בהיבטים מקצועיים ובעיקר מהזווית של הישגי המערך היעודי שהייתי חלק ממנו. הדבר היחיד ששמעתי בזמנו על הפלס"ר במלחמה היה העובדה שהם פעלו לצד חטיבת גולני במהלך הקרב בבינת ג'בייל.
אחרי שחרורי ולאורך השנים קראתי כמה אזכורים לאותם אירועים בבינת ג'בייל. להבנתי המוגבלת הפלס"ר מצא עצמו נצור במבנה בעיירה במהלך הקרב, זוהה ככוח חיזבאללה, הותקף על ידי כוחותינו (בין היתר מן האוויר) וסיים את האירוע עם 28 פצועים. בהתחשב בהיכרותי האינטימית עם היחידה ואנשיה קשה לי להבין איך מעולם לא שמעתי על אירוע בסדר גודל כזה. ההסבר היחיד שאני יכול לתת לזה הוא שמדובר באירוע דו"צ קשה שלאף אחד לא היה אינטרס להיזכר בו. או שאולי עובדת האירוע שקראתי אינן מדוייקות מלכתחילה.
הייתי פעיל בפורום הזה בעבר ואני יודע שחברים בו אנשים רציניים עם ידע רב. אשמח מאוד לדעת אם למישהו יש מידע על האירוע הזה ספציפית או על מקומו של הפלס"ר ככלל באותו קרב.
תודה רבה!