22-02-2011, 22:09
|
|
|
חבר מתאריך: 24.10.09
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "ארצות הברית של איראן נגד ברית המועצות של אל קאידה"
קשה להגיד מה באמת הולך לקרות במדינות הללו.
האם תהיה פה מלחמה קרה בין הסונים לבין השיעים? לפי דעתי, לא. האם זה מכיוון שבין הגושים הללו יעמוד אויב משותף שהוא ישראל? לפי דעתי, גם לא. ישראל עומדת על רגליה כבר כ-63 שנים, שאר מדינות ערב קיבלו את העצמאות שלהן גם בערך באותו זמן. במהלך ה-63 שנים הללו הם לא נזקקו למהפכות (המשטרים בסוריה, לבנון, איראן, עיראק ולוב היו מספיק קיצוניים עוד לפני המהפכות וכלל האירועים) על מנת לשלב כוחות כנגד האויב המשותף שלהם, והמלחמה הכוללת האחרונה שלנו התרחשה ב-1973.
קשה להגיד מה באמת יהיה הסדר העולמי החדש במזרח התיכון, והמדינות הללו הם נמצאות במצב של בלבול וחסור יציבות. במבצים כאלה כל מנהיג יכול לבוא בכל דרך ולטפוס את השלטון על ידי הבטחות וקניית לב הציבור וכל זה מכיוון שהציבור מבולבל, מותש ומיואש (הדוגמאות הכי בולטות זה רוסיה 1917 וגרמניה 1933). כלומר באותה מידה ששליט קיצוני יתפוס את השלטון ניתן גם "להחדיר" שלטון לא קצוני.
אני חושב שאחרי שההפיכה תסתיים לטובת האוכלוסיה, המדינות הללו יימצאו בתהליך בנייה חדש של כלל העמדות הבכירות, התנהלות השלטון, מוסדות השלטון, כלכלה, האדיאולוגיות וכדומה. אולי חלקם בכלל יפנו לכיוונה של טורקיה וירצו לדמות לה - כמובן שכל זה בלתי אפשרי עם שלטון קיצוני. יתכן שיבואו מנהיגים קיצוניים, אף אחד לא פוסל אפשרות זו, ולכן חשוב מאד שאחרי ההפיכות בתחילת תהליך והיוולדות חדשה של מדינות אלו חשוב מאד שהעולם כולו (לא רק ארצות הברית) יקח תפקיד חשוב בעיצוב מדיניות החוץ, הפנים והשלטון של מדינות אלה.
לפי דעתי, מתחיל תהליך חשוב מאד בתודעה של העולם המוסלמי בכלל ומדינות הערב בפרט. אני חושב שהאוכלוסיה במדינות אלו מבינה כי המדינות שלהן חסרות השפעה פוליטית עולמית וחסרות חוסן כלכלי. על מנת לבנות לעצמן תדמית פוליטית חדשה ולהתחיל עידן חדש הן חייבות ליצב את עצמן כלכלית ושלטונית, לפתח את התעשייה והטכנולוגיה, את החינוך וכד'.העובדה הכי חשובה שזה לא בהכרח כרוך בווסטרניזציה (Westernization) ודמוקרטיזציה(Democratization), אבל באופן מסויים כן כרוך בהתנתקות חלקית מקנאות דתית ובסוג של "התחברות" לעולם כולו. אני חושב שהאוכלוסייה במדינות אלה כן מבינה את זה ולכן אולי תפעל גם בהתאם.
לפי דעתי, מדינות שעוברות כרגע את ההפיכות הללו, בכמה שנים הקרובות יהיו עסוקות בעצמן ובבנייתם המחודשת על מנת שכל המתרחש עכשיו לא יחזור על עצמו שוב בעוד כמה שנים. אני חושב שהעדיפות שלהן לסוג של מלחמה קרה או מלחמת התשה (למרות שהרעיון הוא יפה מאד) בין השיעים והסונים תהיה איי שם בעדיפויות אחרונות שלהן וכנ"ל גם שילוב כוחות נגד ישראל. אין נביאים, קשה להגיד לאיזה כיוון המדינות יפנו.
|