לידת הבת הראשונה גרמה לי רגרסיה לשירות הסדיר, כולל בתחום התאמת שירים לדמויות בשטח
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "שירי משפחה. אכן דביק-אבל אם יש לכם רעיונות לפיוטי אמצע חיים/משפחה אחרים - זה המקום:"
רק שבמקום שהגיבור יהיה הטבח או בן המחזור שתמיד יוצא הבייתה ללויה של איזה קרוב/חבר אמיתי או מדומה כשכל הפלוגה נשארת שבת, השירים התמקדו בבת. למשל הגירסה הקגנסית לשיר הילדים הידוע-"ילדי לא בוכה אף פעם"-גירסה שנוצרה במהלך לילה אחד של ייאוש-
אימי אמרה לארבלי
ביתי לא תינוקת סרוחה
ביתי לא תריח אף פעם
כמו פח האשפה
ארבלי אכלה החלב
הקקי זרקה לחיתול
והסכימה לחייך
רק לחתול
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "שירי משפחה. אכן דביק-אבל אם יש לכם רעיונות לפיוטי אמצע חיים/משפחה אחרים - זה המקום:"
הנה כמה שחשבתי עליהם כעת:
"שתלתם ניגונים בי אמי ואבי"
"מרים בת נסים" (של נתן אלתרמן)
"אבא, אמא וארץ ישראל" (אילנה אביטל)
"Our House" (של madness)
"רציתי להחליף" - מיקיאגי
וגם שירים על משפחות הרבה פחות שמחות:
"צרות במשפחה" - שמוליק קראוס
"נמס בגשם" של יהודה פוליקר
"cats in the cradel" (על אב שלעולם לא מוצא זמן להקדיש לבנו, ואז זה חוזר אליו כבומרנג
כשבנו גדל ואין לו זמן אליו. לילדי "ריצ'רץ'" בזמנו היה שיר עם סיפור זהה, אז לקינוח:
הוספה לאחר עריכה:
"ליבי" של אהוד מנור (השיר האולטימטיבי על האחות הקטנה)
"יש לי אח קטן" - מילים שמואל בס
ו"יש לי אח קטן" (כן, יש עוד שיר כזה, פחות נאיבי ושמח) - של אריק איינשטיין
נערך לאחרונה ע"י s27 בתאריך 05-01-2011 בשעה 09:43.
סיבה: הוספה
כשהאחיין הראשון היה בן שנה גוייסתי אחת לשבוע לטובת בייביסיטר.
גיליתי שתינוק בן שנה הרבה יותר מעייף מכל דבר אחר.
אחרי כמה שעות הייתי מוכן לעשות הכל כדי שיניח ראש. אני זוכר את עצמי עומד מעליו ומזייף בקול מלא יאוש.
"שריפה אחים שריפה", "אחי הצעיר יהודה", "שירים עד כאן" ומקנח בשיר הפרטיזנים.
זה הצלילים והמונולוגים המטופשים שב"בייבי מוצרט/ואן גוך".... מה לעשות אבל זה פסקול די שולט שהופיע עם הופעת המשפחה (אה... וגם שיר הפתיחה של "הקונצונים" שגם בהפוגות בין ה"עולליזם" של החיים, תמיד איכשהו מתקשר לי לשעה 7:30 בבוקר).
בכל מקרה לא מזמן גיליתי שתינוקות מגיבים מאוד טוב למוסיקה של עידן הדיסקו בשנות ה-70, ואפשר לגנוב זמן מה של עבודה על המחשב עם אחד ע להיד, כל עוד במסך ליד יוטיוב מנגן קליפים של בוני אם/לה-בל/בי ג'יז...
נערך לאחרונה ע"י g.l.s.h בתאריך 05-01-2011 בשעה 14:19.