18-11-2010, 11:31
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.11.02
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי EtEoR
ראה, כסף הוא לא הנושא פה, אלא העניין המהותי: אני לא חושב שזה ניצול כי אין פה פגיעה באף אחד אחר.
למי שמגיעות הקלות אז הוא יקבלן.
|
הרי זו תמימות לחשוב כך.
הארגונים האלו (וכאמור, אחרים כגון הצבא שלנו) הם לא תוכנת מחשב. יתר על כן, המדדים לקבלת הקלות באקדמיה לא מוחלטים ולמעשה רוב המשקל הוא על שיקול הדעת של המאבחנים.
ברור שככל שיבואו יותר זייפנים, כך תגדל ספקנותם של המאבחנים. אלו שיפגעו מהקיטוב הזה, הם כמובן, המקרים הפחות הברורים של הזקוקים להקלות (הלא הם רוב המקבלים, בסופו של דבר), שהסינון עבורם לא יהיה חד משמעי ושיקול הדעת והחשדנות הגוברת הם אלו שיטו את הכף.
אם נמשיך באנלוגיה לצבא, הרי שככל שיפנו "פטוריסטים" למיניהם לרופא בבקשות כזב, כך יפחת אמונו בחיילים. רפואה, בדומה לעיל, היא אינה מדע מדוייק ומבוסס רבות על שיקול לדעת והקשבה לדברי המטופל...
מנסיון, רבים הם המקרים בצבא שנפגעים מהמצב הזה. חלקם מקרים חמורים ביותר שגרמו גם למוות.
התופעה הזו מתרחשת גם היום, שלא תבין לא נכון... עם זאת, מבחינה מוסרית, כאמור, אני לא חושב שכדאי לנו כחברה וכדאי לך כפרט בה, להרחיב אותה.
לגבי שחר חסון, אני מכיר את המערכון. גדול.
בעריכה: אנקטדוטה קלה- אחד מחבריי לספסל הלימודים ניסה להוציא את ההקלות האלו. מתוך הכירות עמו, הוא באמת זקוק להן. כדי להבטיח את קבלת ההקלות (ואולי כדי להבטיח קבלת הקלות טובות ממה שבד"כ ניתן) הוא הגזים במבחנים. חשב בצורה איטית, טעה לרוב, החליף אותיות בכתיבה, הציג חוסר בטחון וכדומה.
בטופס החלטת המאבחנים נכתב: "הסטודנט סובל מבעיה מוטורית וקוגניטיבית חמורה. עליו להבדק בהקדם ע"י רופאים מומחים". אמיתי לגמרי. ברור שהמאבחנים זיהו שהוא מבלף, וכדי לא לכתוב "אנחנו לא נענים לשקרנים" הם התייחסו במלוא הרצינות לתופעה שהיו עדים לה.
נערך לאחרונה ע"י Shai בתאריך 18-11-2010 בשעה 11:35.
|