14-12-2010, 00:07
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.11.02
|
|
צר לי, כפי שאני רואה את המצב - אין כאן דילמה.
אינני מבין אנשים שמוותרים מראש טרם ניסו, כשהם יודעים שהחלטות מאין אלו הן בגדר פשרה ובניגוד לרצונם ושאיפתם.
לדעתי, הודעה כמו שלך צריכה להכתב ע"י מישהו שניסה לשפר פסיכומטרי 3 פעמים ועוד פעמיים לשפר בגרויות כך שכל הענין הזה היה לו לזרא. אותו בהחלט אפשר להבין... מה לעשות, לעתים, השאיפות לא עומדות במבחן היכולת והמציאות.
המקרה שלך אחר לגמרי. מהודעתך ניתן להבין שאתה רוצה ללמוד במוסד נחשב עם סטודנטים ברמה שלך. אם אתה רואה את עצמך משתייך לאוניברסיטה/טכניון, הייתי מצפה לא לראות מכללה כאופציה בשלב הזה. ההיפך הוא הנכון, הייתי מצפה לראות סטודנט לעתיד שמשקיע ומתאמץ
אם אתה חושב שהלימודים באוניברסיטה קלים יותר מאשר שיפור בגרויות ו/או פסיכומטרי, אתה טועה, ובגדול. הם קשים שבעתיים, ובד"כ, ככל שהמוסד יותר נחשב - כך הלימודים קשים יותר.
לכן, אינני רוצה להוציא לך את הרוח מהמפרשים. להיפך. אם אתה רוצה לוותר מראש על הנסיונות להתקבל - ככל הנראה, אין לך מה לחפש באוניברסיטה, שם אתה תתמודד מידי סמסטר בנסיונות שיפור סזיפיים שנראים בלתי אפשריים (ולמען האמת, מנסיון, בלא מעט מקרים הם באמת בלתי אפשריים).
וכדי לתקן את השורה הראשונה שלי בהודעה אומר שהדילמה כפי שאני רואה אותה היא האם אתה מוכן מנטלית להשקיע מאמצים כדי להגשים את שאיפותייך. וכפי שניתן להבין מהדברים שלי, המאמצים לא פוסקים כשאתה נכנס לשערי האוניברסיטה.
ובנימה קצת יותר אופטימית, אמליץ לך לא לוותר טרם אתה מנסה. דע את יכולותייך השכליות והמנטליות, נסה להשקיע זמן ומאמץ ורק לאחר מכן הדילמות, כפי שכתבת אותן, יבואו לידי ביטוי.
ממליץ לך לעשות חיפוש בפורום על הודעותיי. כתבתי לא מעט על כך ששיפור בגרויות (ובפרט כתבתי על מתמטיקה) הוא לא כל כך נורא. להיפך. אפשר לעשות חיל במקצוע... וכפי שכתבתי - היו לי תלמידים אשר נכשלו ב3 יחידות וצלחו את 5 חידות ללא דופי לאחר מאמץ ונכונות מתאימים.
אסיים ואומר ששהייה בחברת אנשים שהם לא ברמתך (הן במקרים בהם האנשים פחות איכותיים ממך, והן במקרים הפוכים), על אחת כמה וכמה שמדובר במסגרת קבועה, היא לעתים קרובות בלתי נסבלת, נוראית, פוגעת בהצלחות שלך, ביכולות שלך, בלמידה שלך ולרוב יוצרת תחושת בזבוז או אפסיות בהתאמה.
מנסיון, אתה לא רוצה להיות במקום הזה...
בהצלחה.
נערך לאחרונה ע"י Shai בתאריך 14-12-2010 בשעה 00:10.
|