22-12-2010, 01:52
|
|
|
חבר מתאריך: 12.07.08
הודעות: 1,033
|
|
שאלתם את עצמכם מה יזין את המפלצת
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי עידו גנוט שמתחילה ב "נורתרופ הצליחה להפעיל לייזר 100KW מצב מוצק למשך 6 שעות"
קראתי את האשכול ואת תגובותיכם בנידון.
100KW הם הספק המוצא - ברור שהספק המבוא חייב להיות גדול בהרבה (לא נתון מה היעילות של הליזר). ארשה לעצמי לנחש שלא יותר מ- 10%.
משמע, הדבר מחייב 1MW (כסדר גודל).
כסדר גודל הדבר מחייב מנוע של כשל רכבת (כמה אלפי כוחות סוס).
מאחר ונניח שרק 10% יוצאים כקרינה מה אתם עושים עם ה-90% שמחממים את המערכת? בניגוד למערכת ליזר גזית בה ניתן להזרים גז מקורר (נניח CO2 עם יעילות הפקה של עשרות אחוזי יעילות) מה בדיוק תעשו עם המהוד? איך תקררו אותו, מה גודל המתקן, איך ישתנו התכונות החשמליות כתוצאה מהחמום?
נתון ה- 6 שעות הפעלה לא נראה לי חשוב במיוחד - יתכן וזה משך הזמן שהם הצליחו להפעיל את הליזר באופן רציף בתנאי מעבדה מבוקרים.
אם הייתי המתכנן, לא הייתי רוצה שהמערכת תעבוד יותר מהזמן הדרוש להשמדת המטרה\ות, ראשית, הואיל והדבר מחייב הפעלה רציפה של גנרטור החשמל - צריכת אנרגיה ממקור דלק (איך מספקים לכוחות ניידים בשטח דלק בכמות שתאפשר הפקת ~ MW?) או מקור מתח של חברת חשמל (האם אפשר "לבנות" שלא יפגע?)
כל השאלות הללו מכוונות לתשובה שכנראה לא ניתן לזווד את המערכת על משאית כך שנקבל מערכת הגנה קטנה וניידת על כוחות ניידים.
אני רואה טעם לפגם במערכת גדולה ומגושמת שניצבת במקום אחד וידוע ואפילו מגנה על מתקן - מערכת נייחת מזמינה צרות ואפילו התקפות עליה ע"י הרוויתה).
קיימת האלטרנטיבה הרקטית שבהחלט ניתנת לזווד לכלי בגודל של כמשאית קטנה ומאפשרת ניידות.
אל מול האלטרנטיבה הטילית מוצא פתרון שמחייב גנרטור ~ MW, דלקים או תלות במתקנים של חברת חשמל.
הבט נוסף שחייב להלקח בחשבון הוא התבדרות ריילי של הקרן הגאוסיאנית - במילים פשוטות מה גודל כתם האלומה במרחקים של 1Km, 2Km,... וכך הלאה? האם במרחק הדרוש נקבל מספיק הספק על קוטר סטנדרטי של רקטת האויב? באילו טווחים המערכת תתקוף את הרקטות?
מה השפעת הלחות באוויר על הבליעה באטמוספירה? או במילים יותר פשוטות: האם הליזר באורך הגל המוצא בתנאי לחות של 20-80% כפי שיש בארץ ישראל באזורים השונים בעונות השנה השונות ובשעות השונות יאפשר זמינות של 100%?
אין כל הגיון להבנתי לבנות מערכת שלא תוכל לתפקד בחלק מהעונות ובאזורים שונים.
שאלתי שאלות, לא נתתי תשובות, מה שברור לי הוא שמערכת לייזר מצב מוצק חייבת להיות מספיק קומפקטית על מנת להיות מזוודת על משאית, היא חייבת בעצמאות אנרגטית, היא חייבת בטווח פעולה. כל עוד כל אלו לא יתקיימו היתרון נמצא במערכת הטילית או לכל היותר כפתרון מספינה גדולת מימדים ומנועים בהתאם (נניח מערכת נייחת על נושאת מטוסים או דומותיה - כשהספינה מעניקה למערכת את אלמנט הניידות).
ברור שיש להשקיע משאבים על מנת להמשיך ולפתח יכולות - המעבר לשלב של מעבר מפתרון פיזיקאלי לפתרון הנדסי כחלק מחליפת הגנה מיידת עדין רחוק מאוד.
זו דעתי, אין ספק שהנושא מעניין.
|