21-12-2010, 12:54
|
|
|
|
חבר מתאריך: 14.01.09
|
|
אני חייב להעיר הערה על האשכול הזה ועל נושא הלימוד לפסיכומטרי באופן כללי.
המצב היום שכמעט כל אחד רץ להוציא אלפי שקלים על קורס כזה או אחר, כמעט באופן אוטומטי, הוא מגוחך בעייני.
אני לא אומר שהקורסים הנ"ל לא עוזרים לאף אחד. מה שאני כן אומר זה שיש הרבה אנשים שלוקחים קורס בלי לחשוב אפילו, כשבעצם הם יכלו להסתדר יופי בלעדיו.
לדעתי פותח האשכול (וכמהו כל אדם אחר שצריך לקבל החלטה דומה) צריך לשאול את עצמו שלוש שאלות:
א. מה ציון הבסיס שלך? - הבדיקה די פשוטה. עוד לפני שהתחלת ללמוד, קח בחינה פסיכומטרית שלמה (לא קשה להשיג אחת) ופתור אותה מתחילתה ועד סופה, כולל הקפדה על זמנים ועל כל יתר החוקים. הציון שתקבל הוא ציון הבסיס שלך.
ב. מה ציון היעד שלך? - ציון היעד נקבע לפי דרישות הקבלה של החוג בו אתה רוצה ללמוד. לא בטוח מה אתה רוצה ללמוד? נסה לצמצם את האפשרויות כמה שתוכל, וכוון לציון הקבלה הגבוה בין החוגים הרלוונטיים.
ג. מה רמת המשמעת העצמית שלך? - אתה אמור להכיר את עצמך ולדעת האם גם ללא מסגרת חיצונית תוכל לשבת כל יום 4-5 שעות עם ספר וללמוד.
אם ההפרש בין התשובה לסעיף א' ל-ב' הוא פחות מ-40 נקודות, ויש לך לפחות רמה מינימלית של משמעת עצמית אתה ממש לא צריך קורס.
אם יש לך רמה גבוהה מאוד של משמעת עצמית, לא משנה מה ההפרש בין ציון הבסיס שלך לציון היעד שלך, קורס כמעט ולא יתרום לך כלום, שכן כל מה שקורס נותן זה מסגרת. את כל מה שמלמדים שם אפשר לקרוא לבד בספר, אם יושבים בבית על התחת. גם במקרה כזה חבל שתבזבז כסף על קורס.
אם, לעומת זאת, אתה שואף להתקבל לרפואה, ציון הבסיס שלך הוא 600, ואין לך משמעת עצמית גבוהה - לך לקורס, זה ייתן לך את המסגרת שאתה צריך, ויגביר את הסיכויים שלך להגיע ליעד שלך.
בהצלחה.