לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 03-10-2010, 23:57
  avivnach avivnach אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.07.07
זקוק ליעוץ ממבינים!

שלום!
יש לי מצלמת CANON S5IS כבר די הרבה זמן ואני מרוצה ממנה ומהתמונות שהיא נותנת- אבל אני מרגיש תמיד שזה לא ממש זה- שאפשר יותר טוב
לפעמים היא מוציאה אפילו תמונות ברמה של DSLR- אבל זה עניין די מקרי.
בכל אופן אני חייל ועומד להשתחרר בקרוב והחלטתי לקנות DSLR- הCANON שלי היא די בגדר "של המשפחה" ולכן אני לא יכול לקחת אותה ולהעלם...
ובנוסף אני רוצה לטייל את הטיול שאחרי בניו זילנד- זו חיווה של פעם בחיים (שגם עולה לא מעט) ולדעתי הדבר מצדיק תיעוד במצלמה רצינית.
נקודה נוספת שיש לי היא שלפי מה שהבנתי בשונה מטלויזיות/מחשבים וכו'...שוק המצלמות די יציב הן במחינת תמחור והן מבחינה טכנולוגית והתנודות בו פחות גדולות.

ההתלבטות הראשית שלי היא בין ניקון לקנון- ובימים האחרונים התחלתי לפתוח את הראש לחברות אחרות(אולימפוס, פנטקס, סוני) בעיקר בעקבות הפנטקס K5...
אני רוצה לדעת האם בכלל לשקול קניה של מצלמה שהיא לא של אחת מהענקיות(קנון וניקון)- האם הדבר משתלם מבחינת מחיר מול תועלת?!

בנוסף אני מתכוון לפחות בשלב ראשון לצלם איתה בעיקר נופים ומאקרו(אלו הדברים העיקריים שאני מצלם כרגע) אך אין לדעת לאן זה יתפתח בעתיד..
אני חושב שחפרתי פה מספיק אני רוצה המלצות לDSLR איכותית אבל שתהיה גם קלה ועמידה יחסית(טיול ארוך ואינטנסיבי) לגבי תקציב- אני מוכן להשקיע הרבה אם זה לטווח ארוך...
אבל אם עוד שנתיים שלוש היא כבר תהיה "עגלה" ליד הדגמים החדשים אני לא מוצא סיבה להשקיע המון.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 04-10-2010, 22:16
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי avivnach שמתחילה ב "זקוק ליעוץ ממבינים!"

תראה, בשורה התחתונה, אם אתה רק מחפש תמונות - כל DSLR תהיה טובה.
ההבדל בין המצלמות השונות (ובמיוחד החדשות) הוא בעיקר בגימיקים והפיצ'רים, ופחות באיכות התמונה שהמצלמה תספק.
מה שהיום הולך חזק, למשל, זה העניין של הווידאו.
מצלמות מתחרות בינן לבין עצמן על איכות הווידאו שהן מספקות.

מבחינת חברה, יהיה לך קל יותר עם ניקון / קנון. מלאי העדשות גדול, יש הרבה גמישות ושוק המשומשות, כפי שנאמר - גדול יותר.
עם הקיט תוכל לצלם נופים בצורה יפה, ובנוגע למאקרו, או שתחפש עדשה שהיא חצי-חצי (למשל 17-70 של סיגמא או 70-300 שנותנות מאקרו ביחס של 1:2), או שתוסיף לקיט עדשת מקרו יעודית שתתן לך מאקרו ביחס הגדלה של 1:1.
תלוי מה אתה רוצה לצלם במאקרו, מה המרחק יהיה ממך לנושא וכו'...

ישן 05-10-2010, 16:02
צלמית המשתמש של Narxx

בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי avivnach שמתחילה ב "תודה..."

מבחינת עמידות, כולן טובות.
אל תצלול איתן בים, אבל הן יעבדו לך גם במקומות קשים.
ה D70 שלי, בזמנו כשצלימתי איתה, עברה אבק, חול, גשם, איפור, טיולים במקומות רוויי לחות...
עשתה את מקסיקו, דרום אמריקה, טורקיה - and live to tell.
זו היתה מצלמת הכניסה של ניקון כשקניתי אותה. ממש לא שיא הטכנולוגיה ובטל שלא סדרת הדגל.
אני חושב שה DSLRיות היום בנויות ממש חזק בכל מקרה.

שמור על הציוד שלך, והוא יעבוד כמו שצריך.
דגמים ספציפיים? יש בלי סוף.
בדוק את מצלמות הכניסה של ניקון / קנון... תביא לפה אתה דגמים ששמת עליהם עין ונעזור לך לבחור מבינהם את זו שתתאים לצרכים שלך, בצורה הטובה ביותר.

ישן 06-10-2010, 00:44
צלמית המשתמש של Narxx

בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי avivnach שמתחילה ב "הכוונה"

א. למד לשרשר... לחץ על כפתור "תגובה" אשר נמצא בריבוע של התגובה אליה אתה מגיב.
אם תלחץ תמיד על התחתון ביותר - אתה תגיב להודעה הראשית.

ב. הכוונה, אפשר בהחלט
בראש הפורום ישנה הכרזה "משתמש חדש? לחץ כאן". הייתי בטוח שזה יהיה מספיק בולט אבל אולי הייתי צריך להכין את זה גדול יותר
בכל מקרה, בתחתית ההכרזה ישנם 2 לינקים לויקיפדיה באנגלית. האחד עבור כל מצלמות ה DSLR של קנון והשני של ניקון.
תוכל לראות שם בדיוק את ההפרדה ברמות בין המצלמות, ואת תאריך השיווק של כל דגם (החל מהשנה בה הוא נמכר לראשונה, ועד שירד מפס היצור, ופינה מקומו לדגם הממשיך [לדוגמא, הממשיכה של D70 של ניקון היא D70s, ואילו הממשיכה שלה היא D80. המשמעות היא שעד אותה נקודה המצלמה נמכרה והחל מהנקודה החדשה, המצלמה הפסיקה להמכר ובמקומה החלו מוכרים רק את המחליפה שלה]).

יש הפרדה מוזרה בניקון בין דגמי הכניסה ל mid-range אבל אל תתייחס לזה יותר מדי. פשוט, שים לב מה חדש (כלומר, עדיין נמכר ב 2010) ותראה ב ZAP מכירים של המצלמות החדשות.
כשתביא לפה דגמים רלוונטיים (שנכנסים לך בתקציב, בעיקר), נראה מי מהמצלמות נותנת לך את המקסימום מבחינת ביצועים.

ג. פנטקס היא לגמרי אופציה. למעשה, דווקא פנטקס יכולה להיות בעלת עדיפות גבוהה במיוחד לאור העובדה כי יש לחלק מהמצלמות שלה, מערכת יצוב בחיישן. דבר שיהפוך כל צילום לצילום מיוצב, ללא כל תלות בעדשה.
היתרון הוא שבניגוד לניקון וקנון - בהן הייצוב מתבצע בעדשה, תוכל לקנות עדשות יחסית זולות (אפילו צד שלישי) ולקבל יצוב לתמונה.
בניקון וקנון, אם אתה רוצה יצוב, אתה צריך לקנות עדשה מיוצבת. לעיתים ההבדלים בין עדשה מיוצבת ללא מיוצבת מגיע לאלפי שקלים.
בכלל, פנטקס היא חברה מעולה. יתכן כי יהיה לך קשה יותר למצוא עדשות, אבל אם אתה שואל אותי בתאכלס, החברה' קונים עדשות מחו"ל וזו ממש לא בעיה להזמין כל עדשה של פנטקס (מקורית) או עדשות צד שלישי (טמרון / סיגמא / טוקינה) שיתאימו לפנטקס.

