02-12-2012, 22:44
|
|
מנהלת אמצע החיים | אני? אני מסיפור אחר...
|
|
חבר מתאריך: 01.11.03
|
|
כבר כמה חודשים שאני ובן דוד שלי מנסים לחשוב איך לאסוף את הסיפור של סבא וסבתא שלנו, שנפטרו כבר לפני לא מעט שנים, ולשמור אותו, כי נעשה יותר ויותר ברור שאם לא נעשה את זה, ומהר, נאבד אותו.
לסבא שלי יש, על פי האגדה, סיפור מדהים. הוא היה תותחן עריק של הצבא האדום במלחמת העולם השנייה, היה פרטיזן ביערות של רומניה - פוצץ גשרים ולחם בחוליות של נאצים, כשנגמרה מלחמת העולם הוא הלך, קרקעית, מרומניה לאיטליה ושם השתתף במערך של אוניות המעפילים שיצאו לארץ - שלח אוניות רבות לכאן, ואז עלה לארץ באחת האוניות האלו. כשהגיע לארץ הוא גוייס מיד לצבא, ואז פרץ הקרב על כפר סבא. ל"הגנה" היה תותח אחד שהוצב שם, אבל אף אחד לא ידע להפעיל אותו. סבא שלי, שהיה, כזכור, תותחן בצבא האדום, קיבל את התותח לרשותו, וככל הנראה הדף בעצמו את ההתקפה על כפר סבא, סיפור שנשמע הזוי אבל הוא כנראה נכון, כי לאחר המלחמה קיבלו הוא וכל אחיו אדמות בכפר סבא כאות תודה על הקרב ההוא.
האם הסיפור כולו נכון? כנראה, הצלבנו כמה מקורות משפחתיים שיכולנו, אבל אין הרבה ואין לי שום דרך לדעת בוודאות. זה מאוד מתסכל.
בקיצור, איכשהו הרבה פעמים יוצא יוצא שעד שאנחנו מספיק "גדולים" כדי להעריך כראוי את הסיפורים, כבר לא נותר מי שיספר...