22-02-2011, 09:14
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
|
|
אני לא מאמין שהסיפור הזה יחלוף מעל ראשינו
ואני יכול למנות כמה וכמה סיבות:
1. בדיוק כמו בגוש הסובייטי לשעבר, גם בגוש הדיקטטורות של העולם הערבי התקיימה רשת מסועפת של טרור, הסתה ונשק. העניין הוא שלרוב היא התקיימה תחת פיקוח המשטרים. מן הצד השני גם פעילי טרור והסתה רבים חיו תחת מעקר, הגבלות או בכלל בכלא. בכל הבלאגן הזה, בדיוק כמו שהיה בגוש המזרחי, אין ספק שמרוויחים גדולים מאוד הם כל סוגי הפושעים, מבריחים וכו'. תוסיף לכל אלה גם המוני מוחבראתים שישארו מובטלים מעכשיו (לרובם אין מקצוע). לאן הם ילכו?
2. עד היום "הכרנו" את העולם הערבי - דהיינו בישראל, ובשאר העולם, התגבשה מערכת של קצינים, מומחים, אנשי מודיעין ואחרים שיצרו מערכת שהתמודדה עם העולם הערבי. כאשר חלק מן העולם הערבי משתנה באחת, זה אומר שכל מה שבנינו, לא מתאים למשימות החדשות. לוקח זמן לבנות מערכת חדשה, ובכלל אם העולם הערבי יכנס לשלב תוסס של שינויים, מעקב אחריו יצריך משאבים רבים: שאני לא בטוח שלישראל יש.
3. עוד היבט מסוכן: תופעת הברדק והאנרכיה בעולם הערבי היא "אפקט נייק" - ילד אחד קיבל סניקרס של נייק, עכשיו כולם מצפים לקבל מההורים שלהם. מי שלא יקבל: יגנוב, או שיצחקו עליו. כל דרדק בטלן באיזו בירה ערבית שיודע אינגלית ויש לו פייסבוק נהיה פתאום צ'ה גווארה. עד עכשיו המגפה הדביקה לא מעט מארצות ערב: בלי שעוד נכנסו ללבנון שבה כבר כמה שנים הם בבלאגן. עכשיו צ'ה גווארה דמיקולו יש לנו גם באום אל פאחם, נצרת או רמאללה. אנחנו יודעים - כי הם למדו באוניברסיטאות שלנו ואין מורים יותר טובים לאיך להיות wannabe revolutionist מאשר רפש אינטלקטואלי בן דת משה. גם הצעירים הללו ירצו לחולל איזה בלאגן: הם הרי רואים בטלביזיה איזה כבוד עושים בעולם לצעירים שעולים על גגות בשביל להוריד דגלים או שלטים, וגם הם ירצו. בארץ, בנוסף לזאת, יש להם עידוד פעיל מארגוני השמאל הקיצוני שממילא מחפשים כל הזמן סיבה טובה למסיבה (עליית מחירי הפיסטוק חלבי, השחיקה בתשלומי הקצבאות לבעלי חתולים צולעים, הסרת הסובסידיה מעל אריזות שישיה של "לה-קט"). יש מהם ציפיה, יש להם רצון לברדק, וכולם יודעים שבישראל לא יירו בהם. בהחלט ייתכן שיעשו שמח. אותו הדבר יכול גם לקרות עם אי אילו בטלנים בירדן, עזה או הגדה - ושם אפילו יותר מסוכן משום ששלטון ערבי מושחת יכול "לתעל" את הבטלנים שלו להתפרעויות כנגד ישראל, במקום לקבל אותם בכיכר העיר שלו.