נערך לאחרונה ע"י Narxx בתאריך 06-10-2010 בשעה 00:58.
ישן 13-03-2011, 13:38
צלמית המשתמש של -mAoz-
  משתמש זכר -mAoz- -mAoz- אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.09.06
שלח הודעה דרך MSN אל -mAoz- Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי Narxx שמתחילה ב "א. למד לשרשר... לחץ על כפתור..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Narxx
ג. פנטקס היא לגמרי אופציה. למעשה, דווקא פנטקס יכולה להיות בעלת עדיפות גבוהה במיוחד לאור העובדה כי יש לחלק מהמצלמות שלה, מערכת יצוב בחיישן. דבר שיהפוך כל צילום לצילום מיוצב, ללא כל תלות בעדשה.
היתרון הוא שבניגוד לניקון וקנון - בהן הייצוב מתבצע בעדשה, תוכל לקנות עדשות יחסית זולות (אפילו צד שלישי) ולקבל יצוב לתמונה.
בניקון וקנון, אם אתה רוצה יצוב, אתה צריך לקנות עדשה מיוצבת. לעיתים ההבדלים בין עדשה מיוצבת ללא מיוצבת מגיע לאלפי שקלים.
בכלל, פנטקס היא חברה מעולה. יתכן כי יהיה לך קשה יותר למצוא עדשות, אבל אם אתה שואל אותי בתאכלס, החברה' קונים עדשות מחו"ל וזו ממש לא בעיה להזמין כל עדשה של פנטקס (מקורית) או עדשות צד שלישי (טמרון / סיגמא / טוקינה) שיתאימו לפנטקס.

סעיף זה נכון גם לסוני ואולימפוס. (סתם, ראיתי צורך לציין).

ישן 13-03-2011, 13:36
צלמית המשתמש של Narxx

בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי avivnach שמתחילה ב "שיקולים נוספים"

שתי העדשות הראשונות לא נראה לי שהן איכותיות.
השלישית אולי טובה, אבל לא הבנתי אם היא בעלת מנגנון אוטופוקוס או לא.
מבחינת איכות, ה 50 1.4 היא עדשה טובה (כתבת קצת לא ברור את השם שלה - לא הבנתי אם הצמצם הוא 1.4, כלומר f/1.4 או שיחס ההגדלה שלה הוא 1:1.4 [כלומר יכולת מאקרו]).
בכל מקרה, אל תבנה יותר מדי על עדשות ישנות. הן יעבדו על המצלמות הדיגיטליות אבל לא בטוח שיהיה לך נוח להשתמש בהן ולא בטוח שהתוצאות שלהן יהיו מרשימות.

כשאתה מיבא דרך הדואר ציוד מחו"ל יש לך 2 אפשרויות.
או שהמכס עוצר את החבילה ואז אתה צריך לשחרר אותה (גורר מע"מ 16% + מחיר שחרור חבילה, בסביבות ה 200 שקל), או שהמכס לא עוצר אותה ואז היא מגיעה אליך הביתה בלי מיסים ובלי כלום.
ציוד צילום אינו גורר מכס ולכן אתה תשלם רק מע"מ בזמן שיחרור חבילה.

ישן 13-03-2011, 18:19
צלמית המשתמש של Narxx

בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי avivnach שמתחילה ב "אני לא בטוח שהבנתי"

אל תמכור, אתה לא תקבל עליהן שום דבר. עדיף שתשאיר אותן לתצוגה על מדף ותאבק פעם בחודש (זה מה שאני עשיתי עם הציוד האנלוגי שלי).
אין מה להתחשב בזה בקניה של מצלמה חדשה.
הוצאה על עדשות היא הוצאה רצינית מאוד. עדשות יעלו לך, בסופו של דבר - בד"כ, יותר ממה שיעלה לך הגוף ואתה חייב לקחת את זה בחשבון.
כלומר, אתה יכול לקנות עדשות קיט בסיסיות כמו 18-55 או 18-105 ולהשאר עם גוף כמו 60D או D7000 אבל אתה לא תסופק. אתה תרצה מהר מאוד להגיע לאיכות גבוהה יותר של צילומים (כפי שאתה בטח רואה באינטרנט בפורומים ובאתרים) וקניה של עדשות איכותיות, היא לרוב בלתי נמנעת.

רוב איכותה של התמונה, נעוצה בעדשה ולא בגוף וכדאי מאוד לא להתפשר על האופטיקה. עדיף כמעט תמיד להתפשר על גוף פשוט יותר ולא על אופטיקה פשוטה יותר.
זו דעתי.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:42

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר