30-11-2010, 08:03
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.06.06
|
|
שאלות לגבי ניהול עסק - בבקשה תשובות ממי שיודע
שאלות לגבי ניכוי מס במקור:
כשיש נכס עסקי שרוצים להשכיר, האם השוכר העתידי שלי (שהוא עוסק פטור או עוסק מורשה או חברה) נדרש לנכות מתשלום דמי השכירות מס במקור?
אם התשובה היא "כן", אז:
- כמה אחוזים הוא נדרש לנכות מתשלום דמי השכירות?
- איזה אישור אני אמור לקבל ממנו על ביצוע הניכוי והאם הוא מספק אותו מייד?
- הניכוי מתייחס לחלק בדמי השכירות שלפני מע"מ?
- מה קורה אם הניכוי גבוה מסכום המס שאצטרך לשלם בסופו של דבר לפי הדו"ח השנתי?
איך אני מקבל פטור מניכוי מס במקור?
מהן העילות שמזכות אותי בקבלת הפטור?
כמה זמן לוקח לקבל אותו?
האם יש צד חיובי לניכוי מס במקור שבגללו כדאי לי להמנע מלבקש פטור?
שאלות לגבי ניהול ספרים:
כאשר אני משכיר נכס עסקי, אילו ספרים אני נדרש לנהל? (רק פנקס קבלות ופנקס חשבוניות מס?)
האם אני נדרש לנהל פנקס הוצאות כלשהו או שמספיק שאני שומר את האסמכתאות שמעידות על ההוצאות?
כאשר יש לי פנקס מאוחד של קבלות וחשבוניות מס ("קבלה וחשבונית מס") – מותר לי למחוק את המילים "חשבונית מס" מהכותרת ובכך להפוך את הנייר לקבלה בלבד?
שאלות לגבי חשבוניות מס והוצאות:
כאשר אני מבצע רכישה עבור ניהול העסק (למשל ציוד משרדי) או תיקון בעסק (למשל תיקון אינסטלציה) – מה חיוני שיופיע על חשבונית המס שאקבל כנגד התשלום? למשל, מספר עוסק מורשה שלי זה חיוני? (אני יודע שחשוב שיהיה רשום: "חשבונית מס", "מקור", שם העסק בו התבצעה העסקה והשם שלי).
האם זה חשוב באיזה אמצעי תשלום אני משתמש בשביל שההוצאה תחשב כהוצאה מוכרת? למשל, אם אני אשתמש בכרטיס אשראי הפרטי שלי בשביל לבצע רכישה או למימון תיקון – זה יהווה בעיה?
אילו פרטים חייבים להופיע על חשבונית מס שאני מספק לשוכר? (כגון: מספר עוסק מורשה שלי וכו')
האם דמי ועד בית נחשב כהוצאה מוכרת?
יש לי רכב פרטי שמשמש אותי גם לצורך העסק – האם הוצאות הרכב (דלק, טיפולים, ביטוח וכו') נחשבים כהוצאה מוכרת? אם "כן", אז:
- כמה אחוזים?
- הקיזוז בהקשר זה מתבצע גם מול מע"מ וגם מול מס הכנסה או רק מול מס הכנסה?