לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום פוליטיקה ואקטואליה, נא לשמור על שפה נאותה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > פוליטיקה ואקטואליה
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 21-02-2011, 23:43
  משתמש זכר פלמינג פלמינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.09
אסור לנו להשלות את עצמנו שהמהומות עוברות מעל לראשנו.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Eli173 שמתחילה ב "תובנה אחת שלי על המהפכות בעולם המוסלמי"

אפקט הדומינו כנראה מתנהל עם חיים משלו.
למשל כאשר ההתקוממות העממית החלה בתוניס - חוגים במצרים האשימו את ארה'ב (וישראל) שידם הייתה מעורבת בעניין.
לוב הגדילה עשות והאשימה את המוסד הישראלי במעורבות באירועים במצרים.
כעת המהומות בלוב - כנראה שמדינה אחרת, הבאה בתור תאשים את ישראל במעשה.
בקיצור, כל מי שהאיום נושף בעורפו, זורק מיד את האשמה על ארה'ב (וישראל).

אבל נכון הוא, שעתה כולם עסוקים בבעיות של עצמם וברגע שימצאו לנכון, יחזרו על המנטרות הישנות שלהם.
בינתיים עושה רושם שבכל שנות האנתפאדה לא מתו כל כך הרבה ערבים כמו שנהרגים בימים אלה.
שליט לוב שובר את כל השיאים ועוד היד נטויה.
מעניין יהיה לראות איך סוריה ואיראן יתמודדו עם הבעיות.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 22-02-2011, 09:14
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
אני לא מאמין שהסיפור הזה יחלוף מעל ראשינו
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Eli173 שמתחילה ב "תובנה אחת שלי על המהפכות בעולם המוסלמי"

ואני יכול למנות כמה וכמה סיבות:

1. בדיוק כמו בגוש הסובייטי לשעבר, גם בגוש הדיקטטורות של העולם הערבי התקיימה רשת מסועפת של טרור, הסתה ונשק. העניין הוא שלרוב היא התקיימה תחת פיקוח המשטרים. מן הצד השני גם פעילי טרור והסתה רבים חיו תחת מעקר, הגבלות או בכלל בכלא. בכל הבלאגן הזה, בדיוק כמו שהיה בגוש המזרחי, אין ספק שמרוויחים גדולים מאוד הם כל סוגי הפושעים, מבריחים וכו'. תוסיף לכל אלה גם המוני מוחבראתים שישארו מובטלים מעכשיו (לרובם אין מקצוע). לאן הם ילכו?
2. עד היום "הכרנו" את העולם הערבי - דהיינו בישראל, ובשאר העולם, התגבשה מערכת של קצינים, מומחים, אנשי מודיעין ואחרים שיצרו מערכת שהתמודדה עם העולם הערבי. כאשר חלק מן העולם הערבי משתנה באחת, זה אומר שכל מה שבנינו, לא מתאים למשימות החדשות. לוקח זמן לבנות מערכת חדשה, ובכלל אם העולם הערבי יכנס לשלב תוסס של שינויים, מעקב אחריו יצריך משאבים רבים: שאני לא בטוח שלישראל יש.
3. עוד היבט מסוכן: תופעת הברדק והאנרכיה בעולם הערבי היא "אפקט נייק" - ילד אחד קיבל סניקרס של נייק, עכשיו כולם מצפים לקבל מההורים שלהם. מי שלא יקבל: יגנוב, או שיצחקו עליו. כל דרדק בטלן באיזו בירה ערבית שיודע אינגלית ויש לו פייסבוק נהיה פתאום צ'ה גווארה. עד עכשיו המגפה הדביקה לא מעט מארצות ערב: בלי שעוד נכנסו ללבנון שבה כבר כמה שנים הם בבלאגן. עכשיו צ'ה גווארה דמיקולו יש לנו גם באום אל פאחם, נצרת או רמאללה. אנחנו יודעים - כי הם למדו באוניברסיטאות שלנו ואין מורים יותר טובים לאיך להיות wannabe revolutionist מאשר רפש אינטלקטואלי בן דת משה. גם הצעירים הללו ירצו לחולל איזה בלאגן: הם הרי רואים בטלביזיה איזה כבוד עושים בעולם לצעירים שעולים על גגות בשביל להוריד דגלים או שלטים, וגם הם ירצו. בארץ, בנוסף לזאת, יש להם עידוד פעיל מארגוני השמאל הקיצוני שממילא מחפשים כל הזמן סיבה טובה למסיבה (עליית מחירי הפיסטוק חלבי, השחיקה בתשלומי הקצבאות לבעלי חתולים צולעים, הסרת הסובסידיה מעל אריזות שישיה של "לה-קט"). יש מהם ציפיה, יש להם רצון לברדק, וכולם יודעים שבישראל לא יירו בהם. בהחלט ייתכן שיעשו שמח. אותו הדבר יכול גם לקרות עם אי אילו בטלנים בירדן, עזה או הגדה - ושם אפילו יותר מסוכן משום ששלטון ערבי מושחת יכול "לתעל" את הבטלנים שלו להתפרעויות כנגד ישראל, במקום לקבל אותם בכיכר העיר שלו.

ישן 22-02-2011, 11:21
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
ירו בפורעים באופן מאוד סלקטיבי
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי מרקויס שמתחילה ב "דווקא בפרעות 2000 כן ירו..."

ורובם לא בהפגנות עירוניות, אלא בפראים שהסתובבו באזור צירי תנועה שבהם היו נסיונות לינץ' ביהודים. ואני מניח שאתה מסכים איתי שהערבים והשמאל הקיצוני לימדו את כל המעורבים לקח טוב-טוב להבא לחשוב פעמיים לפני שמתעסקים עם ערבים. רמת השיטור במגזר בגליל בשנת 2000, לעומת מה שיש היום, נראית כמו גן עדן. ב-2006 המוסלמו פאשיסטים צעדו חופשי באבן גבירול כבר. יש להם כבר את ה"ידע הטכנולוגי" הדרוש להוריד 200 אוטובוסים מהגליל והמשולש לת"א, ויש להם מוטיבציה. נשמע הזוי? אני בכלל לא חושב שזה תסריט דמיוני ששלושים אלף ערבים מתפרעים בכיכר מלכי ישראל . נכון שזה לא יקרה, סביר להניח, בפתח תקווה או באר שבע, אבל המצלמות והכתבים הם בת"א, ות"א מאוד נוחה למינוף של מהלך כזה. אני מאוד מקווה שהשב"כ "יושב" כמו שצריך על מדיות המידע הרלוונטיות ב"מגזר" כדי ליירט מניפולציה כזאת. כל מה שהערבים צריכים זו גופה אחת של ערבי עם כדור של המשטרה. גופה אחת. לא קשה למצוא קנדידטים (שלושים פורעים חצופים שיודעים ש1-2 מהם יירו... לא קשה לארגן).

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:13

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר