04-12-2010, 07:01
|
|
|
חבר מתאריך: 31.01.07
הודעות: 1,048
|
|
עבדתי פעם במגדל תל אביבי, והמעביד ביקש ממני לעשות קורס כיבוי אש שנמשך 4 ימים
במסגרתו הייתי אמור לתת את המענה הראשוני לכיבוי אש שפרצה בקומה שלי.
אז לקצר:
כלל האצבע של הכבאים אומר - לפחות במקרה של מגדלים לוהטים :
1. אם האש עברה את הנפח של דלי אחד - יש לפנות את הבנין.
2. אם עדיין בנפח של פחות מדלי - יש להזעיק כיבוי, להתריע על שריפה ולהתחיל בפינוי, ורק אז לנסות לכבות את האש עם מטף וכו'.
הסיבה פשוטה: מגדל משרדים מודרני הוא מקום בעל מה שכבאים מכנים "מטען אש גבוה" - משמע - הרבה מאד חומר בעירה אידאלי לאש, על שטח קטן. חומרי בעירה אלו פולטים גזים רעילים רבים בעת שריפה, וזה בד"כ מה שמוביל למותם של אנשים -ולא הלהבות עצמן.
והיות שאש משתוללת היא תהליך כימי בעל קצב התפשטות קרוב לאקספוננציאלי - אם לא משתלטים עליה מיד, אבל מיד - יש לפנות מיד את הבנין, ולמה פינוי תשאל? כי לפנות מגדל לוקח זמן. אנשים מחויבים לרדת עשרות קומות ברגל - וזה לוקח לפחות 20-30 דקות. עד אז - המגדל כולו בוער או שכמה וכמה קומות שלו בוערות.
http://ecowiki.org.il/images/thumb/...80px-Growth.gif
http://ecowiki.org.il/images/thumb/...170px-Rloop.jpg
שימו לב להסבר הממצה הבא:
"לולאה מחזקת - צמיחה אקספוננציאלית
לולאת משוב מחזקת מביאה לצמיחה מתמדת. קצב הצמיחה גדל כל הזמן ולכן הצמיחה היא אקספוננציאלית. בתהליכים אמיתיים, אין אפשרות לגדלים לצמוח עד אינסוף, ולכן בשלב כלשהו הצמיחה תעצר.
דוגמה נוספת - כאשר ישנה שריפה בחלק מהיער גדלים הפרשי הטמפרטורה בין החלק הבוער לבין הסביבה. עליית הפרשי הטמפמרטורה מגדילה את עוצמת הרוח הנושבת לתוך איזור השריפה. עליית עוצמת הרוח מגדילה את אספקת החמצן לשריפה. גידול באספקת החמצן לשריפה מאפשר לה להתפשט. התפשטות השריפה מגדילה את הפרשי הטמפמרטורה וחוזר חלילה.".
וזה הלקח שיש לזכור: שריפה היא תהליך כימי מהיר מאד, בעל קצב התפשטות אקספוננציאלי.
לפיכך, המענה האידאלי לאש הוא:
א. מודעות והדרכה.
ב. הצבת תצפיות קבועות על אזורים מסוכנים: יערות וכו'. תצפיות אלו ינטרו את השטח 24 שעות ביממה, ויתבססו על תצפיתנים מתנדבים וגם על מערכות חוזי אלקטרוניות. אפשר לשקול הצבת בלון או מגדל תצפית בנקודה שולטת, עם מצלמות.
ג. הצבת צוותי תגובה מהירה : שני מטוסים מלאים בחומר כיבוי בכוננות הזנקה מיידית של דקה + תחנות כיבוי בתוך היערות המועדים לפורענות, או עם גישה מהירה אליהן.
שם המשחק הוא מהירות התגובה. זיכרו: גם מאה הרקולסים שיגיעו אחרי יום לא יוכלו לכבות שריפה שאפשר לכבות בדלי מים אחד אחרי דקה, או ביעף אחד של מטוס שמגיע 5 דקות אחרי זיהוי השריפה.
נערך לאחרונה ע"י שטורס בתאריך 04-12-2010 בשעה 07:11.
סיבה: הוספת מקורות
|