לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 04-01-2011, 22:32
צלמית המשתמש של fap
  fap fap אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.08.09
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי matan0805 שמתחילה ב "[זימונים] התייעצות"

שחקים - יש שם הרבה מסלולים, בין היתר פיענוח תצלומי אוויר, מחשוב, פיתוח מערכות וכו'...
תלפיות - עושים תואר (נדמה לי דו-חוגי, מתמטיקה ופיזיקה או מתמטיקה ומדמ"ח) ולאחר התואר שולחים אותך לכל מיני מקומות מובחרים של פיתוח בצבא...
חבצלות - אין לי הרבה מושג, אבל אני יודע שבמסגרת המסלול עושים גם תואר (נדמה לי משהו שקשור למזרח התיכון), אבל מגיעים לשם ממש קצת אנשים (משהו כמו 20 בשנה).
תפקידי מודיעין יש המון.. ועל זימון למוסד עוד לא שמעתי

אני לא חושב שאפשר לקבל זימון ליחידה שמתעסקת בפיתוח נשקים, אני מאמין שהצבא עובד בתיאום עם חברות מקצועיות שמפתחות את הנשקים תחת חסות הצבא... או שלפחות מגייסים כבר בעלי תואר והשכלה שרלוונטיים למקצוע.

בעקרון אתה אמור לקבל זימון לכל אחת מהיחידות, אבל אם אתה בכל זאת דואג ששכחו אותך אל תהסס להתקשר ולשאול.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 05-01-2011, 10:18
צלמית המשתמש של benny.zhit
  benny.zhit benny.zhit אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.01.09
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי fap שמתחילה ב "שחקים - יש שם הרבה מסלולים,..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי fap
שחקים - יש שם הרבה מסלולים, בין היתר פיענוח תצלומי אוויר, מחשוב, פיתוח מערכות וכו'...
תלפיות - עושים תואר (נדמה לי דו-חוגי, מתמטיקה ופיזיקה או מתמטיקה ומדמ"ח) ולאחר התואר שולחים אותך לכל מיני מקומות מובחרים של פיתוח בצבא...
חבצלות - אין לי הרבה מושג, אבל אני יודע שבמסגרת המסלול עושים גם תואר (נדמה לי משהו שקשור למזרח התיכון), אבל מגיעים לשם ממש קצת אנשים (משהו כמו 20 בשנה).
תפקידי מודיעין יש המון.. ועל זימון למוסד עוד לא שמעתי

אני לא חושב שאפשר לקבל זימון ליחידה שמתעסקת בפיתוח נשקים, אני מאמין שהצבא עובד בתיאום עם חברות מקצועיות שמפתחות את הנשקים תחת חסות הצבא... או שלפחות מגייסים כבר בעלי תואר והשכלה שרלוונטיים למקצוע.

בעקרון אתה אמור לקבל זימון לכל אחת מהיחידות, אבל אם אתה בכל זאת דואג ששכחו אותך אל תהסס להתקשר ולשאול.

כמה תיקונים והבהרות ברשותך -
קורס פיענוח תצלומי אוויר אינו חלק ממסלול שחקים.
חבצלות - עושים תואר דו0חוגי, כאשר אחד החוגים הוא היסטוריה של המזה"ת, ואת החוג השני בוחרים בין מחשבים, מתמטיקה, כלכלה ופילוסופיה. מתקבלים כ-25 אנשים כל שנה (בתלפיות מתקבלים כ-50).
בוגרי תלפיות מתעסקים, אחרי הכשרתם, בתחום של מחקר ופיתוח אמל"ח.

ישן 05-01-2011, 19:00
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.12.09
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי benny.zhit שמתחילה ב "בעיקרון תחום האמל"ח הוא אחד..."

אולי זה היה המצב לפני כך וכך שנים. היום זה פשוט שריד היסטורי שאין לו משמעויות כמו אלה שאתה מנסה לייצר. בשלב הבא נטען שתלפיונים הולכים לבצע משמימות אויריות, שהרי כל הפרויקט פועל תחת חה"א...

המשפט "בוגרי תלפיות מתעסקים, אחרי הכשרתם, בתחום של מחקר ופיתוח אמל"ח" שגוי.
לתלפיונים יש חופש בחירה רב, ואם ירצו כנראה שיוכלו להגיע לעסוק בפיתוח אמל"ח, אבל אין מקום להגיד שכל התלפיונים מגיעים לעסוק בכך, או אפילו רובם. התלפיונים מפוזרים בכל מערכת הביטחון, והרצון להשיג קצינים מוכשרים שבהסתברות גבוהה יישארו בצבא גם אחרי ההתחייבות הראשונית שלהם היא, לדוגמה, קריטריון הרבה יותר חשוב לקביעת השיבוצים מאשר פיתוח אמל"ח (שבסופו של דבר, הוא לא העיסוק העיקרי של חה"א, הצבא, או מערכת הביטחון).
ישן 05-01-2011, 22:11

בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי פסטן שמתחילה ב "אולי זה היה המצב לפני כך וכך..."

