03-02-2011, 19:59
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "פרס לספרות צבאית ע"ש מולדובן במכון מחקר אריאל לתקשורת וביטחון"
פרס מולדובן לכתיבה צבאית הוענק ב 31.1.11 בטקס במרכז האוניברסיטאי אריאל.
הפרס הוענק מטעם מרכז אריאל לתקשורת וביטחון, מכון מחקר חדש, בראשותו של ד"ר רון שלייפר, המוקדש לתחומי לוחמת המידע.
זוהי השנה הראשונה בה מוענק הפרס שנועד לעודד חשיבה צבאית מקורית וחדשנית.
כותבים רבים והוצאות לאור שלחו את ספרם להתמודד על הפרס הכספי שנתרם על – ידי אדם שנשאר אלמוני עד הטקס עצמו.
התורם, מר סטפן מולדובן, יהודי ניצול שואה, החליט לתרום מכספו האישי "כדי להיות שותף לחיזוקה של ישראל".
הזוכים בפרס הראשון הם פרופ' זכי שלום, חוקר במכון למחקרי ביטחון לאומי באוניברסיטת תל- אביב וד"ר יועז הנדל, עיתונאי וחוקר במרכז בס"א, על ספרם "תנו לצה"ל לנצח" שיצא בהוצאת ידיעות ספרים.
הספר מפריך את הגישה הנפוצה ש"אין פתרון צבאי לטרור" שתרמה לדמורליזציה עמוקה בקרב הציבור ומקבלי ההחלטות בישראל ומפרט את הדרכים כיצד חוסל הטרור הפלסטיני.
מימין לשמאל: פרופ' זכי שלום, ד"ר יועז הנדל, פרופ' רון שלייפר ונציג תורם הפרס, ד"ר יוסף בולג
הספר "מודיעין תלוש מן הקרקע" של אליהו דקל יצא בהוצאה עצמית.
הספר נמצא כחשוב ותורם להבנת תמונת השטח עבור הכוחות הלוחמים ומקבלי ההחלטות כאחד ומהווה תמרור אזהרה להיסתמכות היתרה על טכנולוגיה בקריאת התמונה הטופוגרפית ועל כן, באופן יוצא מן הכלל, זכה בפרס שני.
הזוכה במקום השני: אליהו דקל (מזוקן)
בטקס הוענקו שתי תעודות הוקרה על ספרים שתרומתם בלטה במיוחד:
פסח מלובני, קיבל תעודת הוקרה על ספר מונומנטלי שהוא בגדר מפעל חיים. "מלחמות בבל החדשה" על צבא עיראק.
פסח מלובני מקבל תעודת הוקרה על ספרו מידי ראש המכון ד"ר רון שלייפר
תעודת ההוקרה הנוספת הוענקה למשפחתו של מחבר הספר "הלוחם האוטונומי" רוני שפיגל ז"ל.
שפיגל נפטר לפני שזכה לקבל את ההכרה וההערכה לה ראוי. ספרו העוסק בבחינת הטכנולוגיה בשימושים צבאיים עתידיים.
הוצאת הספר לאור נעשתה במאמצים מרובים מצד המשפחה והוצאת מערכות וקרובתו הגיעה על מנת לקבל את תעודת ההוקרה.
בת דודו של רוני שפיגל ז"ל, שושנה ניר, מקבלת את תעודת ההוקרה
המרכז פועל בדרכים שונות לקדם חשיבה צבאית מקורית ופתוח לקבלת הצעות למחקרים ופרוייקטים שונים.
הפרס המחולק הוא רק אחד מיוזמות אלו, בימים אלו נפתחת ההרשמה להתמודדות על פרס ע"ש מולדובן לשנת 2011.
לפרטים: info@arcdc.org.il