23-04-2011, 14:17
|
|
|
חבר מתאריך: 12.07.08
|
|
האם בניגוד לשכל הישר, הדבר יוביל לסגירת פרויקט המרכבה
ע"פ האמור מטרת המהלך האמריקאי הוא חלק מהמדיניות של הממשל האמריקאי להקטין ב- 400G$ במשך עשור בתקציב משרד ההגנה האמריקאי.
המהלך הנדרש הוא כפועל יוצא של תחזית הדרוג השלילית של S&P לאג"ח ארה"ב שכרגע מדורג AAA (כשם שמדינות מובילות כמו קנדה, אוסטרליה, גרמניה, סינגפור, בריטניה (למה?),.....).
אם נסתכל על ארה"ב - אני לא רואה את אמריקה עומדת מול גל של 10000 טנקים סוביטים המנסים לחדור ממקסיקו או נוחתים בחופי אלסקה. ארה"ב להערכתי בעשור הקרוב תזדקק להקרין את כוחה הצבאי אל מול מדינות סוררות דוגמאת עירק, אפגניסטאן, צפון קוראה, לוב, סוריה, ......
אני לא מצפה לניסיון סיני לעלות בחופי טיוואן בעשור הקרוב.
אל מול האיומים הללו - יש צורך בנושאות מטוסים, מטוסי קרב הפצצה בני 20 ויותר, טילי שיוט, מטוסי מודיעין (חמושים או לא), מערך מוסק של כלי טייס בני 20, כח קרקעי גדול יחסית (קל או ממוכן).
מה שיש לאמריקה - להערכתי די והותר. ומטעמי חסכון והבנת הזירה לעשור הקרוב הם עוצרים את קו היצור. אני מעריך שהזמני (2013 - 2016) יהפוך לקבוע.
האם זה המצב בישראל בעשור הקרוב? ממש לא, אני לא יודע מה הולך להיות עם מצרים במבט של שנתיים קדימה ואיזה שלטון בדיוק יעלה במצרים והאם יהיה מוכן להשתמש בצי טנקי ה- M1A1 להרפתקאות מול ישראל. אני לא יודע מה יהיה עם עירק השיעית לאחר עזיבה סופית של האמריקאים - יתכן מאוד תרחיש של פלישה איראנית או בני בריתם לעבר בקעת הירדן הישראלית. אני לא יודע מה יהיה בסוריה והאם שלטון שלא מחפש הרפתקאות כי הוא יושב על חבית חומר נפץ דמוגרפי ידחק בעתיד בידי ההמון "לשחרר את הגולן". בכל התרחישים הללו ביחד ולחוד אני רואה צורך בטנקי מערכה חדישים, מאובזרים במיטב הטכנולוגיה לרבות שיריון מתקדם, מערכות הגנה אקטיביות, מערכות בקרת אש ויצוב לתותח,......
סגירת הקו האמריקאי משמעו אחת: לישראל בעתיד לא יהיה מקור זמין לרכש ב-$ סיוע של טנקי מערכה עקריים שנהנים משפור טכנולוגי מתמיד.
לדעתי, יש לשמר את יכולת הפתוח, המחקר, הבניה של כלי רכב משוריינים (נגמ"שים, טנקים, ועוד), לדאוג לשמר את היכולת האנושית, את היכולת ליצר תחמושת ע"פ דרישה ובקבועי זמן קצרים.
איפה פקידי האוצר שידרשו לסגור את פרויקט המרכבה כי הרבה יותר זול לייבא.
ברור לי שקיימת מסה קריטית של יצור על מנת לקיים את כדאיות הייצור.
מה שיש אם יסגר יעלה הרבה יותר כסף על מנת להרים את היכולת מחדש.
הסיבה שאני מעלה את השאלה היא לבצע הרבה החלטות שנעשות באמריקה מבלי להבין את ההבדלים בגודל ובאיומים.
|