לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 02-12-2010, 06:40
  idk125 idk125 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.12.10
לצאת מתפקיד התנדבותי לבנות

התגייסתי לפני כמעט ארבעה חודשים לחיל התותחנים, בתור לוחמת.
בערך בשבוע השני לטירונות גיליתי שאני מיועדת להיות באיכון - זה לא מצא חן בעיניי אבל החלטתי להישאר בראש פתוח ולתת לזה צ'אנס.
חודשיים של קורס מקצועי עברו ואני סיימתי את הקורס בהצטיינות, לא בגלל שנורא התעניינתי אלא פשוט כי החומר היה ממש... טיפשי. אני מיועדת לפיקוד.
גם אחרי שכבר הבנתי מה אני אמורה לעשות, לא הייתי מרוצה, אפילו מאוד לא מרוצה אבל החלטתי להגיע לצוותים ולנסות לראות איך הולך. אני בצוות כבר כמעט שבוע וחצי והמצב על הפנים - זה בדיוק כל מה שניסיתי לברוח ממנו בג'וב. הבט"ש שלהם כולל צפייה ממושכת בטלויזיה ועשייה של שום דבר בעצם כי אפילו קווים אנחנו לא תופסים, גם בזמן מלחמה התפקידים עצמם לא מעניינים במיוחד וכוללים בעיקר בהייה במסכים (ואני אמרתי לעצמי שאני מגיעה לקרבי כדי לא לשבת מול מחשב כל היום) ואפילו אין אינטראקציה עם אנשים מבחוץ אלא רק עם אנשי הצוות, השבוזים במיוחד, כי אנחנו נמצאים במוצב מבודד.

מה עושים? איך יוצאים? מוכנה לעבור לטיס, חובלים, מודיעין. אני רוצה תפקיד שיעניין אותי ולא אכפת לי שלא יבטלו את החתימה של השנה הנוספת. אני רוצה לתרום וזה לא קורה כאן. הייתי תלמידה מצטיינת בבית ספר, וויתרתי על שלל תפקידים במודיעין כדי להגיע לקרבי, התנדבתי, עברתי גיבוש וחתמתי ועכשיו אין דרך לצאת מכאן. אני מאמינה שיש לי המון מה לתת. אבל לא כאן. אני מרגישה מבוזבזת, מרומה ובעיקר מיואשת כי אני לא רואה דרך לצאת מפה בלי לשקר לצבא על בעיות רפואיות כאלה ואחרות. איך יוצאים??
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 02-12-2010, 23:38
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי idk125 שמתחילה ב "המג"ד הוא בנאדם שאי אפשר לדבר..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי idk125
המג"ד הוא בנאדם שאי אפשר לדבר איתו וגם ככה יש חוסר בסד"כ ביחידה.
יציאה לפיקוד משאירה אותי לפקד על חיילים לגבי תפקיד שאני בכלל לא אוהבת, מאיפה אני אתן להם ראבק? דוגמא אישית?
כן, דוגמא אישית. התפקיד הוא תפקיד חיוני. את התגייסת מאוחר מדי למלחמת לבנון השניה, אבל שם הראו בדיוק עד כמה הוא חשוב. ורוב התפקידים הם כאלה, ואפילו לא כאלה. כדאי להכיר בכך, גם אם את לא אוהבת אותו. מעבר לכך, אתגרי פיקוד שונים לחלוטין מלהיות חפ"ש ביחידה

חשבתי כבר על כל כך הרבה דברים ובכל זאת זה נראה כאילו אני במבוי סתום, אבל אני לא רוצה להתפשר על 3 שנים מהחיים שלי.

את רוב החיילים בצבא לא שואלים היכן הם רוצים לשרת, וזה, אגב, כולל את הבנים שמשרתים איתך. שירות לפי דרישה הוא פינוק - לפעמים מצליחים לעשות זאת, אבל לרוב זה לא קורה. אם את רוצה לנסות, את יכולה להגיש טופס 55 ולנסות להגיע ליחידות אחרות, אבל במידה ולא תצליחי, שביזות זה דבר שקל מאוד להכנס אליו וקשה מאוד לצאת ממנו. זה גם פתרון קל לחוסר שביעות רצון - הרבה יותר קשה להתחבר לתפקיד שאין ברירה אלא למלא אותו - זה אגב, משהו שנכון לחיים.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 03-12-2010, 22:24
  BatmaHT BatmaHT אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.09.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי idk125 שמתחילה ב "לצאת מתפקיד התנדבותי לבנות"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי idk125
אני רוצה לתרום וזה לא קורה כאן. הייתי תלמידה מצטיינת בבית ספר, וויתרתי על שלל תפקידים במודיעין כדי להגיע לקרבי, התנדבתי, עברתי גיבוש וחתמתי ועכשיו אין דרך לצאת מכאן. אני מאמינה שיש לי המון מה לתת. אבל לא כאן. אני מרגישה מבוזבזת

אני רוצה להתייחס אך ורק לתחושת הבזבוז, ולאו דווקא ברמה האישית שלך.
מישהו בצה"ל החליט שלתפקיד איכון צריך לקחת לוחמים שהתגייסו לתותחנים. לוחמים שגם עברו מיון ספציפי לתפקיד זה. יכול להיות שאת יכולה לתרום כלוחמת בתותחנים כמו כל חייל אחר שהתגייס במחזור שלך אולם הם לא בהכרח יכולים לתרום כמוך באיכון (אין לי מושג מה נדרש באיכון או מה עושים שם, אני רק יודעת שזה תפקיד שמתמיינים אליו במהלך הטרום טירונות בתותחנים). לעתים התרומה או היכולת לתרום לא נמדדים בכמות ה"אקשן" היומית אלא דווקא ביכולת להשאר ממוקדים למרות שגרה משעממת ולהוכיח את היכולת ברגע הקובע.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:25

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר