|
25-03-2011, 18:39
|
|
|
חבר מתאריך: 13.11.04
הודעות: 16,823
|
|
צה"ל מסייע ליפן: ישלח 50 איש ו-80 טון ציוד רפואי - כתבה מבמחנה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי benihartmann שמתחילה ב "רעידת אדמה אדירה ביפאן, מצב חירום בכור גרעיני"
שלחת צה"ל ליפן נערכת לקראת הקמתה של מרפאת השדה, שתגיש עזרה לאוכלוסיה המקומית שנותרה ללא אפשרות לקבל סיוע רפואי. קרפ"ר: "מדובר במשימה פשוטה מזו שהתמודדנו איתה בהאיטי, אך אין עוררין על נחיצות הסיוע הרפואי לאזור הפגוע"
ישראל מגדילה הסיוע ליפן. בעקבות האירועים ביפן, ולאחר שיפן קיבלה את הצעתה של ישראל לסיוע הומניטארי, פועל משרד הביטחון בהנחייתו של שר הביטחון על מנת לשגר במוצאי שבת מטוס מטען מסוג 747 ועליו הציוד ההומניטארי הנדרש ליפנים, בנוסף למטוס חיל האוויר שיצא עם משלחת פיקוד העורף שיקים ויפעיל מרפאה בשטח האסון.
בפני 50 אנשי המשלחת הרפואית של צה"ל ליפן עומדים שבועיים עמוסים במיוחד. את המסע ליפן הם יתחילו בטיסה שתערך כ-20 שעות ויותר, ולאחריה בנסיעה של 7 שעות מאזור הנחיתה בטוקיו אל מחוז מיאגי שבצפון מזרח יפן. נציגי חיל הרפואה, פיקוד העורף, משרדי ממשלה והועדה לאנרגיה אטומית יתמקמו באחת העיירות במחוז, עיירה כפרית שנהרסה כמעט לגמרי באסון הצונאמי, ותושביה נותרו ללא קורת גג, ללא רכבים או דלק וללא אפשרות לקבל סיוע רפואי. בית החולים הקרוב ביותר איננו גדול ונמצא במרחק של שעה וחצי ברכב, שכאמור, אין בנמצא.
המשלחת תקים במקום מרפאת מומחים בתצורה דומה לקופת חולים רגילה, שצפויה לפעול כחודש. ההערכה היא כי בעוד שבועיים תתחלף המשלחת בקבוצה חדשה. "אנו באים לשם כדי לייצג את הצורך הפנימי שלנו. את חוסר היכולת לראות אדם בסבלו", אמר לאנשיו ראש המערך הרפואי של המשלחת, אל"ם ד"ר אופיר כהן-מרום. "זו אינה משימה של הצלת חיים, כמו המשימה שאיתה התמודדנו בהאיטי", הוסיף קצין הרפואה הראשי, תא"ל ד"ר נחמן אש. "זו משימה פשוטה למדי- הקמת מרפאה שתסייע לאוכלוסיה באזור. אם זאת, זו משימה חשובה ואין עוררין על נחיצות הסיוע הרפואי לאזור הפגוע".
אמש (חמישי) הגיעו 30 אנשי המערך הרפואי במשלחת אל בסיס תל השומר, במסגרת יום ההכנה לקראת המשימה שתחל במוצאי שבת, עם המראת מטוס חיל האוויר ליפן. הרכב המשלחת הרפואי צומצם לאורך השבוע עקב דרישתם של שלטונות יפן שלא לשלוח קבוצה גדולה מ-50 איש. חיל הרפואה בחרו לכלול בהרכב רופאים מכמה שיותר תחומי התמחות: כירורגיה, אורתפודיה, עור, עיניים, גינקולוגיה ואורלוגיה, רדיולוגיה ודימות, רופאי משפחה, אף אוזן גרון ועוד. לצידם הצטרפו להרכב שבעה אחים ואחיות ואנשי לוגיסטיקה ותקשוב שיתמכו את מרפאת המומחים שתוקם בהיבטים שאינם רפואיים. "כל חבר משלחת שיורד מההרכב הוא כמו סקטור רפואי שלם שלא יהיה קיים במרפאה שלנו", ציין אל"ם ד"ר כהן-מרום. "מי שנשאר הם הדובדבנים שבלעדיהם העוגה פשוט לא תצליח".
קרפ"ר וראשי המשלחת חזרו והבהירו למשתתפים בה כי לא יסכנו אותם בשום אופן בכל הקשור למשבר הגרעיני במדינה. אזור הפריסה של המרפאה הישראלית רחוק קילומטרים רבים מכור מספר 3 בפוקושימה, אך לאורך כל המשלחת ייערך ניטור של רמת הקרינה במקום ע"י אנשי הועדה לאנרגיה אטומית. במידה ויעלה חשש לסכנה תפונה המשלחת ממקומה באופן מיידי. המשתתפים אף צוידו באמצעי הגנה למקרה חירום, בהם ציוד לבוש ייחודי וכדורי לוגול שיילקחו רק במתן פקודה. כמו כן, קיבלו המשתתפים הוראה לאכול רק מזון שנארז ונסגר לפני האסון או מזון שנרכש מחוץ ליפן, וכן הומלץ להם, תאמינו או לא - להימנע משטיפת השיער במרכך, אשר מסמיך את השיער ומשאיר מים על הראש.
המשתתפים קיבלו ציוד שהייה להתמודדות עם החורף היפני הקשה וחיסונים הכרחיים, ובמקביל החלו להערך לקראת האתגרים התרבותיים שמציב בפניהם העם היפני. למרות שישראל הציעה סיוע ליפן כבר ביומו הראשון של אסון הצונאמי, לקח זמן רב עד שהסכימו השלטונות היפניים לקבל את העזרה המוצעת. קבלת העזרה נעשתה בתנאי שהשמשלחת תוכל לתפקד לוגיסטית באופן עצמאי וללא עזרת הרשויות היפניות, שצריכות להתמודד עם די והותר בעיות בעצמן.
עם הגעתה למיאגי תקבל המשלחת מבנים שהקים הממשל היפני עבורם, בהם תוקם המרפאה. המשלחת תלון באכסניה באחת הערים הסמוכות, ותדאג לעצמה בכל הקשור למזון ומים. "הסכמת גורמי הממשל לקבל סיוע מבחוץ היא יוצאת דופן בהתחשב בתרבות היפנית. חשוב להבין כי תרבות יפן שונה מאוד מזו המערבית, קשה להם להגיד שהם זקוקים לעזרה. לקח להם זמן להבין שהבקשה שלנו לסייע להם הגיעה מתוך יכולת ומתוך רצון אמיתי", הסביר אל"ם ד"ר כהן-מרום, סגן קרפ"ר בימות שגרה. כמו הממשל, גם היפנים עצמם הם אנשי כבוד, ואנשי הרפואה הוכנו לכך שמטפוליהם עשויים 'להקטין' את תחושת הכאב שהם חשים.
http://dover.idf.il/IDF/News_Channe...011/03/2502.htm
|
|