01-03-2011, 18:13
|
|
|
|
חבר מתאריך: 14.01.09
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי golani_2
1. זה באמת לא משנה שאחד היוצרים הוא יהודי, חלק משונאי היהודים הגרועים בהיסטוריה ובעת החדשה הם יהודים בעצמם, זה גם לא ממש תירוץ כשהם משתמשים בבדיחות על שחורים, מוסלמים, נכים, נוצרים וכו' וכו'.
אגב בקישור מדהים לאשכול- מהעונה הראשונה לסאות'פארק יש קריקטורה של ישו, בשלב מסוים הופיעה גם קריקטורה של משה, שיבא ועוד אישים חשובים לדתות או פלגים שונות (מייסד המורמונים, למשל) הפעם האחת והיחידה שהסדרה צונזרה (מפאת איומים על חייהם של בעלי הרשת) הייתה כש- ניחשת, רצו לשים את דמותו של מוחמד.
2. כאמור, ההכללה יושבת על בסיס נכון בחלקו שלמדינות ערב מסוימות (אני רוצה להאמין שבנסיכויות המפרץ העשירות זה לא כך) יש תשתיות רעועות ביותר, בתוספת של צפיפות גבוהה ומנהגי היגיינה לוקים בחסר- כך שאני לא יודע לשים את האצבע אם הריח הוא בדיוק שתן וצואה אנושיים או שמה הוא ערבוב של B.O וגללי גמל בוערים, אבל הריח הוא לא טוב.
לא כל מה שלא עטוף בעטיפה ורודה וצמרירית של פוליטיקלי קורקט הוא גזענות.
|
1. קצת עובדות סאות'פארק, אם ככה - דמותו של מוחמד הופיעה בסאות' פארק כבר בפרק השלישי של העונה החמישית, בלי צנזורה ובלי שום דבר.
אגב, זה ממש לא המקרה היחיד שבו צונזרה התוכנית. קח למשל את הפרק ה-17 של העונה הראשונה, pink eye, שבו קרטמן מתחפש להיטלר. הפרק אמנם שודר במתכונתו הרגילה בארה"ב, אך לא שודר בארץ, להבדיל משאר פרקי אותה עונה. בכל מקרה, אין לי שום כוונה להצדיק פעילים קיצוניים של כל מני תנועות שמאיימים על חייהם של יוצרים.
2. גם בישראל יש אזורים מסריחים למדי, האם זה הופך את האמירה שישראלי שמתגעגע הביתה צריך תקע את הראש לתוך דלי עם שתן וצואה לאמירה לגיטימית?