תשמע, אני לא הולך לדבר פה על התפקיד הנוכחי שלי בצבא, מטעמים מובנים. אני כן אגיד שמתוקף תפקידי אני מכיר טוב את תכנית תלפיות, ויודע על מה אני מדבר.
זה נכון שבוגרי תלפיות מפוזרים באזורים רבים של מערכת הביטחון, ויש אפילו בודדים בכל מחזור שהולכים לעשות שירות קרבי בתום הכשרתם, אבל הרב כן מגיעים לתחומים טכנולוגיים שקשורים למו"פ ואמל"ח.

ולגבי ההשפעה הרבה שיש לבוגרי תלפיות על השיבוץ שלהם - הצחקת את אביתר מתניה. אכן שואלים את הבוגרים לרצונותיהם לקראת תהליך השיבוצים, אך רק מתוך מאגר מוגדר של תפקידים (בוגר תלפיות שירצה ללכת להיות קצין שלישות, או קצין חינוך יגלה מהר מאוד שזה לא יקרה) וגם אז ההשפעה שלהם רחוקה מלהיות אבסולוטית. בכל מקרה בסופו של דבר, כמו בכל מקום אחר בצבא, השיקול העיקרי שמשפיע הוא צרכי המערכת.

ישן 05-01-2011, 10:14

בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי matan0805 שמתחילה ב "[זימונים] התייעצות"

אתה עתיד לקבל הרבה זימונים, את חלקם ציינת ואת חלקם לא. להתחיל לפרט עכשיו על כל אחד ואחד מהמסלולים האלה, יקח שעות, וגם יש על רובם די הרבה מידע בפורום שאתה יכול לשלוף בחיפוש.
מעבר לזה, אתה חייב למקד את עצמך, ולהגדיר יותר טוב מה אתה רוצה:
המסלולים המובחרים והיוקרתיים ביותר (הם גם אלו שבדרך כלל כוללים תואר אקדמי ויציאה לקצונה באופן מובנה במסלול) דורשים התחייבות ארוכה לצבא. האם אתה מוכן לזה?
אמרת שמודיעין ופיתוח אמל"ח אלה תחומים שמעניינים אותך. האם אותה נוטה יותר לצד הריאלי (פיזיקה, מתמטיקה, הנדסה) או להומאני (אקטואליה, פוליטיקה, היסטוריה)? להגיד שמודיעין מעניין אותך לפני שקראת ידיעה מודיעינית אחת זאת אמירה קצת שטחית.

ההמצלה הקונקרטית היחידה שאני יכול לתת לך כרגע היא להגיע לכל המיונים ששולחים לך, ולא לפסול שום דבר מראש. חבל לסגור לעצמך דלתות לפני שאתה יודע על מה מדובר.

ישן 05-01-2011, 11:56
  DeadBull DeadBull אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.12.10
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי benny.zhit שמתחילה ב "אתה עתיד לקבל הרבה זימונים,..."

שמע לי גבר, בכל הקשר למוסד ופיתוח נשק הם ימצאו אותך.
מבחינת נתונים איישים אני בידיוק כמוך, מבחינת פרופיל לא.
דוגמא קלאסית שהייתה לי - יום רנדומלי אחד מתקשרים אלי ממספר חסוי ומזמנים אותי לגוף מפא"ת(מחקר ופיתוח אמצעי נשק) במשרד הביטחון, מסדרים לי אישור כניסה לקריה ומדריכים אותי להגיע לבניין משרד הביטחון לקומה 16.
הייתי שמה לבד, לא מיון רגיל עם הרצאות וכו', נכנס ללשכה של אחראית כוח אדם במשרד הביטחון והיא אומרת לי שהיא מציעה לי את התפקיד הכי טוב בצהל וכו'. מראיינת אותי בסביבות השעה ושלוחת אותי לאיזה קצין בחיר בחיל אוויר וגם הוא מראיין בסביבות השעה. והם אומרים לי שזה תפקיד של פיתוח נשק ברפאל ואלביט בצוות פיתוח נשק עם כל ההטבות, אזרחי, אוטו וכדומה. ואני כמו טמבל מיהרתי לחתום ותתור ועכשיו אני מתטער על כל רגע
בקיצור, מה שאני מנסה להגיד שאין שום דרך להגיע לדברים האלה, אם רוצים אותך ימצאו אותך!!
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:00

הדף נוצר ב 0.12 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר