21-12-2010, 13:04
|
|
|
|
חבר מתאריך: 24.12.08
|
|
פעילות פיננסית בלתי חוקית לטובת ביטחון המדינה...
שלום,
לאחרונה חשבתי על תחום מסויים, ואשמח לקבל תשובות מקצועיות:
זה ידוע שלשירות החשאי של כמעט כל מדינה מפותחת ומתקדמת בעולם המערבי יש יכולת לייצור העתקים מדוייקים של דרכונים, או כל מסמך מורכב אחר.
להערכתי ניתן כיום גם לייצור מערכות שיפיקו שטרות מזומנים בהעתק הדומה למקור (ואני מדבר על יכולת של מדינה שעומדת מאחורי זה, לא סתם ארגון טרור).
הנאצים היו מאוד קרובים לזה לקראת סוף מלחמת העולם ה2.
ומכיוון שטכנולוגיית ייצור השטרות לא ממש השתנתה עד היום, אני לא חושב שזה כזה בעייתי ליצור מערכות תואמות.
בכל מקרה הכוונה שלי זה שאם נניח תוקם מחלקה סודית במוסד, והיא תצליח להפיק מדיי חודש מילארדי דולרים/לירות סטרלינג/יורו/דולר אוסטרלי וכ'ו...
האם ניתן באמצעות מערכת מפותחת של חברות קש לפזר את הכסף בעולם, ובעקיפין לתמוך בישראל ?
*ידוע לי שמדובר בעסק שהוא רגיש בקנה מידה עולמי, ובמידה וישראל תחשף, היא יכולה להיענש קשות.
מצד שני, ע"פ פרסומים זרים ישראל גם הפיקה דרכונים מזוייפים לסוכני מוסד.
**בכל מקרה חשוב לי להבהיר שאני לא מתכוון ספציפית לישראל, רק לקחתי את המוסד בתור דוגמא.
הרעיון הוא רלוונטי לכל מדינה בעולם שיש לה יכולת מספיק גבוהה להפיק כסף באיכות מקור, ולבסס מערכת מורכבת של פיזור נכסים ללא עקבות המקור.
אני אשמח לקבל תשובות מפורטות,
ואני עוד יותר אשמח לקבל קישורים לדיונים שעסקו בנושא (אנגלית גם בסדר).
למיטב ידיעתי מאז אותו מקרה שציינתי (גרמניה הנאצית של שנות ה40) לא הייתה אף מדינה מערבית שניסתה לבצע מהלך דומה.