20-02-2011, 23:08
|
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"
|
|
חבר מתאריך: 25.10.01
הודעות: 42,776
|
|
יש הבדל בין חומרים שאנשים רגישים אליהם, כי יש להם אלרגיה כלשהיא, לבין האם מוצר הוא כשר או לא.
ששואלים "האם יש בשר", ואומרים לך "לא", למרות שיש, אני מסכים איתך. לבנאדם יכולה להיות בעייה רפואית, והוא יכול חו"ח למות. מן הסתם שהחוק מחייב שלא תשקר בעניין.
לגבי כשרות, שוב, כאמור, במקומות שבהם אין תעודה ולכן השגחה, יש סיכוי קרוב ל 100% שלא ניתן לאכול שם שום דבר אם כשרות היא תנאי עבורך. יש סיכוי לא רע שבכלל אין להם אפילו מושג מה צריך בשביל שזה יהיה כשר, ולכן, מטבע הדברים, אין הם יכולים לדעת מה המצב אצלם.
שוב, העובדה שהם קיבלו מוצר כשר, לא אומרת שום דבר על המצב שלו אחרי שהם הכינו אותו. ברוב המקרים הם פשוט לא יכולים לדעת.
לסיכום, יש לצאת מנקודת הנחה שכל המקומות האלה אינם כשרים - ללא קשר להאם בעלי המקום חושבים אם כן, לא, אולי, ו"קנינו בשר כשר" (וערבבנו אותו עם מילקי...)
המקרה היחיד שיוצא דופן כאן, הוא, שהם מביאים מוצרים כשרים באריזה אטומה (שעליה כשרות...), והלקוח קונה את המוצר מבלי שנפתח, ולא משתמש באף כלי של המקום כדי לאכול אותו. וגם במקרה זה יש בעייתיות של מראית עין - שיבוא מישהו ויראה שמישהו שלדעתו שומר כשרות אוכל שם, עלול לחשוב שכשר - לכן עדיף שלא לקנות אף דברים סגורים ממקומות כאלה, אא"כ ממש אין ברירה...
|