לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 26-01-2011, 10:59
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
אני חושב כמובך, אבל בפועל אנו במיעוט
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "ברור שכאן הארכת המאסר מעבר 'למקובל' הינה בגלל שהרצח היה פוליטי"

ולמה אני מתכוון כשאני אומר "בפועל": לא למה שזורקים אנשים באוויר בשיחה לא מחייבת, אלא למה שהם מוכנים לתמוך בו גם כאשר המציאות עומדת מול פניהם. כאשר אדם מתעמת מול המציאות של מישהו שהוא מכיר/רואה לעיתים קרובות, ואשר נמצא תחת השפעה מכרעת של ענישת החוק, וכו'. מנסיוני בחיים רוב רובם של האנשים שמשחררים הצהרות בעלות אופי טוטאלי, לא מסוגלים להתנהג לפיהן כאשר הם מאומתים פנים אל פנים מול המציאות... פתאום כאשר נאסר איזה פדופיל על שהוא אחיין של זו שהם שוחים אתה בקאנטרי כבר שמונה עשרה שנה, אז הם הופכים מאוד אלטרואיסטים (כאילו) ו"מבינים". יש סוהר בצוות שלי במילואים וניהלתי אתו הרבה מאוד שיחות לגבי הדינמיקה של מערכת הענישה. הבנתי ממנו שרק בודדים מאוד מקרב כל מי שמעורב במערכת הענישה (כולל אפילו קורבנות) מסוגל להתמיד מבחינה רגשית בגישת "קיר ברזל". נתקלתי בתופעה הזאת פעמים אין ספור בחיי: בסיטואציות של לחימה, כאשר יש לטפל ב"ילד המופרע" שעושה את המוול לכיתה שלמה, כשסכינאי נלכד בידי ההמון (הייתי עד למקרה כזה) ואפילו כשנחשף הב8-זונ& שבמשך שנתיים גנב לעשרות עובדים במשרד כל דבר שיכל (ולא, הוא לא היה חולה מפש, ולא - לאמא שלו לא היו חסרים מאה אלף $ לניתוח בחו"ל: הוא היה סתם עשב שוטה שנזרק מקיבוץ מתפרק והפך לכזה בחסות מערכת חברתית לא מתפקדת). אנשים פשוט הופכים לאולטרא מצפוניים כאשר למי שמיועד "לחטוף" את גזר הדין יש שם ופנים.

לדעתי זו נגזרת של תופעת האינדבידואליזם של החברה המערבית, בשילוב עם תכונת הרחמוענאס של היהדות.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 26-01-2011, 15:44
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
אני די בטוח שבעת הזזת המגדל
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי Tallyco שמתחילה ב "לא, אבל ראש הממשלה יהיה..."

כל גברי, נשי, ילדי וזקני המושבה יצאו החוצה לחזות בפלא... מין רגעים קטנים כאלה של הארה: כמו הפעם ההיא, כבר הרבה אחרי גיל 20, שטעיתי בדרך באזור הסינרמה ופתאום הסתבר לי שאני בגבעתיים... ועד אז חשבתי תמיד שגבעתיים זו מין עיר חלומות דמיונית כזו שהזו כמה שחקני "מבוכים ודרקונים". ופתאום אני מגלה שזה מקום אמיתי.

וחנקירה הוא אחלה מקום לאגדות... כמו זו שפעם שמעתי שאומרת שהוא נהרס בשטפון ענק בשנות השישים. עכשיו הייתי שם ואני נשבע שהוא עומד על הר, מה שהופך את השטפון למופלא עוד יותר כי אצלינו בישראל שטפונות הם בד"כ בנחלים, או לפחות מקומות נמוכים.

נערך לאחרונה ע"י g.l.s.h בתאריך 26-01-2011 בשעה 15:48.
ישן 26-01-2011, 22:12
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
אני לא יודע מי הטעה אותך אז - אבל דווקא ההנחה האינטואיטיבית הראשונית שלך הייתה נכונה
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "אני די בטוח שבעת הזזת המגדל"

גבעתיים לא באמת קיימת.

היא נוסדה בכלל כעיר דמיונית בגרסת המונפול הישראלית הראשונה [היה צורך ליצור מקום שגם יהיה קטן וגם יפקיע מחירים] ואומצה בהמשך כגימיק במסיבת פורים של מפא"י. פשוט היה חבר ותיק בלי תפקיד מתאים אז בנו בשבילו מועצת פועלים פקטיבית והצמידו לה את השם שזכרו מהמונפול בכדי שיוכל להקרא 'מזכיר' ואז כל מיני פנסיונרים של המפלגה באו לקבל שרות ותוך כדי זה שהם המתינו בתור הם בנו כל מיני סככות שיהיה להם איפה לנוח ואז סגרו את המרפסת של הסככות וכל השאר הסטוריה.
ישן 27-01-2011, 10:02
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
בישראל, כמו במדינות אירופה המערבית, "מאסר עולם" הוא ביטוי ריק לסיפוק רגש הנקמה
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "רק בישראל' 'מאסר עולם' זה 'בכאילו'..."

בפועל, במדינות אלה המורשע יושב כ15-25 שנה בדרך כלל, אחרי קיצוב וקיצור שליש. במקרים נדירים ומזעזעים במיוחד, קיצוב העונש בא מאוחר מאוד, אם בכלל, או שאין קיצור שליש גם בהנתן קיצוב העונש. כך צבי גור יושב כבר 30 שנה בכלא היות ועונשו נקצב ל-45 שנה אך הוא לא מקבל קיצור עונש (גם בשל חומרת מעשהו-חטיפתו ורציחתו של ילד) וגם בשל העובדה שנמלט מהכלא. סיכוי טוב שאכן ימות בכלא (בלי קיצור הוא צפוי להשתחרר בגיל 78, והכלא לא מקום אידיאלי לאריכות חיים). בדומה, רוצחי דני כץ יושבים תקופה דומה לזו של אברושמי (נעצרו באותה שנה כמוהו) אך בינתיים לא אושר להם קיצור שליש. רוצח החייל משה תמם יושב בכלא מאז 1985 ללא קיצוב. גם החלאה הידועה קונטר ישבה ללא קיצוב בכלא במשך 29 שנה עד ששוחרר בעיסקה הזכורה לרע.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 14:09

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר