לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 27-01-2011, 10:43
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון מנהל יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות

חבר מתאריך: 07.04.02
Facebook profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי meirsurf שמתחילה ב "הסוד של פיאמנטה נחשף: "אבי המסתערבים"● מיוחד"

מעניין!
בכתבה מוזכר מקרה שלא פורסם עד היום ואני מבקש למצוא לו סימוכין ברישומים נוספים:
בכ"ט בנובמבר היו שבעה מסתערבים בפיקוד יהודה פיאמנטה מצויים בתוך "המון ערבי מוסת" שנע לכיוון "ירושלים החדשה".
פיאמנטה חשש מפוגרום שיבצעו הערבים ביהודים אך לרשותו עמדו רק 7 רימוני רסס.
לפקודתו טיפסו הוא וחבריו לגג בניין ג'נרלי והשליכו למטה את הרימונים.
ההמון התפזר מאיר אחריו פצועים והרוגים מהפיצוצים.

הכותב לא מתעלם מכך שהבניין היה חלק מ"בווינגראד" ומרכז האפסנאות של הצבא הבריטי.

לא זכור לי ששמעתי על ארוע דומה.
התקיפה הערבית שנחשבת ל"תקרית הראשונה במלחמת השחרור" התרחשה רק למחרת ב30.11.1947 כשערבים תקפו בירי אוטובוס מנתניה לירושלים בסביבות פג'ה (ליד פ"ת).

מישהו יכול להוסיף פרטים?

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 29-01-2011, 19:20
  משה מאירי משה מאירי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.11.08
שמריהו גוטמן ומחלקת" השחר"
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי אוריהו שמתחילה ב "יהי זכרו ברוך"

אין כמובן ויכוח על האישיות המיוחדת הזאת ותרומתה לביטחון ישראל.אבל את הקרדיט להקמת יח' "המסתערבים" צריך לדעתי לתת לארכיאולוג לשעבר שמריהו גוטמן ז"ל. שמריה הקים את המחלקה הזו בפלמ"ח שנקראה-"השחר",ועם הקמת צה"ל הוא העביר אותה לחיל המודיעין.שמריה היה מראשוני חיל המודיעין בדרגת-רב סרן,אז דרגה בכירה.
שמריה שהצטיין תמיד ביוזמות מיוחדות,הביא גם לסיפוחה של עין גדי ומדבר יהודה הדרומי למדינת ישראל.במסגרת מבצע "עובדה" הוא פנה לידידו יגאל אלון מפקד חזית הדרום,להוסיף גם את הכיבוש הזה,למרות שלא ניכלל בהוראת המטכ"ל.הוא הצליח לשכנע את יגאל אלון שנתן לו יד חופשית,ובעזרת כוח קטן הוא הגיע לעין גדי והר ישי,ושם נקבע קו הגבול ע"י משקיפי האו"מ.
ישן 30-01-2011, 16:20
  משתמש זכר שפני שפני אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.08.09
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי משה מאירי שמתחילה ב "שמריהו גוטמן ומחלקת" השחר""

אם כבר בקרדיטים עסקינן, ראשית ההסתערבות הא"י הייתה במסגרת שיתוף הפעולה בין המחלקה המדינית של הסוכנות היהודית וה SOE הבריטי, הכוח היה בפיקודו של יגאל אלון ונקרא המחלקה הסורית בפלמ"ח שפעלה בעיקר בסוריה ולבנון בשנים 41-43, הכוח הראשוני שנשלח היה של חמישה אנשים ופעל תחת שלטון וישי עד הפלישה של בעלות הברית. הכוח הבא שנשלח בצורה קצת יותר מסודרת היה תחת שלטון צבא צרפת החופשית ונועד ליצור תשתית מודיעינית למשימות מיוחדות במקרה של חדירה נאצית לאזורנו דרך הקווקז. הכוח התבסס בסוריה ולבנון ויצר את הרשת המודיעינית שהיתה אמורה לפעול במקרה של כיבוש נאצי.

ב 43, עקב כך שחלפה סכנת הפלישה הגרמנית לאזור והפסקת שת"פ של מוסדות הישוב עם הבריטים, פורקה המחלקה הסורית בפלמ"ח והוקמה במחתרת המחלקה הערבית (השחר).

מי שנחשב לאבי המסתערבים במחלקה הוא שמעון סומך (סמעאן) ז"ל, שנפטר לא מזמן.

כתבה על שמעון סומך מאתר דובר צה"ל.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:15

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר