06-10-2010, 00:44
|
|
|
|
חבר מתאריך: 21.12.04
|
|
א. למד לשרשר... לחץ על כפתור "תגובה" אשר נמצא בריבוע של התגובה אליה אתה מגיב.
אם תלחץ תמיד על התחתון ביותר - אתה תגיב להודעה הראשית.
ב. הכוונה, אפשר בהחלט
בראש הפורום ישנה הכרזה "משתמש חדש? לחץ כאן". הייתי בטוח שזה יהיה מספיק בולט אבל אולי הייתי צריך להכין את זה גדול יותר
בכל מקרה, בתחתית ההכרזה ישנם 2 לינקים לויקיפדיה באנגלית. האחד עבור כל מצלמות ה DSLR של קנון והשני של ניקון.
תוכל לראות שם בדיוק את ההפרדה ברמות בין המצלמות, ואת תאריך השיווק של כל דגם (החל מהשנה בה הוא נמכר לראשונה, ועד שירד מפס היצור, ופינה מקומו לדגם הממשיך [לדוגמא, הממשיכה של D70 של ניקון היא D70s, ואילו הממשיכה שלה היא D80. המשמעות היא שעד אותה נקודה המצלמה נמכרה והחל מהנקודה החדשה, המצלמה הפסיקה להמכר ובמקומה החלו מוכרים רק את המחליפה שלה]).
יש הפרדה מוזרה בניקון בין דגמי הכניסה ל mid-range אבל אל תתייחס לזה יותר מדי. פשוט, שים לב מה חדש (כלומר, עדיין נמכר ב 2010) ותראה ב ZAP מכירים של המצלמות החדשות.
כשתביא לפה דגמים רלוונטיים (שנכנסים לך בתקציב, בעיקר), נראה מי מהמצלמות נותנת לך את המקסימום מבחינת ביצועים.
ג. פנטקס היא לגמרי אופציה. למעשה, דווקא פנטקס יכולה להיות בעלת עדיפות גבוהה במיוחד לאור העובדה כי יש לחלק מהמצלמות שלה, מערכת יצוב בחיישן. דבר שיהפוך כל צילום לצילום מיוצב, ללא כל תלות בעדשה.
היתרון הוא שבניגוד לניקון וקנון - בהן הייצוב מתבצע בעדשה, תוכל לקנות עדשות יחסית זולות (אפילו צד שלישי) ולקבל יצוב לתמונה.
בניקון וקנון, אם אתה רוצה יצוב, אתה צריך לקנות עדשה מיוצבת. לעיתים ההבדלים בין עדשה מיוצבת ללא מיוצבת מגיע לאלפי שקלים.
בכלל, פנטקס היא חברה מעולה. יתכן כי יהיה לך קשה יותר למצוא עדשות, אבל אם אתה שואל אותי בתאכלס, החברה' קונים עדשות מחו"ל וזו ממש לא בעיה להזמין כל עדשה של פנטקס (מקורית) או עדשות צד שלישי (טמרון / סיגמא / טוקינה) שיתאימו לפנטקס.
נערך לאחרונה ע"י Narxx בתאריך 06-10-2010 בשעה 00:58.
|