26-01-2011, 10:59
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
|
|
אני חושב כמובך, אבל בפועל אנו במיעוט
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "ברור שכאן הארכת המאסר מעבר 'למקובל' הינה בגלל שהרצח היה פוליטי"
ולמה אני מתכוון כשאני אומר "בפועל": לא למה שזורקים אנשים באוויר בשיחה לא מחייבת, אלא למה שהם מוכנים לתמוך בו גם כאשר המציאות עומדת מול פניהם. כאשר אדם מתעמת מול המציאות של מישהו שהוא מכיר/רואה לעיתים קרובות, ואשר נמצא תחת השפעה מכרעת של ענישת החוק, וכו'. מנסיוני בחיים רוב רובם של האנשים שמשחררים הצהרות בעלות אופי טוטאלי, לא מסוגלים להתנהג לפיהן כאשר הם מאומתים פנים אל פנים מול המציאות... פתאום כאשר נאסר איזה פדופיל על שהוא אחיין של זו שהם שוחים אתה בקאנטרי כבר שמונה עשרה שנה, אז הם הופכים מאוד אלטרואיסטים (כאילו) ו"מבינים". יש סוהר בצוות שלי במילואים וניהלתי אתו הרבה מאוד שיחות לגבי הדינמיקה של מערכת הענישה. הבנתי ממנו שרק בודדים מאוד מקרב כל מי שמעורב במערכת הענישה (כולל אפילו קורבנות) מסוגל להתמיד מבחינה רגשית בגישת "קיר ברזל". נתקלתי בתופעה הזאת פעמים אין ספור בחיי: בסיטואציות של לחימה, כאשר יש לטפל ב"ילד המופרע" שעושה את המוול לכיתה שלמה, כשסכינאי נלכד בידי ההמון (הייתי עד למקרה כזה) ואפילו כשנחשף הב8-זונ& שבמשך שנתיים גנב לעשרות עובדים במשרד כל דבר שיכל (ולא, הוא לא היה חולה מפש, ולא - לאמא שלו לא היו חסרים מאה אלף $ לניתוח בחו"ל: הוא היה סתם עשב שוטה שנזרק מקיבוץ מתפרק והפך לכזה בחסות מערכת חברתית לא מתפקדת). אנשים פשוט הופכים לאולטרא מצפוניים כאשר למי שמיועד "לחטוף" את גזר הדין יש שם ופנים.
לדעתי זו נגזרת של תופעת האינדבידואליזם של החברה המערבית, בשילוב עם תכונת הרחמוענאס של היהדות.