לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #8  
ישן 26-11-2010, 09:43
צלמית המשתמש של hagar_krispin
  משתמשת נקבה hagar_krispin hagar_krispin אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
שלח הודעה דרך ICQ אל hagar_krispin Facebook profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי רומק שמתחילה ב "תצחקי,אבל לא מכיר :)"

רום, רום, רום, איך לא מכיר?

אמפנדס - קריספינה לחץ לעוד תמונות


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.krispina.com/wp-content/uploads/2009/09/0-24.jpg]


לבצק:
4 כוסות קמח
1 כף מלח (אפשר 1וחצי)
100 גר' מרגרינה/חמאה
1 כוס מים (אם צריך עוד אז אפשר להוסיף עוד חצי כוס)

אני הוספתי 2 כפות שמן זית ואת החצי כוס מים הנוספת אפשר במקום השמן זית להוסיף עוד 20-50 גר' מרגרינה

למילוי:
1/2 קילו בשר טחון
2 בצל קצוץ
1 גמבה קצוצה
2 כפיות פפריקה
חופן מלא ( 4 כפות בערך) זיתים ירוקים מגולענים/פרוסים

אצלי במתכון אין זיתים כי לא היו לי בבית – ואני בהחלט חושבת שצריך להוסיף אבל בעלי לא רצה
במתכון המקורי יש גם 3 ביצים קשות. – הבעל לא אוהב

אופן ההכנה -
בצק – להכניס את כל החומרים למעבד מזון ולעבד עד לקבלת בצק אחיד.

מילוי- במעט שמן זית להניח את הבצל והגמבה וכמטגנים עד לשקיפות להוסיף את הבשר הטחון
מלח, פלפל ופפריקה
ולבשל עוד כ15 דק' עד שהבשר כמעט מוכן עד שהנוזלים מתאדים (אפשר לסנן את הנוזלים אחכ אם לא רוצים לבשל יותר מדי)
להניח להתקרר לגמרי.

מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ חורצים עיגולים בקוטר 10-12 ואפשר לרדד עוד כי זה טיפה עבה
ואז להוסיף מילוי במרכז לקפל לחצי להדק קצוות ולעגל פנימה עם האצבעות שיאטם. (ראו דוגמא)
לטגן בשמן לא רותח מדי שהבצק יטגן כמו שצריך גם בפנים אפשר גם להבריש בביצה ולהכניס לתנור.

אפשר לאפות במקום לטגן

ברגע שמטגנים הצד העליון מתחיל להתנפח ואז כשהופכים זה מתפצפץ במחבת
אני הכנסתי למחבת טיגנתי צד אחד ממש חצי דקה והפכתי לצד שני טיגנתי טוב והחזרתי לטיגון סופי לצד הראשון ע"מ שלא יתנפח.

היה טעים וטוב שהיה
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #17  
ישן 01-01-2011, 17:10
צלמית המשתמש של High_Hopes
  משתמש זכר High_Hopes High_Hopes אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.05.02
הודעות: 8,838
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי רומק שמתחילה ב "מחפש רעיונות למתכוני בשר ובצק"

בורקס בשר, זוכה לתשבוחות כל פעם.

בקצרה:
בצל מטוגן, פטריות, תבלינים לפי טעם (אני שם מלח פלפל וקצת סויה), בשר ופטרוזיליה - פשוט מאוד אבל גם מאוד טעים, אפשר להוסיף עוד דברים, אני חושב שדווקא המתכון הבסיסי הזה נותן טעם מעולה.

אחרי שמטגנים הכל נותנים לזה כמה דקות להתקרר ושופכים ביצה מעל (אני מערבב את הביצה לפני) ומערבבים טוב.

עוטף בבצק עלים שקונה בסופר, אפשר באיזה צורה שרצים, ריבועים למשקיענים או רולדה אחת גדולה לעצלנים,טורפים ביצה ושמים שומשום מעל בשביל היופי ומכניסים לתנור על חום של בערך 180 מעלות עד שמוכן.

ועכשיו לחלק הלא פחות חשוב - הרוטב. בסיר שמים בצל מטוגן, פטריות, אבקת מרק פטריות, מלח, פלפל ופפריקה, מבשלים עד שרותח. יצא לי להיות בכמה ארוחות שישי עם מגוון גדול של אנשים, בהתחלה חששתי שאנשים ירתעו מהרוטב בגלל הצבע, מסתבר שלא, הוא הפך ללהיט לא פחות קטן מהבורקסים עצמם ואנשים שמו אותו על כל האוכל.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
הגלריה שלי בפליקר

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 08:24

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר