הקרב על היעד (1963)
https://jfc.org.il/news_journal/55893-2/
סרט קצר שהפיקו מרכז ההסברה (שירות הסרטים הישראלי) וצה”ל.
מתכנון הפעולה ועד הסיגריה שבסיומה: חיילי צה”ל מדגימים כיבוש יעד צבאי במבצע חי”ר לילי. הקרב שבמרכז הסרט אמנם מבויים, אולם השחקנים הינם לוחמי חטיבת גולני אמיתיים.
החן שבח"ן (1969)
https://jfc.org.il/news_journal/56787-2/
סרט הסברה על חיל הנשים בצה”ל שהופק על ידי משרד ההסברה (שירות הסרטים הישראלי) ודובר צה”ל. הסרט מרובה קלוז אפים על פניהן של חיילות, ואינו מוסר מידע משמעותי על שירות נשים בצה”ל. בין החיילות המצולמות נראות חובשות, מורות חיילות, מקפלות מצנחים, שוטרות תנועה, וטירוניות שעוברות אימוני כושר.
במסלול (1965)
https://jfc.org.il/news_journal/50695-2/
סרט תיעודי שהופק על ידי קצין חינוך ראשי בשיתוף עם מרכז ההסברה (שירות הסרטים הישראלי) בנושא קליטת טירונים בצה”ל.
כמה עשרות נערים ישראלים מגיעים לבקו”ם. הם מחליפים את בגדיהם למדים, עוברים בדיקות רפואיות ולבסוף נוסעים לבסיס טירונים. יום ראשון בבצבא מסתיים. במהלך השבועות הבאים יהפכו הבחורים הצעירים לחיילים קרביים בצה”ל. סרט קצר זה מתעד את תהליך הכשרתה של מחלקת טירוני נח”ל, מלימוד המיומנויות הבסיסיות ביותר ועד תרגילי אש מורכבים.
טירונות נח"ל (1965)
https://jfc.org.il/news_journal/50695-2/113850-2/
קטע מתוך “במסלול”, סרט תיעודי שהופק על ידי קצין חינוך ראשי בשיתוף עם מרכז ההסברה (שירות הסרטים הישראלי) בנושא קליטת טירונים בצה”ל.
טירוני נח”ל משכימים בבוקר, אוכלים יחד ומתאמנים בלוחמה בשטח פתוח ובנוי. התרגיל כולל פינוי פצוע.
העתיד שבים (1970)
https://jfc.org.il/news_journal/66193-2/
הסרט העתיד שבים, אשר הופק על ידי שירות הסרטים הישראלי בשיתוף משרד החינוך ומשרד התחבורה – אגף הספנות והנמלים, עוסק בספנות העברית ובאפשרות ללמוד מקצוע בעל משמעות לעתיד. יורדי ים ותלמידים בבית הספר לקציני ים, מספרים על מקצוע הספנות ועל חשיבותו במדינה בה הים מהווה גם גבול. רבים מתלמידי בית הספר לקציני ים מתחילים את לימודיהם מגיל 14 באחד מבתי הספר הפזורים ברחבי הארץ ולומדים בו את מקצועות הים, בתקווה לרכוש מקצוע לעתיד ולהשתלב בחיל הים הישראלי.
המטס (1974)
https://jfc.org.il/news_journal/69501-2/117565-2/
הסרט “המטס”, אשר הופק על ידי שירות הסרטים הישראלי בשיתוף עם מפקדת חיל האויר לפני מלחמת יום הכיפורים לציון 25 שנה לחיל האויר, הינו סרט תדמית המציג קטעי וידאו מההכנות למטס יום העצמאות תשל”ג, ובהם תכנון תוואי המטס, תדרוך הטייסים, סוגי המטוסים, תרגולות החיל בשילוב עם חילות אחרים ותמרוני האויר של מטוסי החיל השונים.
דרום ישראל אחרי מלחמת סיני (1956)
https://jfc.org.il/news_journal/85510-2/102811-2/
תיעוד של דרום ישראל ואימוני צהל אחרי מלחמת סיני. טיסה בשמי הארץ מעל מכתש רמון ומפרץ אילת, שבויים מצרים בסיני, העיר העתיקה בבאר שבע, משוריינים וטנקים שנלקחו שלל מצבא מצרים חונים בהמוניהם בבסיסי צהל, עמדות צבא מצרים נטושות בחולות סיני, עזה הכבושה ובית העירייה המקומי, אימון יחידת צהל עם ירי חי, בית קברות לחללי המלחמה, אימוני צנחני צהל, פרד מונוסון מבקר בבסיסי חיל הים וחיל האוויר.
ביטחון סיני (1973)
https://jfc.org.il/news_journal/80839-2/
סרט תיעודי קצר שהפיק שירות הסרטים הישראלי.
שוניות צבעוניות מתחת למים, פסגות גרניט נישאות ממעל, ובתווך שביניהם - חולות זרועים שרידי טנקים ומשוריינים. זהו מדבר סיני, שעבר מיד אל יד בין מצרים וישראל בעקבות שלוש מלחמות. דוד טפרסון, חייל מילואים ותיק בצה”ל, זוכר את המלחמות האלה היטב. על רקע המצב הביטחוני המתוח בחצי האי, המצוי תחת שליטה ישראלית, טפרסון מסייר באזור ומספר על חוויותיו. הסרט מדגיש את תוקפנותה של מצרים בשלוש התקופות שבהן שלטה בחצי האי ומציב את השאלה: “האם רצוי שהמצרים ישובו לסיני בפעם הרביעית?”.
הבמאי, הסרט והנח"ל (1960)
https://jfc.org.il/news_journal/50689-2/113905-2/
סרט היתולי קצר שהפיקו מרכז ההסברה ואגף הנוער והנח”ל כדי למשוך צעירים להתגייס לנח”ל. צלם (בומבה צור) ובמאי (אורי זוהר) יוצאים להפיק סרט תיעודי על הנח”ל.
השניים מתלווים אמנם לחיילים בעבודה בחקלאות, באימונים צבאיים ובערבי הווי - אולם מתמקדים בעיקר ביפהפיות במדים. כתוצאה מכך, בהקרנת בכורה כושלת, ננזפים הבמאי והצלם על סרטם הפרובוקטיבי.
עם משמר הגבול (1970)
https://jfc.org.il/news_journal/72642-2/113890-2/
סרט תיעודי קצר שהפיק שירות הסרטים הישראלי.
כשיישובי הצפון הופכים לחזית והבקעה לארץ המרדפים, מתפקדים שוטרי משמר הגבול כלוחמי חוד במערכה. סרט זה מתלווה לאנשי מג”ב בזמן מלחמת ההתשה בבקעת הירדן ומתעד את האימונים, את התעסוקה המבצעית ואת חיי השגרה של השוטרים.
ששת הימים (1968)
https://jfc.org.il/news_journal/45155-2/
סרט שהופק ע”י משרד ראש הממשלה (שירות הסרטים הישראלי) ודובר צה”ל זמן קצר לאחר סיום מלחמת ששת הימים. הסרט מורכב מצילומי ארכיון, הרצאות למצלמה של אלופי הפיקוד דאז ושחזורי קרבות מוקפדים שנעשו בשיתוף פעולה עם צה”ל.
בסרט מפורטים המהלכים שגרמו לפרוץ המלחמה, והקרבות והמהלכים בגזרות השונות שהובילו לניצחונה של ישראל. בסרט, משתתפים אישים מצמרת המדינה והצבא דאז, בהם ראש הממשלה לוי אשכול והרמטכ”ל יצחק רבין. את הסרט מלווים קולו של יוסי בנאי בקריינות שכתב חיים חפר ושירים בולטים מהתקופה.
מבצע עכביש (1966)
https://jfc.org.il/news_journal/68730-2/
סרט מטעם מרכז ההסברה, קצין חינוך ראשי בענף הדרכה והסברה בצה"ל, ואגף המודיעין, המדגיש לציבור החיילים והאזרחים בישראל את חשיבותו של ביטחון שדה. הסרט מציג שלל סיטואציות מחיי היום היום בשירות הצבאי, בהם חיילים מפטפטים בציבור על נושאים צבאיים, או נוהגים בחוסר תשומת לב במסמכים מסווגים, ומרגל עשוי להאזין ולאסוף מידע שיפגע בכושר ההרתעה של צה”ל. גם על אזרחים מוטלת אחריות לא לפטפט בנושאים צבאיים בפרהסיה, והסרט קורא לצופיו לנהוג באחריות בנושאי צבא ומודיעין.
שחזור של קרב סכר הרואיפה במלחמת סיני (1968)
https://jfc.org.il/news_journal/68732-2/117052-2/
קטע מתוך “מבצע קדש”, סרט תיעודי שהפיק ענף הדרכה והסברה בצה”ל בסיוע רשות הסרטים (שירות הסרטים הישראלי). שחזור של אחד הקרבות המפורסמים ביותר של חטיבה 7 ושל חיל השריון בכלל. במערכה בת שעות ספורות מסתער כוח מגדוד 82 בפיקודו של אברהם אדן וכובש את מתחם סכר הרואיפה בסיני. טנקים רבים נפגעים במהלך המבצע.
ארבעה מפלוגה (1976)
https://jfc.org.il/news_journal/78579-2/
הסרט מציג דיוקן של ארבעה עולים חדשים המשרתים בפלוגת שריון בצה”ל, ומציג את קשיי הקליטה ויחסם לעליה ולחברה הישראלית. מיכאל ודב עלו מברית המועצות, צ’רלי עלה מאירן ודוד מארצות הברית, והארבעה חושפים בפני המצלמה את קשיי קליטתם לצד הרצון להשתייך ולמצוא לעצמם מקום בחברה הישראלית. צוות הצילום מתלווה לחיילים במהלך שגרת אימונים בסיני ומראיין אותם בבסיס וכן בבתיהם לצד משפחותיהם, ומציג דיוקן של מורכבות חווית ההגירה והקליטה של בחורים צעירים.
נערך לאחרונה ע"י Duke of Judea בתאריך 05-04-2023 בשעה 15:37.
|