ציטוט:
במקור נכתב על ידי grish22
מה הסטטוס של הAN94?
האם הרוס"ר התגלה כמוצלח?
|
AN-94 זכה בתחרות מול AEK-971 כרוס"ר חדש שבא להחליף את AK-74. למרות הזכיה, במהלך תפעול מבצעי ניסיוני ביחידות שונות הוא התגלה כמסורבל, כבד, יקר וכו', כאשר היתרון היחיד שלו - צרור מהיר ומקובץ של שני כדורים בפועל התגלה כלא משמעותי. בגלל הסיבה הזאת, בגלל שרוסר"ים לא נמצאים בראש סדר עדיפויות וגם בגלל שכבר קיים מלאי גדול של AK למיניהם, הוחלט שלא להתחיל הצטיידות בו.
לאחרונה שאלת הרוס"ר החדש לצבא רוסיה הועלתה מחדש, וכרגע המגמה היא לכיוון AEK-971 מחודש, אשר מספק יתרונות משמעותיים על-פני AK-74 כמעט ברמה של AN-94, אבל ללא כל החיסרונות שלו.
ציטוט:
אני זוכר שאחד החסרונות שלו התבטא בכך שהוא מסובך לתחזוקה/פירוק ואני זוכר שנכול ל2007 הרוס"ר נמצא בשירות אך במספרים מאוד מוגבלים.
|
נכון. אני מאמין שעדיין הוא נמצא בנשקיות של היחידות שקיבלו אותו.
ציטוט:
הממ.. לא ידעתי שהAK74 נחשב למיושן,זה חדש לי.
|
אם הוא לא היה מיושן לא היה צורך בתוכנית פיתוח של רוס"ר שיחליף אותו, שבה זכה AN-94. מכיוון שהייתה תוכנית כזאת, ברור ש-AK-74 כבר לא עונה על כל הדרישות של הצבא.
מבחינת הסיבות שהצבא רצה רוס"ר חדש, עד כמה שאני מבין, הסיבה היא בהתקדמות טכנולוגיות המיגון האישי בצבאות מערב מאז שנות ה-70 (שאז פותח AK-74) - היום כל חיר"ניק בצבא מודרני מצוייד באמצעי מיגון אישי מתקדמים. הדרך שהרוסים מצאו לנכון לבחור בה על מנת להתמודד עם התופעה הזאת היא הקטנת המקבץ של רוס"ר בירי אוטומטי. זה מגדיל את הסיכוים לפגוע בחלק הגוף שאינו ממוגן או, במקרה של פגיעות קרובות מאוד בלוחות קרמיות, אפילו לחדור את המיגון.
ציטוט:
שאלה נוספת:
זה רק נדמה לי או שחלק גדול מהנק"ל הרוסי זה לא נק"ל שהרוסים תיכננו מאפס אלה פשוט
"לקחו השראה" מנק"ל שהיה קיים במדינות אחרות.
לדוגמא:
*טוקרב מזכיר במראהו את הבראונינג וגם נטען שהוא גרסא מפושטת של הM1911(?)
*AK דומה לMP44
*פפ"ש/פפ"ד דומים לסואומי הפיני
|
אני לא מתמצא בענייני נק"ל ולכן אינני יכול לענות באופן מושכל. הרושם שלי מהקריאה מקרית של האשכולים העוסקים בעניינים הללו בפורומים הרוסיים היא שמדובר יותר בהשראה מאשר ב"השראה" (כלומר הכירו פיתוחים במדינות האחרות ומן הסתם השתמשו בפתרונות מסויימים שכבר היו קיימים, אבל לא העתיקו). היו דברים שכן העתיקו בתחומים אחרים.
באופן כללי אני יכול לאומר שכל נשק או אמל"ח שמפותח מתבסס בצורה זו או אחרת על הפיתוחים הקודמים. כי מדובר במערכות מורכבות עם הרבה רכיבים ומנגנונים שאי אפשר להמציא את כולם לראשונה. כל כלי הוא תולדה של פתרונות טכניים של הנשקים שבאו לפניו.